Ski centri u okolici i regionu

Jahorina > Info > Region


Region Pale - Sarajevo kao i ski centri u regionu

Sarajevo

Olimpijski grad

Grad u kojem su se 1984. godine održale XIV Zimske Olimpijske Igre, grad koji važi kao sjecište europskih kultura sa običajima sa Istoka, grad koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, olimpijsko Sarajevo.

Sarajevo

Vlašić

Skijaški centar u srednjoj Bosni

Najviši vrh Paljenik sa 1943 m NV nad morem cini ovaj srednjo-bosanski Masiv interesantnim. Za vrijeme olimpijskih Igara u Srajaevu 1984, Vlašić je bio kao rezervna opcija.

Vlašić

Bjelašnica

Olimpijska planina

Udaljena je samo 15ak km jugozapadno od Sarajeva. Najvisi vrh je 2067m. Za vrijeme Olimpijade, ovdje su održana takmičenja u muškim alpskim disciplinama.

Bjelašnica

Romanija

Romanijski plato

Romanijski masiv se nalazi 2o km istočno od Sarajeva a graniči sa masivom Ozren na sjeveru i Jahorinom na jugu. Najviši vrh masiva je Lupoglav, udaljen oko 8km od mjesta Pale.

Romanija

Pale

Podno Jahorine

Pale se nalaze u podnožiju Olimpijske planine Jahorina koja i pripada ovoj opštini. Samim tim su Pale zimi živahno turističko mjesto i polazište za mnoge posjetioce Jahorine.

Pale

Kopaonik

Skijališsta Srbije

Kopaonik je udaljen 260km od glavnog grada Srbije. Najviši vrh je Pančićev Vrh sa 2017m nadmorske visine. Zimi je ovo vrhunski ski centar sa odličnom infrastrukturom.

Kopaonik

Svidja Vam se Jahorina?

Pratite nas na FB
Top