• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Nesreæa na Jahorini

Started by KOLE81, 31 January, 2010, 17:06:10

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

tamaraa

Glupo je kriviti bilo koga, devojke vise nema, moje saucesce. PS. Juce je poginula devojka u Sloveniji na isti nacin.

Aschen

thegrke

Strasno, sta drugo reci. Moje saucesce porodici i prijateljima.

skiDeki

...skije na rame i sanke u ruke pa put rajske doline...

iinnaa

Neboj¹a

DarkoN

ima znakova , posebno na tom dijelu jer se vec jednom nesto slicno desilo.
Jedva cekam da se svrsi ljeto, dosta mi je vrele klime, zbogom more, zbogom more odoh u planine...

Lejla

Ali ja ne mogu da skontam gdje se to desilo? Koja je spust staza i S krivina? Je li to krajnja skroz lijevo od Olimpika?

skiDeki

Bilo je znakova uvek na Jahorini, samo ne znam zasto ih ljudi ne postuju, ne branim nikog ali to je istina. Cak i kad je magla gore na vrhu je dovoljno pratiti samo one znakove sa plavim strelicama i bez problema cete preci sa staze na stazu.

@lejla, tako je ta je staza zatvorena iz bezbednosnih razloga!

01xxx01

Quote from: skiDeki on 01 February, 2010, 09:53:32
Bilo je znakova uvek na Jahorini, samo ne znam zasto ih ljudi ne postuju, ne branim nikog ali to je istina. Cak i kad je magla gore na vrhu je dovoljno pratiti samo one znakove sa plavim strelicama i bez problema cete preci sa staze na stazu.

istina.

raca

Bio sam bas na Praci kad se to desilo, taman sam se prebacivao sa Prace na Ogorelici, kad su sluzbe krenule, GSS na sankama, vidio sam i ratrak da je odmah krenuo, to je bilo negdje prije 14:00, nisam znao o cemu se radi, posle sam cuo. Ono sto sam vidio, ne moze im se nista prigovoriti, stvarno azurno i pozrtvovano. Nesrece se desavaju cak i u Franckuskoj i mnogo cesce, ili vec zemljama gdje se ovde poredi, jednostavno ne mozes imati za svakog skijasa po jedno GSS-ovca koji ce ici non stop za njim.

Pricao sam sa caletom sinoc, on je bio GSS na toj stazi za vrijeme olimpijade, i na pripremama za olimpijadu(ima 30 godina iskustva u GSS), kaze da je staza opasna i tada bila, i da treba ograditi prilaze.
Ko rano rani stazu netaknutu grabi.

skiDeki

Ja sam se spustio pored royala prema ogorjelici2 kada su gss iu ratraci prosli, stvarno azurno, ali oni nisu mogli spreciti tragediju na zalost.

Jos jedan detalj od juce koji sam licno posmatrao- Momak je pao sa skija pri dobroj brzini, sluzbenik koji je bio u blizini( verovatno GSS, imao je radio vezu) U istom trenutku je dosao da mu pomogne, srecom nije bilo povrede. Momci rade dobro svoj posao, po ovome sto sam video.

enkidu

Milena

FilipDj

Najdublje saucesce porodici.  :'(
Vrlo cesto sa svojom ekipom skijam off. Ali ova tragedija me je bas naucila pameti. Nadam se da ce i ostali izvuci pouku!!!