Ukratko o smještaju

12 osoba max.

150m do staze

Wifi

Fam & Couples

Infrared

Pregeld svih karakteristika

Osnovne karakteristike

WiFi internet
sauna
grijanje
posteljina
peškiri


Spavanje & kupatila

br. spavacih soba: 4
br. mokrih cvorova: 4


Kuhinja & boravak

TV sa satelitskim programom
kamin
mašina za kafu
frizider
zamrzivac
kuhalo
posudje
čajna kuhinja

Skijalište & outdoor

 • Udaljenost od staze 150m

Udaljenosti

 • Doktor: Jahorina/Pale/Sarajevo
 • Bankomat: 1km
 • Restoran: 100m
 • Kafebar: 100m
 • Pekara: 100m
 • IC sauna
Sakrij

Opis objekta

Vila Praška zima u srcu Jahorine u dva apartmana za do 12 osoba.

 

-              nova vikendica

-              max. 12 osoba

-              4 spavaće sobe

-              4  kupatila

-              2 kuhinje

-              2 trpezarije

-              2 dnevna boravka sa elektricnim kaminom

-              centralno grijanje

-              2 IC saune

-             posteljina sa setom peskira

-             prostor za odlaganje opreme

-             moguc boravak kucnog ljubimca uz najavu  i novčanu nadoknadu

 

U kuci Praska zima u izgradnji je posebna prostorija  "Praska trpeza" za eventualna zajednicka druzenja ukoliko vece drustvo zeli provoditi vrijeme zajedno. Gosti ove kuce imat ce mogucnost i dogovora za obroke (dorucak, rucak, vecera) uz naknadu i u dogovoru sa gazdaricom na licu mjesta. Obroke posluzuje i priprema gazdarica u zajednickoj prostoriji  "Praskoj trpezi". 


U kuci postoji i treci apartman - apartman Mani za 2+2 osobe (jedna spavaca soba), koji se po potrebi moze unajmiti uz navedena dva apartmana. 

Navedeni apartman ima potpuno odvojen ulaz sa druge strane objekta i ne narusava komfor boravka u kuci kao cjelini ukoliko se unajme apartmani Julia i Sofie. Procitaj kompletan opis smještaja

Vikendica „ Praska zima“ sastoji se od dva apartmana „ Julia“ i „Sofie“ smjesten je u lijepom dijelu Jahorine , sredisnji dio naselja Sator, u blizini staza Obucina bare i Poljica lijevo. Vila se, radi  pogodne strukture i kombinacije apartmana, najcesce iznajmljuje kao cjelina.

Svaki  od apartmana je dvoetazni i opremljen je kako slijedi u nastavku.


Apartman Julia:

U prizemlju je dnevni boravak sa ugaonom garniturom na razvlacenje (Lezaj dimenzije160 x 200),elektricni kamin,televizija,  te trpezarijski stol za 5  - 6 osoba. Kuhinja je opremljena sa elektricnom plocom ( 2 ringle), friziderom + ladica za zamrzavanje, mikrovalna pecnica, kuhalo za vodu i aparat  za espreso kafu, posudje.

U prizemlju je kupatilo sa tus kabinom, te prostor za odlaganje skijaske opreme.

Unutrasnjim stepenicama dolazi se na drugu etazu sa dvije spavace sobe. Jedna spavaca soba je dvokrevetna, opremljena  francuskim lezajem dimenzija 160 x 200cm. Druga spavaca soba je trokrevetna sa lezajevima na sprat. Donji lezaj je dimenzija 140 x 200, spratni lezaj je dimenzija 80 x 200 cm). Na navedenoj etazi je kupatilo sa tus kabinom i IC saunom za jednu osobu. U apartmanu je centralno grijanje, a za dodatni ugodjaj mozete koristiti elektricni kamin.

 

Apartman Sofie:

U prizemlju je dnevni boravak sa lezajem  na razvlacenje (Lezaj dimenzije160 x 200),elektricni kamin,televizija,  te trpezarijski stol za 5  - 6 osoba. Kuhinja je opremljena sa elektricnom plocom ( 2 ringle), friziderom + ladica za zamrzavanje, mikrovalna pecnica, kuhalo za vodu i aparat  za espreso kafu, posudje.

U prizemlju je kupatilo sa tus kabinom, te prostor za odlaganje skijaske opreme.

Unutrasnjim stepenicama dolazi se na drugu etazu sa dvije spavace sobe. Jedna spavaca soba je dvokrevetna, opremljena  francuskim lezajem dimenzija 160 x 200cm. Druga spavaca soba je trokrevetna sa lezajevima na sprat. Donji lezaj je dimenzija 140 x 200, spratni lezaj je dimenzija 80 x 200 cm). Na navedenoj etazi je kupatilo sa tus kabinom i IC saunom za jednu osobu. U apartmanu je centralno grijanje, a za dodatni ugodjaj mozete koristiti elektricni kamin.


U kuci Praska zima u izgradnji je posebna prostorija  "Praska trpeza" za eventualna zajednicka druzenja ukoliko vece drustvo zeli provoditi vrijeme zajedno. Gosti ove kuce imat ce mogucnost i dogovora za obroke (dorucak, rucak, vecera) uz naknadu i u dogovoru sa gazdaricom na licu mjesta. Obroke posluzuje i priprema gazdarica u zajednickoj prostoriji  "Praskoj trpezi". 


U kucu postoji i treci apartman - apartman Mani za 2+2 osobe (jedna spavaca soba), koji se po potrebi moze unajmiti uz navedena dva apartmana. 

Navedeni apartman ima potpuno odvojen ulaz sa druge strane objekta i ne narusava komfor boravka u kuci kao cjelini ukoliko se unajme apartmani Julia i Sofie. 


Sakrij

Kreveti i prostorije

Pozicija

Pravila

Check-In

14:00 - 20:00h

Check-out

do 10:00h

Minimalni broj nocenja

7 nocenja, ostalo na upit

Kucni ljubimci

moguci uz nadoplatu i na upit

Boravisna taxa

1,5 € po osobi i nocenju

Zavrsno ciscenje

za boravke duze od 6 nocenja ukljuceno u cijenu, ostalo na upit

Kaucija (Demage deposit)

200 eura

Uslovi i otkazi rezervacije

Rezervacija se smatra vazecom nakon sto od nas dobijete pisani dokument "Potvrda rezervacije" putem e-maila.
- Rezervacija se potvrdjuje iskljucivo uplatom akontacije navedene u Racunu koji dobivate na e-mail.
- Sve cijene su na upit.
- Sve cijene su izražene u Eurima.
- U sve cijene uključeni su svi porezi.
- Boravišna taxa se plaća posebno (1,50 euro/osobi/danu za osobe starije od 12 god. Djeca mlađa od 12 god. su
oslobođena plaćanja taxe).
- Interent (ukolio je navedeno da postoji): Molimo Vas za razumijevanje ukoliko provajder u
ekstremnim planinskim uslovima nije u mogućnosti obezbijedi pristup interentu.
- Nedostatak snijega nije razlog za otkazivanje rezervacije.
- Cijena parkinga nije uključena u cijenu smještaja. 
- Naplata parkinga: od 2019. godine se na Jahorini plaća parking na svim lokacijama po uredbama lokalnih
zajednica.
- Završno čišćenje, po cijeni kako je iznad navedeno vazece je pod uslovom da se objekat ostavi uredan prilikom odlaska. U protivnom se
naplaćuje (odbija od kaucije).


Opsti uslovi i pravilnik o otkazivanju rezervacije za zakup smjestajne jedinice u ponudi posrednicke agencije VIP Jahorina

 

Gost  ima pravo da odustane od zakupa smjestajne jedinice, o čemu je dužan pismeno (putem e-maila ili pisma) izvjestiti agenciju posrednika  koja informaciju proslijeđuje vlasniku objekta. Datum prijema pisanog otkaza predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada  vlasniku objekta, izražene procentualno u odnosu na ukupnu cijenu najma smjestajnog objekta, i to:

 

o             - 20 % ako se putovanje otkaže do 60 dana prije početka putovanja

o             - 50% ako se putovanje otkaže od 59 do 30 dana prije početka,

o             - 100% ako se putovanje otkaže do 30 prije početka ili poslije početka putovanja.

 

Putnik je duzan u slucaju otkaza rezervacije, uz obaveze prema vlasniku objekta navedenih u tekstu iznad, agenciji posredniku  nadoknaditi učinjene troškove  obrade rezervacije  u iznosu od 50 EUR, te snositi troskove bankarske provizije.

 

Svaka promjena smjestaja, broja osoba ili pomjeranje datuma dolaska ili odlaska ili cjelupne rezervacije, ukoliko bude odobrena od Agencije I vlasnika objekta I nalazi se unutar ponude posrednicke agencije VIP Jahorina kao i promjena imena ili broja osoba je prvi put besplatna. Svaka slijedeca promjena se naplacuje pausalno 20€ za svaku uslugu pojedinacno.

 

Ukoliko u rezervisanoj smjestajnoj jedinici  veceg kapaciteta odustaje jedna osoba ili jedna porodica od putovanja to se ne smatra opravdanim razlogom za otkazivanje rezervacije za cijeli objekat koji je predvidjen  za smjestaj dvije, tri ili cetiri porodice. Ukoliko  je cijena u navedenom objektu formirana prema broju osoba , ista ce se umanjiti po cjenovniku za broj osoba koji ce boraviti u smjestajnoj jedinici. Gosti mogu  uz najavu promjene agenciji posredniku  naci  odgovarajucu zamjensku osobu ili porodicu koja ce boraviti u ranije rezervisanom objektu  umjesto osobe ili porodice koja nije u mogucnosti da dodje.

 

Ukoliko gost ranije napusti hotel, kucu, apartman ili sobu, neće se vršiti refundacija za neiskorišteni dio zakupa  smjestajne jedinice . Za promjenu rezervacije  važe isti uslovi kao i za otkaz rezervacije.

U cijenu putovanja nije uključeno putno osiguranje. Agencija posrednik  savjetuje zaključenje osiguranja za otkaz putovanja, osiguranje putne odgovornosti, zdravstveno osiguranje i osiguranje protiv nezgoda sa odgovarajucim osiguranjem u maticnoj drzavi putnika.

 

Nedostatak snijega ili vremenske prilike ili neprilike (kako u ljetnim tako i u zimskim mejsecima) nisu opravdani razlog za otkazivanje rezervacije ili prijevremeni odlazak ili kasniji dolazak u objekat. 

 

Gost je sam duzan pobrinuti se i na vrijeme osigurati se kod nadleznih osiguravajucih kuca u slucaju otkazivanja putovanja uslijed bolesti ili drugih nepredvidjenih situacija. Zato se korisniku usluge proporucuje zakljucivanja osiguranja u maticnim zemljama koje snosi troskove u slucaju iznanadne bolesti putnika I slicnih nepredvidjenih situacija.

 

Ne mogu se smatrati opravdanim razlozima za otkaz ili odustajanje od rezervacije  gosta  slučajevi lokalnih terorističkih napada, eksplozija, zaraze, epidemije i druge bolesti, elementarne nepogode, klimatski uslovi i sl., za koje nije proglašeno vanredno stanje od strane nadležnih državnih organa domicilne ili zemlje putovanja.


Provjeri dostupnost

Book by phone

+387 65 414 413

HRV: 098 938 45 64

GER: 0221 34 66 43 01

Pon - pet 9:00 - 17:30

Upit formular

      Dodatna usluga: uz smještaj direktno rezervišite i licenciranu VIP Jahorina - AUDI skolu skijanja

      Profi škola skijanja

      VIP Jahorina skola je AUDI brand partner

      skola skijanja AUDI partner Saznaj više o školi

      Rental opreme

      Ponuda rental opreme za sve nase goste.