• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Stanje na Jahorini 2010 - 3.dio

Started by vip-jahorina, 10 December, 2009, 23:46:27

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

harison

E odlicno, tad ima i snijega i rakije taman na vrijeme mozda se i organizuje koji dernek pa da se svi raskucamo do zore :D  ludzatobom:((  :bravo::( :bravo::( jos jednom hvala na slikama, oni koji nisu vidjeli slike nek se spuste dole:

SkijasPocetnik

Trenutno stanje na Jahorine je.....?
Hvala !!!!!

Mega Deki

Molim, sneg se topi lagano ali sigurno. Niko nista ne preduzima. Karte skupe i dalje. Neznam sta se desava i sta ce se desavati. Ali definitivno za sad lose veoma. :(
Mega Deki

FreakBL

Koliko sam ja upratio prognozu, od petka bi trebalo ponovo da padnu temperature sa nekim manjim  snijegom pa ako Bog da da se to onda odrzhi neko vrijeme. Samo optimistichno! :)
Volim snijeg pa makar i na razglednici.

goran18

A hoæe li moæi da se skija za vikend? Mislim, neæe se valjda toliko otopiti?  :'(

harison

Skijana ce biti tokom cjele sedmice, samo sto ce biti otezano zbog mokrog snijega, a od iduce imamo dojavu da ce pasti sniega i to dovoljno da ratraci mogu utabati staze :D jedva cekam novi snijeg  :P

01xxx01

Super slike, Pasity!
Vidim da si bio na Praci u ponedeljak - vidje li ti kad je sletio onaj EUFOR-ov helikopter dolje na onaj plato na dnu gdje je bio prije onaj kiosk? Kruzili, osmatrali, sletise, digose uvis hrpu snijega, "uprskase" neko dvoje koji su bas u tom trenutku naisli, ovo im dvoje #$@%%% sve po spisku, uzletise opet i digose opet hrpu snijega i odose dalje. Ako procitaju ono dvoje, sorry, al' mi bilo pravo smijesno sta se sve desi na brzinu!
(:smijeh:

marko0806

Svakom pohvala na svemu.  Svi ste ljudi super.
Al mene vrjeme ubija, past cu u depru
molim redovi obavjestavajte i dobro i lose

DekiDeki

Dosadna jugovina.
Kome to uopste treba?
Predlazem da se proglasi elementarnom nepogodom.
Danas se u Gradisci na +6 otopilo 15cm snijega.
Nimalo dobro...

:(  :(  :(
Ne mogu se sva vrata otvoriti kljucem, neka moraju i glavom!

harison

Ovako VIP javlja direktno sa Jahorine, upravo je bio ispred jedne od kamera pa me zvao i javio je da ne pada nista, vjetar jak puse, temperatura negdje oko -2 do 0, nadamo se da ce ovako ostati snijeg se ne topi brzo i vjerovatno ce opstati do subote i nedjelje, a nakon toga se nadamo velikim padavinama i jakom minusu da se sve to zaledi  .. POZDRAVLJA VIP

pasity

evo me opet!
Bili smo jucer u jednoj kaficu,kolibe u rajskoj d. . Telismo jest nesto lagano,i brze na staze ako je vec taki lep dan.
Dobilismo "poklon" rakije , i "poklon" peceno prasete 1 mali tanjurcic.
PAAA!!! Naravno moralismo svasta platit.EVO meni poklon!!!
A vreme svasta zaboravi , tako je lepo bilo!!!
Naravno kad dolazim javit cu se , i molim "poklon rakije ( za slike). :)

marko0806

Quote from: harison on 22 December, 2009, 16:46:26
Ovako VIP javlja direktno sa Jahorine, upravo je bio ispred jedne od kamera pa me zvao i javio je da ne pada nista, vjetar jak puse, temperatura negdje oko -2 do 0, nadamo se da ce ovako ostati snijeg se ne topi brzo i vjerovatno ce opstati do subote i nedjelje, a nakon toga se nadamo velikim padavinama i jakom minusu da se sve to zaledi  .. POZDRAVLJA VIP
hvala hare na pozitivi :bravo::( :bravo::( :bravo::( :bravo::( :bravo::( :bravo::(

vip-jahorina

evo tu sam, imao sam par dana problema sa netom, a stalno sam gore. sad je uspostavljn internet kod nas direktno na jahorini.
a cijeli dan prenosim direktno haretu kako je gore.
Ima dosta slika u zadnih par dana, pa bi prvo njih objavio, pa onda ove nove od danas.

Za pocetak, opis stanja: nije nista strasno po staze se desilo, osim olujnih udara vjetra (100 km/h na vrhu). Zbog toga nije niti jedna zica radila, da ne bi morali skupljati skijase po jahorini.
Temperatura oscilira izmedju +3 i -4. Najgore su visokom temperaturom pogodjene Poljica koja su najniza, dok kod ciljnje kucice najbolje stanje, ali tamo nosi.
Smjenjivala se malo kisa i malo snijeg. Nista opasno i nista narocito.
Sve u svcemu, staze su ok i mogu izdrati do petka. Naravno da se javljamo kako ce dalje biti.

Ako u petak ovo padne i stisne, mislim da ne bi trebalo biti problema.
slika 1+2je 19.12.
slika 3+4+5 od jucer, kad je bilo jednistavno fantasticno.

vip-jahorina