• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Iskustva sa Jahorine i od mene :)

Started by Doman, 25 February, 2008, 23:53:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Onill

ovaj lik gore je legenda...kriva mu cesta ...kriv mu sudar...kriv mu konobar i slanina (:smijeh:

sasa 1

Pre par dana sam bio u Sarajevu i da me mine zelja odlucih se na jednodnevni izlet na Jahorinu.Lepo kolima krenem od Pala,pa cu prvo do naselja Sator,a onda malo oko Bistrice ,pa na gore.Kako se penjem sto vislje,sve tuznije.Naselje Sator puno smeca,radovi u toku,niko za sobom nista nesklanja.Dodoh do zice pored Satora,gde su kucice sa zice razlupanih stakala,sajla na zicari nepodmazana,sedista i stubovi puni rde.Posto sam masinac,neka jeza je prosla kroz mene.Ovi iz OC ocito nemaju sluzbu odrzavanja ili nema ko da organizuje posao.
Obilazeci smestajne kapacitete videh samo kola zaposlenih,a turistickih autobusa  nigde.Vazno je marku uzeti zimi,a leti nek sve camotinja.
Sve u svemu neka Jahorinci kazu hvala Olimpijadi jer se jos vidaju obiljezja iste,a nista se novo ne radi,osim divlje gradnje.A sto me najvise boli da ljudi iz Ist. Sarajeva sve vise okrecu glavu ka  Bjelasnici!
Eto toliko od bivseg Sarajlije!

vip-jahorina

@sasa 1
naravno da je sve raskopano oko satora. postavljaju kanalizaciju i tada je logicno da bude sve raskopano. ne znam sta bi trebali sklanjati dok kopaju?
sajla nije podmazana? stvarno se neki petljaju tamo gdje im nije mjesto. otkud ti znas kad se podmazuje zica na jahoirini? (bez obzira na to sto si masinac). polupana stakla su dio hotela sator koji je vec od rata slupan i ceka novog vlasnika.
bjelasnica: to su nasi prijatelji i ne vidim razloga zasto nebi neko isao na bjelasnicu. velikom dijelu istocnog sarajeva je bjelasnica iznad glave. istao tako imamo mi mnostvo gostiju iz jednog i drugog sarajeva - nevjerovatno o cemu "sasa 1" razmislja

hm, mozda sto si samo bivsi sarajlija, ali k'o da nisi nikad sarajlija bio.

sasa 1

Sajla na zici se sigurno ne podmazuje zimi,a o prozorima govorim na kucicama vertikalnog transporta,a ne na hotelu Sator.
Ne rece nista za divlju gradnju i turisticku pustos.Budite malo samokriticni i realni!
A za Sarajliju cu poslati dokaze na PM moderatora!

Filipino

U augustu sam bio na Jahorini i imate i jedan i drugi pravo.Plato kod hotela Sator nije bas za primjer.
Sam hotel je "niciji"pa je za razumit zasto tako izgleda.
Kucica za smece na samom prilazu stazi sa lijeve strane je puna smeca,uglavnom otvorena i u ljetno doba smrdi poprilicno.
Na svu srecu poceli su kopati za kanalizacijsku mrezu,pa je normalno da ima tragova rada.
Prostor oko Pizzerije Etno je zatravnjen,ogradjen i posadjeno je ukrasno siblje i moze sluziti za uzor drugima.
Sto se tice gradnje(divlje ili ne) cinjenica je da se objekat pri vrhu naselja na desnoj strani(prije Duletove trgovine) i nove "kuce"(citaj neboderi)koje gradi gosp.Tomasevic
ne uklapaju u planinski ambijent,ali za to bi se trebao neko drugi brinuti.
Prolem je i u tome sto dosta vlasnika ne zivi gore i navrate samo na odmor ljeti,pa se okucnica ne odrzava cijelo vrijeme.

Filipino

Sasav,kuca kod Duletove trgovine pripada izvjesnom "glumcu" to stoji,ali sam mislio na novosagradjene kuce u "barama"(iza Eskima)kad sam pomenuo Tomasevica.

dacdrag

Prvi put na Jahorini supruga moja i ja.Znaci sta reci.Bili smo na Jahorini sad za vikend tj od 13.12-15.12,sto bi se reklo kratko ali slatko.Utisci prelepi i fenomenalni.Domacin extra,ljudi gostoprimljivi i tu su da ti pomognu u svakom trenutku.Preporucujemo svima koji se dvoume i razmisljaju kuda na skijanje,obavezno idite na Jahorinu jer je Jahorina verujte nam vas izbor.Veliki pozdrav za sve od Dache i Dragane ;D

vip-jahorina

:bravo::(
hvala na izvjestaju, drago nam je (jos je to bio pocetak sezone) !!!

Sanel

totalno novo iskustvo danas, 5KM za parking ....!!! :(

vip-jahorina

da, parking se placa vec godinama na jahorini, i to uvijek 5 maraka po dana

opal

ma komunalna policija je zakon! samo je osnovati i nema da te glava boli...sve utegnuto bude...!

alfa

Quote from: vip-jahorina on 29 December, 2008, 16:23:33
da, parking se placa vec godinama na jahorini, i to uvijek 5 maraka po dana
Parking se uvek placao na parkingu Poljice a tek od prosle godine se placa i na ostalim parkinzima ili na onim mestima koji lice na parking ;D ;D ;D

cena je jeftinija ako se plati za sedam dana

peroflero

Pozdrav svima,

Nekako mi bilo posle mnogih skijanja u Aut, Fra, Ita dosta "EU finoce", pa krenem ja sa zenom i klincem bas ispod pohorja na
Jahorinu. Sto reci? Ukupni dojam vise nego pozitivan!!!

I sta je tu pozitivno?:

- hotel Board (smestaj, osoblje, hrana...)
- decki (ekipe) na zicama
- priroda
- skijanje i voznja motornim sankama po planini (ne po stazama)

Negativno:

- staze posle 12 sati (led)
- bancni automati (od 2 jedan ne radi, drugi bez novca)
- Board (primanje samo Vise od kreditnih kartica)

U glavnom, bilo je super. Ni saobracajna nesreca, koju sam imao dolazeci u Sarajevu, nije nam mogla sprecit divnog provoda.
Da, znamo svi, mogli bi sa vise 10 sneznih topova imati i 1m snjega na stazama, mogli bi imat pokrivene 4,6,8 sedeznice... Ali sve
to se moze nabavit u dolazecim godinama. Dajte, zadrzite ono najbolje, sto Jahorina ima: te ljude, gostoprimstvo, osjecaj, da si
dobrodosao gost, osmjeh i prirodnost.... Ma da, pa i izvrstno hranu, kuhano rakiju i vino... Sve to u austriji, italiji...nece imat nikad,
ma koliko kilometara staza oni sagradili i koliko sneznih topova kupili...

Vec se skuplja drustvo, 10 dana preko ljeta, pa barem 14 preko zime...

Hvala svima, hvala Jahorino