Dobro došli na olimpijsku planinu Jahorinu

Jahorina > Info > Oc-jahorina

Olimpijski centar Jahorina - Europska skijaska destinacija

Veliki dio Olimpijske planine Jahorine je proglasen nacionalnim parkom. Crnogoricne šume, mnostvo izvora, veoma povoljna klima tokom cijele godine, blage zime sa puno snijega, kasna proljeca i ljeta optmalni za pripreme sportasa a pogotovo za goste koji boluju od astme.

Ski Resort Jahorina

Krenite tragom olimpijaca, u onim pravcima koji su u skladu sa vašim željama i mogućnostima. Na raspolaganju vam stoji preko 20 km uređenih staza za alpsko skijanje, povezanih sa dva moderna šestosjeda, tri dvosjeda, četiri ski-lifta te baby lifta, ukupnog kapaciteta preko 13.000 skijaša na sat, savremene ski-škole i ski-servis kao i ski-rental.

U neposrednoj blizini skijaških staza čekaju vas gril kućice sa sunčalištima na kojima ćete biti usluženi jelima sa roštilja, toplim i hladnim napicima.

Želimo vam ugodno alpsko skijanje, skijaško trčanje (na Dvorištima), sankanje, noćno skijanje, ugodne šetnje, šoping u specijalizovanim trgovinama, noćni provod uz bogate zabavne programe hotela i klubova na Jahorini.

Zimsko-turistička sezona zavisno od snježnih uslova počinje oko 15. decembra i traje do 15. aprila. U ljetnom periodu Jahorina je pogodna za visinske pripreme sportista, futinge, šetnju, berbu šumskih plodova i ljekovitog bilja. Uživaćete na pikniku uz bogate planinske izvore, potom se odmarati u nasim luksuznim objektima.

Ugodan boravak želi vam VIP Jahorina Team

Geografski Polozaj

Olimpijska planina JAHORINA se prostire od 43°39' do 43°47' sjeverne geografske širine i od 18°31' do 18°43 istočne geografske dužine od Griniča i pripada Dinarskom planinskom sistemu. Najviši vrh je Ogorjelica sa 1916 m nadmorske visine. Ljeti je prekrivena gustom zelenom travom, a zimi i do 3 m visokim snijegom. Spada u visoke planine.

Sarajevo je najbliži veliki grad od koga se do Jahorine može doći preko Pala (28 km) i preko Trebevića (32 km) asfaltnim i zimi dobro očišćenim putevima. Od Banjaluke je udaljena 200 km, od Beograda 320 km, od Zagreba 350 km, od Ljubljane 450 km. Svaki od ovih gradova ima međunarodni aerodrom.

Prosječan broj dana sa snježnim pokrivačem na Jahorini je 175, i to od oktobra do kraja maja. Desetogodišnji prosjek visine snježnog pokrivača u februaru iznosi 106 cm. Uzrok tome je što se Jahorina nalazi na granici miješanja mediteranskih i kontinentalnih vazdušnih strujanja, te posjeduje klimu izuzetno pogodnu za čovječji organizam.

Svidja Vam se Jahorina?

Pratite nas na FB
Top