• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

2 x sestosjed za sezonu 2009/2010

Started by vip-jahorina, 10 January, 2009, 17:56:27

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Vlado28

Head obecavam ti da cu ove sedmice ici da slikam radove... ;)
Je li ko vido ©ahbaza...  :<)

Laffite

Bilo je èasno ¾ivjeti s Titom

zum

borat

meni je dobro

roPebn

Dali je to pao prvi snjeg!!!:D s:vje) s:vje) s:vje) s:vje) s:vje)

vip-jahorina

vip-jahorina

naravno da smijes! to je bilo veoma direktno i konstruktivo picigin!!!
nadam se da ce OC procitati ovo, jer mislim da ovako vecina razmislja.

bjelasnica je objavila cijene i mislim (nisam  siguran) da su u nekim kartama spustili cijene u odnosu na proslu godinu, neke su digli.
u toku ove sedmice bi trebale biti objavljene cijene ski pasa

zum

ja sam isto primjetio da je prosle godine bilo manje dalmatinaca, ali vjerum mi, to ti je tradicija, cim ovo bude sve gotovo vratit ce se nama dalmosi jer vam nije nigdje bolje nego ovdje. ono znas, loma rakija, loma se zapjeva (a znate pjevat sto jest jest), poprica se malo, ono se malo cevapi popapaju i onda na top moderne sestosjede, hehe

harison

Cuo sam price da je Bjelasnica objavila cjenovnik i da su sezonsku kartu spustili na 280KM  to je jos u pripremi, nadam se da Jahorina moze organizovat i prevoz putnika kao gras za Bjelasnicu tada bi bilo odlicno:  prijedlog (zeljeznicka stanica --- muzej---iznad vijecnice---i na kraju prekrasna jahorina) iz RS-a (Dobrinja---Tom---©kola---Pumpa(Vraca)"Ruding"---na kraju prekrasna Jahorina) Za prevoz koristiti dva mini busa.I ako ovo upali onda poceti reklamirati, ma ima da grmi i sjeva na Jahorini  police:(

picigin

Quote from: zum on 13 October, 2009, 09:57:50
ja sam isto primjetio da je prosle godine bilo manje dalmatinaca, ali vjerum mi, to ti je tradicija, cim ovo bude sve gotovo vratit ce se nama dalmosi jer vam nije nigdje bolje nego ovdje. ono znas, loma rakija, loma se zapjeva (a znate pjevat sto jest jest), poprica se malo, ono se malo cevapi popapaju i onda na top moderne sestosjede, hehe
isitna, istina..sve to stoji..samo nam daj pristojne i BRZE zièare, a ne da se do vrha smrzavam posla sata, i makni one seljacine sa ski skuterima sa staze u dva popodne?!..

dasas

Quote from: picigin on 13 October, 2009, 09:45:36
hvala!
ipak sam tu jako dugo dolazio..planina jeste jedna od ljepsih, al malo to znaci pravom skija&sup1;u ako smje&sup1;taj, hranu i ostalo svake godine pla&aelig;a sve vi&sup1;e i vi&sup1;e, a usluga ostaje ista?!
&egrave;ovjek se zapita jel to sve odlazi onda Pegiju i ekipi ili se nesto i ulo&frac34;i?!
Jer iskreno, &frac34;i&egrave;are kakve jesu su opasne po &frac34;ivot, i to nije pretjerivanje..20-25 eura po glavi za apartman se pla&aelig;a i u Austriji i u Italiji, a mislim da se vec izgbilo dosta gostiju Dalmatinaca koji su se poceli vracati austriji i italiji..a nije mali broj onih koji je odlazio na jahorinu.. Mislim da se oti&sup1;lo predaleko sa cijenama, a ako jos malo ode i ski pass,ode sve u .....
pozz
Bez ljutnje, ali mislim da malo pretjerujes po pitanju cijena u restoranima i kafanama. istina cijene pomalo rastu iz godine u godinu ali ni blizu kao kod vas na moru >:(.pa vama je kada ovdje dodjete na yimovanje, jos uvjek jeftinije nego kod kuce!!!
uz sve ove novine koje su planirane za ovu i sljedecu godinu jahorina ce biti bez premca u regiji... SAMO NAPRIJED :bravo::(

vip-jahorina

@picigin
skuteri su zlo, sto jest jest. ali nemamo jos zakonske osnove da ih zabranimo. tek kad se nesto u nivou vlade promjeni, onda mozemo mi na licu mjesta uvoditi red.

@harison
bjelasnica je za ovu sezonsku spustila sezonsku kartu, ali samo za one sto ih kupe do 31.10.
prevoz: e to je problem. ja sam se dogovorio bio o prevozu sa gosp. Koricem, direktorom turisticke zajednice srednjobosanskog kantona, te gosp. Ajanovicem - strucnim savjetnikom za turizam iz ministarstva Federacije. Iz RS-a smo isto dobili zeleno svijeto, ali nije bilo niti jednog prevoznika koji bi to preuzeo na sebe. Mi (vip) nemamo te mogucnosti, ali ako se nadje neki prevoznik, ja cu se licno latiti telefona i izdogovarati se sa vlastima iz Sarajevo oko dozvola.