• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Uredjenje staza sirina i bezbednost

Started by Tomba s, 05 February, 2010, 17:25:16

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Tomba s

Pozdrav za sve ljubitelje planine nam Jahorine i skijanja.
Prvi put se obracam posto sam se registrovao.Sve na Jahorini je odlicno samo bi malo mogli obratiti paznju na uredjenje ski staza.
Kao i na sirinu staza u pojedinim delovima.Inace je sve odlicno .
Pozdrav za sve

DarkoN

ne bi bilo lose da nam kazes na koji dio tacno mislis kada je u pitanju sirina. posto ovo koliko ja znam na svim dijelovima se skoro koristi max moguca sirina.
Jedva cekam da se svrsi ljeto, dosta mi je vrele klime, zbogom more, zbogom more odoh u planine...

Tomba s

Postovanje
Mislim na stazu  Ogorelica kad se spusti maltene do kraja,pa na zadnjem prolazu koji je kao levak,svi se uglavnom istrose dotle i onda veci nagib koji covek prosecne kondicije nemoze da savlada i onda  pad.Primetio sam da dosta ljudi pada na tom mestu  pogotovo kad staza poledi i ogoli paostane led.

DarkoN

znam na koji dio mislis. onaj dio je malo problematican jer bi trebalo dosta zemljanih radova tj trebalo bi skoro pola onog brda da se skine. zato ima alternativa, staza koja ide uz bivsi dvosjed ogorjelica 1 tj sadasnji sestosjed. na njoj nema tih problema. meni licno nije problematican onaj dio, ali vidim da se dosta ljudi muci onde.
Jedva cekam da se svrsi ljeto, dosta mi je vrele klime, zbogom more, zbogom more odoh u planine...

Tomba s

Nije ni meni problematican posto imam istrenirane noge od biciklizma a na skijama sam od malena.
Nego dosta puta na tom mestu kad se ide brzo nevidis kakva je situacija dole  pa prilikom brzog izletanja nataj deo ako ima palih i usporenih moras da se spasavas .Sve u svemu Jahorina ljudi koji brinu o svemu ,svi su sjajni, i sve je odlicno.
Za ne bas veliki novac covek dobije sve kao u inostranstvu.Ja licno da mogu preselio bih se na Jahorinu i zimi i leti.

Big_DANE

Quote from: Tomba s on 06 February, 2010, 07:30:56
Nije ni meni problematican posto imam istrenirane noge od biciklizma a na skijama sam od malena.
Nego dosta puta na tom mestu kad se ide brzo nevidis kakva je situacija dole  pa prilikom brzog izletanja nataj deo ako ima palih i usporenih moras da se spasavas .Sve u svemu Jahorina ljudi koji brinu o svemu ,svi su sjajni, i sve je odlicno.
Za ne bas veliki novac covek dobije sve kao u inostranstvu.Ja licno da mogu preselio bih se na Jahorinu i zimi i leti.

PoTpiSuJEM!!!!! POGOTOVO OVU ZADNJU RECENICU!!!!

snjezana

I meni je taj dio izgledao preuzak i prestrm, ali sam odmah skuzila i da postoje i oznake na tom dijelu.. E onda lijepo odes desno, malo okolo i eto te kod Royala, popijes nesto pa nastavis  ;D

mijat

na tom delu treba iæi samo pravo i pri dnu uraditi 2 kristijanije i gotovo. ko ne mo¾e da zakoèi tu je i stub  (:smijeh:

mo¾e na jahi biti 3 metra snega na tom delu i na poljicama ima jedan deo æe uvek biti takvo kako je sada, to je neminovno.

Rule

Prvi put dolazim na Jahorinu, pa me zanima ima li finih off-piste delova za bord?

Ⱨᕕ尺ɨ丂۝₦(° ͜ʖ ͡°)

Quote from: Rule on 11 February, 2010, 10:04:22
Prvi put dolazim na Jahorinu, pa me zanima ima li finih off-piste delova za bord?

IMAS I TO dosta... BIT CES ZADOVOLJAN nadam se

Tomba s

Ima staza kakvih hoces i uredjenih i van uredjenih prostora ,samo ipak je bolje da se drzis uredjenih staza.
Bezbednije je .Buduci Sarajevski zete.
Pozz

Tomba s

Kad sam poceo temu o sirini i bezbednosti staza mislio sam na prostor za zaustavljanje.Mislim ako raspalis slalom pa veleslalom  pa spust do  kraja moras da imas prostor za kocenje  a ne da strahujes  dal ce neko da ti iskoci kad se zaustavljas ne bili stao u red za zicaru.
Ja li8cno vozim skije od 205 centimetara i jako su brze i nisu carving  idu s do 120 km na sat  Stenmark je pobedio nanjima  1996 u Kicbilu,pa mi malo treba prostora. Bio sam pre par godina u Austriji gde imate stazu koja se zavrsava  sa sirinom 50 m a duzina zaustavljanja je 100 m pod nagibom  pa ko voli spust moze a ko voli telemark moze  ko voli  paralelni slalom moze do kraja .Izgleda da samo praca ili rajska dolina moze da da tako nesto
Pozzz za sve

Rule

Quote from: harison on 11 February, 2010, 11:35:23
Quote from: Rule on 11 February, 2010, 10:04:22

IMAS I TO dosta... BIT CES ZADOVOLJAN nadam se

Ma hoce sigurno, nego sam navikao na offpiste na Brezovici (stalno sam tamo) pa se brinem gde cu ovde voziti  ;)

DarkoN