• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Akcija "manje cjene za skijase sa regije"

Started by braco, 20 December, 2009, 14:24:40

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Big_DANE

Quote from: darkon on 30 December, 2009, 21:19:20
kako je krenulo nece nam trebati ni ski pass a ni popust. :o :o :o
BAS TAKO!!! NISTA VAM TRENUTNO NE TREBA!!!  3:( 3:(

DarkoN

trenutno mi treba  s:nij) da mi ne propadne ovaj sezonski bez popusta, a o popustu mozemo pricati tek pred sledecu sezonu. mada sudeci po zainteresovanosti popust je u domenu naucne fantastike.
Jedva cekam da se svrsi ljeto, dosta mi je vrele klime, zbogom more, zbogom more odoh u planine...

brera

Big_DANE

3d

DarkoN

Jedva cekam da se svrsi ljeto, dosta mi je vrele klime, zbogom more, zbogom more odoh u planine...

3d

DarkoN

sve to stoji sto ti kazes i potpuno si upravu. mi smo ovde pokusali da pokrenemo inicijativu da se snizi sezonski ski pas za recimo 50%(vip-ov prijedlog) za skijase iz regije, ali da se taj ski pass mora kupiti recimo krajem oktobra ili pocetkom novembra. zao mi je sto moram ovo da kazem mislim da nema nista od toga.

Big_DANE

raca

Pazi, to je najprostija moguca racunica. :) O komplikovanijim planiranjima ne treba trositi rijeci  8)
Ko rano rani stazu netaknutu grabi.

DarkoN

oni da se hoce malo ozbiljnije pozabaviti tim pitanjem shvatili bi da im je to jednio rijesenje. od ljudi iz regije daj boze da 30 % ljudi sikija, a sa ovim konstantnim povecanjima cijene ski pass-a taj ce postotak opadati. nemoze se ski centar graditi na skijasima sa strane uz svo duzno postovanje prema njima. oni su tu 7-10 dana u sezoni a mi svaki slobodan dan.

raca

Ma kakav 30%, mozda na Palama i okolini da je procenat bolji, ali 30% nema sanse... Sira okolina, oni koji mogu da dodju "na dan" da skijaju ne vjerujem ni da je 3%. To sto je nepopularno skijanje jeste u tome, sto vecina gleda na taj sport bojazljivo, gdje da djeci daje pare za to... To je klasicna kultura podcjenjivanjva ljudi, snobizam, treba je razbijati, i siriti drugaciju kulturu. Ako bi OC uspio da otme pola para kladionicama iz sire okoline, tj. da budem precizan, kad bi privolio mladje ljude da daju pola para za skijanje umjesto u kladionice, cjenim da bi od tog novca OC mogao svake godine da podigne jos jedan sestosjed. O kakvom turizmu pricaju kad za 10 godina nisu uspjeli da akumuliraju novca da sami podignu te sestosjede, vec su dobili pare od vlade. Hocu da kazem da ima para, a neke velike dobiti nisu odmah vidljive, to sirenje kulture je nuzno za buduci opstanak zimskog turizma.
Ko rano rani stazu netaknutu grabi.

DarkoN

tuzno je sto smo mi toga svjesni a oni nisu. oni koji bi trebalo da vode racuna o tome. najgore od svega je sto se nista nemoze promijeniti. niti ovo dopire do njih, ako im neko i prenese kod njih je na jedno uslo na drugo izaslo.

3d

DarkoN

ja sam naucio da skijam(prvi put se isao sa vrha) sa 5 godina, nisam mogao ni da se popenjem ni da sidjem sa korpe sam, stari me nosio. a sada da bi otislo dvoje na skijanje treba minimum 100 km za jedan dan. tako da si potpuno upravu, sa 30 kad ili malo ranije kada poncnes sam da zaradjujes mozes da ides jer malo koji roditelji imaju da daju djetetu 60-70 km da potrosi za jedan dan kada je plata od koje treba zivjeti cijeli mjesec 500km. mislim da je ovo suplja prica i da se tu nista nemoze promijeniti. oni kad bi samo malo razmislili vidjeli bi da ima puno vise razloga zasto ovo treba da se uradi nego razloga da sve ostane ovako kako jeste.