• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

OBJAVLJENE Cijene SKI pasa

Started by Lejla, 28 November, 2008, 13:59:11

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

mijat

Quote from: head on 06 November, 2009, 09:58:46
nek djete skija, a nek tata pije rakiju u kafani dosta on se naskijao (:smijeh:

ko o èemu head o rakiji   :bravo::(

teoldino

head - za ovu castim !!!

malo ste se previse raspilavili. nije u redu sa ovim bobama sto ih ukinuse, ali sve u svemu je cijena ok.
ja kupujem sezonski i ne sjecam se koliko je kostao prosle godine? 20-30km manje. mislim sve je skuplje zasto nebi i ovo bili skuplje, a 4 marke dnevno ili 2 eura - nije za glavu.
nece nam naplacivati ulaz. to je 5 km po danu manje, naravno za one sto znaju parkirati.

mislim i ja bi volio da je ostalo isto ili da su cijene manje, ali da je vas oc i vi bi ste digli cijene

skiba

Uopce me ovo ne iznenadjuje. Gurat ce ovako dokle mogu. Ulozili su dosta novca u sestosjede pa moraju to i isplatiti. Osim toga, skijalista vise vole snobovske skijase koji dodju i potrose 200 eur nego one koji dodju da kupe polovnu kartu i ponesu sendvic za jesti.
Ista stvar je i na drugim skijalistima (npr. otvore samo odredjene staze radi ustede struje, goriva, a cijene ostanu iste)
Skijanje u BiH

zzdado

Quote from: teoldino on 06 November, 2009, 10:09:54

head - za ovu castim !!!

malo ste se previse raspilavili. nije u redu sa ovim bobama sto ih ukinuse, ali sve u svemu je cijena ok.
ja kupujem sezonski i ne sjecam se koliko je kostao prosle godine? 20-30km manje. mislim sve je skuplje zasto nebi i ovo bili skuplje, a 4 marke dnevno ili 2 eura - nije za glavu.
nece nam naplacivati ulaz. to je 5 km po danu manje, naravno za one sto znaju parkirati.

mislim i ja bi volio da je ostalo isto ili da su cijene manje, ali da je vas oc i vi bi ste digli cijene
Drug , dok je takvih kao ti i,sa takvim razmisljanjem bit ce nam i dalje ko u supku.....takve ovi iz OC vole.....hajmmo navalite na karte samo smo malo poskupjeli necete ni osjetiti, ako ste vodili dvoje djece na skijanje od sada vodite samo jedno ,a zene nemojte ni slucajno da vodite i eto potrosit cete isto novca kao i prosle godine......balkan ce uvijek ostati bljak

teoldino

mislis ako se ne pobunimo nece se nista promijeniti?
mozda to stoji, ali isto tako je ovo luksuz i ko nema (nisam rekao da ja imam!!!) nek ne ide. ja cu isto morati tu i tamo koji dan ostati kuci, ali platio sezonsku kartu 450 ili 470 sad je smjesno govoriti o tome.
naravno da odredjeni dio na zalost nece moci doci. ali ne znam koliko je to nekoga briga.

vip-jahorina

ako se govori o ekomoskoj racunici bez faktora ljudskosti, opet je pogresan potez. mislim da ce donjeti vecu stetu nego zaradu.

a uvijek treba imati na umu, da jahorinu nije kupio neki austrijanac kome je svejedno sta se desava ovdje - vazna je zarada, nego je ipak VLADA ukljucena u ski centar Jahorina, i zato se mora o narastajima i buducnosti misliti. zato je vazno da masovno djeca dolaze, kako bi sutra voljeli ovu planinu (vec je neko nesto slino napisao) i sutra ne odlaze u Austriju ili cak Bjelasnicu ili Vlasic (nista protiv, samo usputno navedeno)

zzdado

Quote from: teoldino on 06 November, 2009, 12:10:45
mislis ako se ne pobunimo nece se nista promijeniti?
mozda to stoji, ali isto tako je ovo luksuz i ko nema (nisam rekao da ja imam!!!) nek ne ide. ja cu isto morati tu i tamo koji dan ostati kuci, ali platio sezonsku kartu 450 ili 470 sad je smjesno govoriti o tome.
naravno da odredjeni dio na zalost nece moci doci. ali ne znam koliko je to nekoga briga.
Skijanje je prije svega sport koji se realno treba razvijati u ovoj vukojebini ,a na ovakav nacin koji ti ocito podrzavas nece puno djece proskijati prijatelju moj......
Mene je moj otac tamo pocetkom 70-tih vodio i na Jahorinu i Vlasic iako nije sam skijao i ja bih isto svoju djecu i mnogi od nas ali nam papci ocito to ne daju.....Ja iz ove moje jebene prljave Zenice idem da izvedem djecu na cist zrak da se bave zdravim sportom i nije to i ne treba da bude luksuz.Zasto  skijanje treba da bude samo privilegija onih koji imaju love...mnogi od njih tih novopecenih lovatora-seljacina nisu ni znali kako se stane na skiju prije rata...uh ljut sam jarane nemoj mi pristajati na muku...NISI NI SEKUNDU U PRAVU ,kupi sebi sezonsku i idi skijati do mile volje i nemoj majke ti pricati o luksuzima i kojecemuVOZDRA

vip-jahorina

mojne ba dado se uzrujavati .... na krusku cemo mi kad dodjes
samo bi nesto dodao: ti novopeceni ne znaju ni dan danas skijati, jer im je blam, pa satro dodju na planinu i sjede po lux restornaima (:smijeh: (:smijeh:

trening po mjeri

md

"Pivom protiv trbu¹njaka!!!"
"Sportom protiv droge - Biciklom u Amsterdam!!!"

mijat

HeAd

sta ce biti s nama invalidima! ove godine nema popusta!  (:smijeh:
╔╝╚╗♫╚╣║║║║╔╣╚╗╔╣║♫║
╚═♫╝╚═╩═&#9 Nikad ¾irafa neæe biti top! https://youtu.be/tq_jiVdP0p4

trening po mjeri

Надам се да сте ме разумјели, или ипак не?

Ово на крају мог посљедњег поста је била иронија, шала-зајеб.......као она прича: дајте нам паре да вам очистимо паркинг, па да можете доћи код нас трошити своје, муком зарађене паре.

zum

gogi ba, raji dusa da nekog posalju po cevape!
ja sam skontao, a vjerovatno i drugi, ali dzaba, po cevape sa kajmakom  cr:)