redbull-homerun-jahorina-2019 Homerun Jahorina 2019
sport

Homerun Jahorina 2019

Jahorina Blog Team
23. Feb 2019. | Pročitano: puta

Redbull Homerun Jahorina

Sve je pocelo 2014. godina kad je ekipa iz Redbulla pokusala da jednu od najinteresantnijih Redbullovih manifestacija, dovede na olimpijsku Jahorinu. Ubrzo nakon toga su zajedno sa timom VIP Jahorine presli na novu dimenziju u organizaciji ovog eventa. Tako je 2018. godine na trci bilo preko 130 takmičara i to po izrazito lošem vremenu. Nakon završene trke, slijedi poznati party sa Redbull pozadinom i monster-trackom Redbulla.

Sta je Homerun?

Trka se sastoji iz dva dijela: na samom startu takmičari su bez skija i bordova, ali u pancericama i bucama te čekaju znak za početak trke. Nakon prvih stotinjak pretrčanih metara, dolaze do skija i bordova. S tog mjesta počinje drugi dio trke – SPUST.

Označenom rutom se spuštaju ka cilju. Uz stazu su postavljeni višebrojni redari i sudije koje pomno prate da takmičari ostanu na trasi staze. Prvi koji stigne u cilj je pobjednik trke. Postoje 3 kategorije: Skijaši, skijašice i borderi (ukupno). Nema puno pravila. Jedno od najvažnijih je da svaki kontakt izmedju takmičara je nedozvoljen i vodi ka diskvalifikaciji.

Redbull Homerun Party Jahorina

Ove, 2019 godine je termin Homerun trke predvidjen 16. marta i očekujemo dosta takmičara i posjetilaca a nadamo se lijepom vremenu.

Ko sve može se prijaviti za Homerun trku?

Sve osobe starije od 16 godine imaju pravo da sudjeluju u trci. S tim sto maloljetne osobe moraju prilikom prijave donijeti i punomoć roditelja.

Redbull Homerun Party Jahorina

Nagrade?

Za ovaj dio planete su nagrade prilično izdašne i vrijedne. Što bi smo u svakodnevnom žargonu reklo "dobre su im nagrade, isplati se otići". U svakom slučaju pobjednike čekaju interesantne nagrade kao sto su vikend za dvije osobe u luxuznom hotelu Termag ili vikend skipass za Jahorinu. U opticaju su još i romantični vikend za dvoje u autentičnim jahorinskim vikendicama VIP Jahorine, kao i adrenalinska vožnja quadovima takodjer iz ponude VIP Jahorine ili rafting na Drini i Tari dugogodišnjih partnera iz Divlje Rijeke....

Gdje se moze prijaviti?

Prijava je moguca putem maila homerun@jahorina.org, predloženog formulara ili telefonski na +387 66 000-220. Na portalu jahorina.org su navedene sve mogućnosti prijave kao i pristupni formular.

Svim takmičarima želimo puno uspjeha i sreće, a posjetiocima odličnu i kvalitetnu zabavu u nastavku programa.