• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.
 

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

2 x sestosjed za sezonu 2009/2010

Started by vip-jahorina, 10 January, 2009, 17:56:27

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

odad


dasas

Dakle, tesko da ce se sta desiti u vezi sestosjeda. Zaista veliki sam ljubitelj nase Jahorine i zaista sam bio optimista kad su u pitanju novine u smislu poboljsanja i unapredjenja stanja na Jahorini... vec gubim nadu.

starmo


md

"Pivom protiv trbu¹njaka!!!"
"Sportom protiv droge - Biciklom u Amsterdam!!!"

md

"Pivom protiv trbu¹njaka!!!"
"Sportom protiv droge - Biciklom u Amsterdam!!!"

Cokie

Ma problem jest u tome, da politiæari misle da su bogoi devil:(

vip-jahorina

Prosle sedmice se sastao jedan tim koji predstavnika lokalnih vlasti, OC-a i VIP-a.
tema je bila, naravno sta drugo nego izgradnja 6-sjeda, pa i o ostalim temama se razgovaralo.

odmha u pocetku da vas izvjestim da je firma leitner rekla da moze 28.6. jos zapoceti gradnju 6-sjeda da bi stigli na vrijeme tj. kao krajnji datum je 15.12 finaliziran. ukoliko drzavna komisija odluci u tom vremenu se o zalbi dop.mejera, moglo bi se krenuti sa izgradnjom.

u sloveniji se dogodila ista stvar, ali su slovenci to veoma brozo, u roku od nekih 15-tak dana taj problem rijesili. no oni zive ipak u jednoj drzavi a mi imamo osjecaj da ce drzavna komisija (kako bi volio ovaj put da grijesim) sto je moguce vise odugovlaciti o odluci, koja moze i ne mora doci na red.

kako znamo da nas i predstavnici vlasti BiH kao i Federacije BiH citaju, nadam se da ce neko doci na ideju da se ovaj problem sto brze rijesi. u protivnom, cemo biti prisiljeni da masivim oglasavanjem u javnosti putem novina, tv-a, interneta ukazemo na problematiku i naravno direktnim prozivanjem imena koji su na tim funkcijama, pozovemo na savijesno rijesenje problema.


sto se tice ostalih relevantnih problema, govorilo se o ciscenju snijega, gdju smo se svi slozili da je ciscenje bilo ok, osim prilaza satoru, gdje lokalne vlasti, prije svega Pale moraju naci rijesenje. Gospodine Savicu, izbori su iduce godine cr:)

Dalje, policija je veoma dobro radila na svom projektu, sto iz privatnih interesa jednog ili vise pojedinaca sto stvarno sto treba, uglavnom nije bilo nekih vecih problema, stanje je bilo okarakterisano kao veoma dobro.

nadam se da cete i vi iznijetoi svoje misljene o ovim temama, prije svega o 6-sjedu.

brera


vip-jahorina

stvarno ne vjerujem da ce to uraditi, ipak ovaj forum cita i do pola miliona ljudi mjesecno, tako da blacenje ovdje - ne bi im trebalo

zburkos

Evo jos jedno obavjestenje, raspisan je tender za demontazu starog jednosjeda na Poljicama, sto nam govori da bi uskoro trebalo i da krene gradnja cuvenog sestosjeda...
Puno Pozdrava.... :D

zidoo

Nazalost ja sam presto razmisljati o sestosjedu. Danas je 12.6 i do roka je ostalo jos 16. dana (-6 dana vikenda)... stvarno je zalostno da se ovakve stvari dogadjaju, a jos zalosnije je da ovo nije izdvojen primjer jel je preduzece sa Vlasica prije 2 godine kupilo dvosjed (stoji u tranivku, propada) a vlasti ne zele da daju covjeku da ga postovi (znaci nema para, samo dozvole).

Eto, i kad ja kazem da treba na izborima da se pojavi neku ultra komunisticka partija da kad je izglasamo izvede na trg sve iz trenutno posave da ih narod (demos ;)) pita: Dje ba zapelo? Okle ti aVudi? I koliko para si trazio od italijana da im dopustis da prave poso i neizbjezno: Dje ti se djeca skijaju?

Pih, samo sam se dzaba isfuro...

mayday


mayday


brera


pinkpanter

Skeptican sam po pitanju svega sto treba da ide napred u BiH pa tako i po pitanju 6-tosjeda. Dugo dolazim na Jahorinu, a znalo se zalomiti da dodjem i po 4x u toku sezone. Mislim da nema lijepse planine u bivsoj Ju ali ne cini planinu samo okruzenje, nego i infrastruktura koja se manje vise nije pomjerila od olimpijade po pitanju vertikalnog transporta. Jbg zalosno. Stoga mislim da je jednostavnije otici u Austriju ili Italiju i za nesto malo vece novce skijati ko covijek.
Pozdrav za sve forumase!!!!!
Vjecita dilema: Hoce li biti snijega kad odem na skijanje ili ne !?