• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

2 x sestosjed za sezonu 2009/2010

Started by vip-jahorina, 10 January, 2009, 17:56:27

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

BOJAN-BG

Quote from: mijat on 26 January, 2010, 22:22:46
ne bih da budem dosadan (neka administrator obri¹e post ako je predugaèak) al evo citat iz zakona:

VIII UPOTREBNA DOZVOLA

1. Izdavanje upotrebne dozvole
Clan 38.
Objekat se moze koristiti po prethodno pribavljenoj upotrebnoj dozvoli. Upotrebnu dozvolu izdaje organ nadlezan za izdavanje gradjevinske dozvole. Uz zahtev za izdavanje upotrebne dozvole, investitor podnosi projekat izvedenog objekta i dozvole, saglasnosti i drugu dokumentaciju propisanu zakonom (vodoprivredna, sanitarna, protivpozarna i dr.). Upotrebna dozvola izdaje se za ceo objekat, za deo objekta koji predstavlja tehnicko-tehnolosku celinu i moze se kao takav samostalno koristiti ili kad je za gradjenje tog dela objekta izdata posebna gradjevinska dozvola.
Clan 39.
Upotrebna dozvola izdaje se kad se utvrdi da je objekat, odnosno deo objekta podoban za upotrebu. Objekat je podoban za upotrebu: ako je izgradjen u skladu sa tehnickom dokumentacijom na osnovu koje je izdata gradjevinska dozvola; ako je obezbedjen dokaz o kvalitetu izvedenih radova, odnosno ugradjenog materijala, instalacija i opreme izdat od strane ovlascenih organizacija; ako je izvrseno geodetsko snimanje objekta i ako su ispunjeni drugi propisani uslovi. Upotrebna dozvola sadrzi i garantni rok za objekat i pojedine vrste radova, utvrdjen posebnim propisom.
Resenje kojim se odobrava upotreba objekta sadrzi, pored elemenata predvidjenih zakonom, obavezu investitora, odnosno korisnika objekta, da u odredjenom roku u zavisnosti od karakteristika objekta i tla, vrsi odgovarajuca osmatranja ponasanja tla i objekta i uticaja objekta na zivotnu sredinu i da o rezultatima tih osmatranja i preduzetim merama obavestava nadleznog inspektora.
Na zahtev investitora organ iz clana 38. stav 2. ovog zakona moze da obrazuje strucnu komisiju za kontinuirano pracenje rezultata osmatranja ponasanja tla i objekta i za ocenu predlozenih mera kojima se obezbedjuje stabilnost objekta.

2. Tehnicki pregled objekta
Clan 40.
Podobnost objekta za upotrebu utvrdjuje se tehnickim pregledom. Tehnicki pregled objekta vrsi se po zavrsetku izgradnje objekta, odnosno svih radova predvidjenih gradjevinskom dozvolom, odnosno po zavrsetku izgradnje dela objekta za koji se moze izdati upotrebna dozvola, u skladu sa ovim zakonom. Tehnicki pregled moze se vrsiti i uporedo sa izvodjenjem radova na zahtev investitora u slucaju ako se po zavrsetku izgradnje objekta ne bi mogla izvrsiti kontrola izvedenih radova. Tehnicki pregled obuhvata kontrolu uskladjenosti izvedenih radova sa tehnickom dokumentacijom na osnovu koje je izdata gradjevinska dozvola, kao i sa propisima, standardima, tehnickim normativima i normama kvaliteta koje vaze za pojedine vrste radova, odnosno materijala, opreme i instalacija.
Clan 41.
Tehnicki pregled objekta od znacaja za Republiku iz clana 24. ovog zakona vrsi komisija koju obrazuje nadlezni ministar ili preduzece, odnosno druga organizacija kojoj se poveri vrsenje tih poslova a koje je upisano u odgovarajuci registar za obavljanje tih poslova. Tehnicki pregled objekta za koje je gradjevinsku dozvolu izdala opstinska, odnosno gradska uprava, vrsi komisija koju obrazuje ta uprava ili preduzece, odnosno druga organizacija kojoj se poveri vrsenje tih poslova a koje je upisano u odgovarajuci registar za obavljanje tih poslova. U vrsenju tehnickog pregleda moze da ucestvuje lice koje ispunjava uslove propisane ovim zakonom za ovlascenog projektanta, odnosno rukovodioca gradjenjem te vrste objekta. U vrsenju tehnickog pregleda ne mogu da ucestvuju lica koja su zaposlena u preduzecu, odnosno radnji, koje je izradilo tehnicku dokumentaciju ili je bilo izvodjac radova, kod investitora, lica koja su vrsila strucni nadzor, lica koja vrse inspekcijski nadzor kao i lica koja u nadleznoj upravi rade na poslovima izdavanje gradjevinske dozvole.
Troskove tehnickog pregleda snosi investitor.
Clan 42.
Nadlezni organ izdaje upotrebnu dozvolu u roku od osam dana od dana prijema nalaza komisije kojim je utvrdjeno da je objekat podoban za upotrebu, odnosno u istom roku odbija zahtev za izdavanje upotrebne dozvole iz razloga navedenih u nalazu komisije. Ne moze se vrsiti tehnicki pregled objekta ili njegovog dela, ni odobriti upotreba ako je objekat, odnosno njegov deo, izgradjen bez gradjevinske dozvole.

3. Probni rad
Clan 43.
Ako se, radi utvrdjivanja podobnosti objekta za upotrebu, moraju vrsiti prethodna ispitivanja i provera instalacija, uredjaja, postrojenja, stabilnosti ili bezbednosti objekta, uredjaja i postrojenja za zastitu zivotne sredine ili druga ispitivanja ili ako je to predvidjeno tehnickom dokumentacijom, komisija za tehnicki pregled moze da predlozi nadleznom organu da odobri pustanje objekta u probni rad, pod uslovom da utvrdi da su za to ispunjeni uslovi. Aktom o odobravanju pustanja objekta u probni rad utvrdjuje se vreme trajanja probnog rada koje ne moze biti duze od jedne godine, kao i obaveza investitora da prati rezultate probnog rada i da po isteku probnog rada nadleznom organu dostavi podatke o njegovim rezultatima. Komisija za tehnicki pregled u toku probnog rada objekta proverava ispunjenost uslova za izdavanje upotrebne dozvole i po isteku roka probnog rada svoj izvestaj dostavlja organu nadleznom za izdavanje upotrebne dozvole.
e svaka cast mijate mi ce mo pre izdati sami dozvolu na osnovu zakona nego sto ce oni dati objasnjenje zasto neradi sestosed

DekiDeki

Ne mogu se sva vrata otvoriti kljucem, neka moraju i glavom!

Peglas

...a deka, bio je koristan ko i naoèale èovjeku sa jednim uhom...

BOJAN-BG

Quote from: enkidu on 26 January, 2010, 23:10:53
Svaka èast Mijate! Svaka èast svima koji su napisali pismo Koromanu.

Ja sam hteo, ali sam shvatio da imam te¹ko zapaljenje yaya da to radim. Za¹to bih? Gubim sopstveno dragoceno vreme na nekog pajsera koji je uzeo lovu... Oni æe proraditi ili ne, pisma nemaju nikakve veze sa tim. Zna on i da su mu pominjali rodbinu pro¹li vikend i psovali mu sve po spisku, da su svi besni, zna i da OC gubi novac na taj naèin. Voleo bi i on da to sutra proradi, ali je o tome morao da misli pre nego ¹to je dao da neko tako odgovorne poslove radi po "rodbinsko-kumovsko-pobratimskoj ili nekoj drugoj liniji". Obzirom koliko je to odgovoran posao i koliko ti temelji jesu bitni, on je po meni ugrozio bezbednost skija¹a. Èak i kada se puste u rad, postoji ¹ansa da ne¹to krene po zlu i da ne daj Bo¾e neko nastrada. Ko æe onda biti odgovoran? Ministarstvo u BL? Firma izvoðaè? Koroman?
Ko æe onda da plati od¹tetu ljudima? Ili æe da bude ona stara "pojeo vuk magarca..."?

©teta sve u svemu... Svi su u ovoj prièi gubitnici, osim onih ¹to su betonirali, ali su oni nebitni, kogod da je to radio dobio bi novac za to. Koroman bi trebalo da podnese ostavku odmah, a ako ne, vlasti u BL bi trebalo da ga smene po hitnom postupku. Koromanu ¾elim dobro zdravlje, a u meðuvremenu neka mi sisa k...c!!!

P.S. Jel taj Koroman neki rod onom magarcu i prostaku fudbaleru Koromanu?
ala si mu slozio svaka cast  :bravo::( :bravo::( :bravo::(

DekiDeki

DarkoN

i mene kao i vecinu ljudi ovde boli neka stvar za te njihove probleme. za sve te probleme koje imaju i zbog cega ne pustaju u rad sestosjede su sami krivi i oni su uzrok tih problema. ako su vec nesposobni da zavrse sve na vrijeme onda nisu trebali da diraju dvosjed na ogorjelici 1 i onda bi bar imali ono sto smo imali prosle sezone. ali sve ovo sto mi pricamo je uzaludno trosenje vremena i zivaca.
Jedva cekam da se svrsi ljeto, dosta mi je vrele klime, zbogom more, zbogom more odoh u planine...

DekiDeki

Quote from: DarkoN on 26 January, 2010, 23:35:08
i mene kao i vecinu ljudi ovde boli neka stvar za te njihove probleme. za sve te probleme koje imaju i zbog cega ne pustaju u rad sestosjede su sami krivi i oni su uzrok tih problema. ako su vec nesposobni da zavrse sve na vrijeme onda nisu trebali da diraju dvosjed na ogorjelici 1 i onda bi bar imali ono sto smo imali prosle sezone. ali sve ovo sto mi pricamo je uzaludno trosenje vremena i zivaca.

Nisu to njihovi problemi, vec NASI!
Boli njih ona stvar sto mi cekamo u redu na dvosjedu i sto odvajamo pare i vrijeme za par dana na snijegu.
Oni ne citaju ovaj forum, ne prate web kamere, ne zanima ih bas previse vremenska prognoza, a najvjerovatnije i ne znaju skijati...

BOJAN-BG

Quote from: dekideki on 26 January, 2010, 23:42:01
Quote from: DarkoN on 26 January, 2010, 23:35:08

Nisu to njihovi problemi, vec NASI!
Boli njih ona stvar sto mi cekamo u redu na dvosjedu i sto odvajamo pare i vrijeme za par dana na snijegu.
Oni ne citaju ovaj forum, ne prate web kamere, ne zanima ih bas previse vremenska prognoza, a najvjerovatnije i ne znaju skijati...
sigurno neznaju jer da znaju ne bi dosli u lakovanim cipelama na probnu voznju nego bi dosli u odgovarajucoj opremi

DarkoN

mozda nisam bas najjasnije napisao. htio sam da kazem da mene boli ona stvar za te njihove probleme , mene interesuje samo da li radi ili ne sestosjed. ako vec nisu bili u stanju da ga zavrse do pocetka sezone ili bar do kraja decembra(kako je bilo predvidjeno) onda nisu trebali ni da pocinju. bar bi imali onoliko zica koliko smo imali prosle godine i bar bi malo manje bilo guzve. ok je da su oni imali dobre namjere, jasno je meni da nikome nije u interesu da sestosjedi stoje, ali isto tako postoji samo jedna odgovorna institucija za sve ovo a to je oc jahorina.
Jedva cekam da se svrsi ljeto, dosta mi je vrele klime, zbogom more, zbogom more odoh u planine...

DekiDeki

BOJAN-BG

DekiDeki

BOJAN-BG