da Izleti sa Jahorine u ponudi

Izleti sa Jahorine: Bjelasnica, Sarajevo, Trebevic

Jahorina > Info > Izlet

Posjet sarajevu

Vecina gostiju na Jahorini pravi sedmodnevni odmor. Za vrijeme zimovanja su zadjnih godina popularni postali izleti prije svega u Sarajevo, Bjelasnicu i Trebevic.
Sve su to destinacije koje nose oznaku olimpiskih igara. Sarajevo je svakako grad kojeg nije potrebno narocito isticati, poznat po svom starom dijelu grada. Cetri razlicite svjetske kulture zive zajedno, veliki vjerski objekti koji su u neposrednoj blizini jedan drugoga (u krugo od 150 m) nude fasninirajucu sliku proslosti i sadasnjosti. Jednodnevni izlet u grad Sarajevo je jedan dozivljaj, a miris i okus cuvenih sarajevskih Cevapa i bureka ce vam - obecavam - ostati dugo u sjecanju.

Bjelasnica, Trebevic i Igman

Bjelasnica je za razliku od Jahorine poznata po tezim i strmijim stazama (muski spust i ostale discipline), vremenu koje se veoma brzo moze promjeniti. Predivna Panarama kaja vam se pruza iz sa poznatog bjelasnickog vrha (ca. 2200 m) je jedan nezaboravan dogadjaj, kao i sam put prema bjelasnici odnosno nazad prema Sarajevu i dalje Jahorini.

Na trebevicu su odrzana za vrijme olimpijade takmicena na bob stazi. Jos uvijek je ovoj dio olimpijskih planina poznat po velecanstvenom pogledu koji se pruza prema Sarajevu, svojim planinarskim domovima gdje je jedan caj sa rumom zlata vrijedan.

Svim nasim gostima cemo stajati na usluzi prilikom preporuke izleta kao i organisatora izleta. Vlastitim Automobilom je takodje moguce obici ove destinacije, ali potrebno je poznavanje grada i okoline. Mi vam rado stojimo na raspolaganju.

Vas VIP Jahorina Team

Svidja Vam se Jahorina?

Pratite nas na FB
Top