• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.
 

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Topovi za pravljenje vje¹taèkog snijega na Jahorini

Started by ski_kzd, 21 January, 2008, 20:27:05

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.




Popokatapetl



alfa

Kao sto sam vec pisao najveci problem sa postavljanjem topova lezi u nespremnosti ali i neznanju struktura na vlasti tj. politickih faktora koji odlucuju po ovim pitanjima.Evo samo nekoliko primera kako se koci razvoj zimskog turizma na ovim prostorima.Sticajem okolnosti imam dosta informacija vezanih za ovu problematiku pa evo koja rec o ovome...
Jedan ceski investitor dve godine je pokusavao da dobije odobrenje za ulaganje velikih sredstava u Bjelasnicu.Kako je na celu ZOI 84 politicki kadar koji je apsolutno nekompetentan i nesposoban(mislim da o ovome VIP-ovci znaju vise od mene) a tu je samo po politickoj liniji do dogovora nije doslo a on je nudio ulaganje u nove zicare,topove na svim stazama,prosirenje staza i izgradnja dosta novih hotela i velikog apartmanskog naselja sa konsesijom na deset godina posle cega bi sve ostalo gradu Sarajevu ali nepoznavanje plavih koverti,dubokih djepova i slicno su oterali ovog Ceha.
Na Vlasicu su vlasnici hotela i ugostiteljskih objekata(njih ukupno 18) od svojih sredstava kupili cetvorosed i bili spremni da od svojih para izvrse montiranje i sredjivanja dodatnih staza ali on stoji i dalje neraspakovana u Travniku zbog nemogucnosti dobijanja gradjevinske dozvole.
Zlatibor je cekao 7 godina na odluku o ponovnom stavljanju u funkciju Tornika i kada je donesena odluka nova zicara i staze su sredjene za nepunih 6 meseci a u planu je i dalja modernizacija koja ce se kompletirati sledece godine.
Ukratko,posto je slicna situacija i sa Jahorinom,ceka se ta odluka politickih faktora kako i ko ce to sve preuzeti i raditi a mi moramo imati dovoljno strpljenja ili ne a to je vec licna odluka svakoga ko skija :D


stenlicek

da trebaju TOPOVI  :) ja idem 26.12.2008 sto ako nece biti snega ? ) he

vip-jahorina


coa


smooth

Quote from: ziponja on 22 January, 2008, 10:13:33
Quote from: greeny on 22 January, 2008, 10:05:00
Ne radi se o evrima, ali ozbiljno! Ali sad vidim da sam pogrijesila za ski pas. Nije 30 vec 20 evra. A cijene pica su stvarno ovakve. Gdje mi limunada od 5 evra nece upasti u oci!

Stvarno si uporna !!!
Nema veze . To sto si napisala nije tacno.
Cak i ova ispravka za ski pas. Svi znaju da je pas 15 eura ili 30 KM i to je to.
Ne znam zasto ti to treba, ali nije korektno ...


Mislim da oboje grijesite,zapravo siguran sam da grijesite jer je cjena ski pass-a 35 KM a limunada je mozda bila 5 € ali isto tako ima i limunada od 2KM koja je puno cesca nego ta od 5€

Simiki

Hej, VIP...

Neko je pogresno naslovio ovu temu.
Ne pise se "vijestackog" nego "vjestackog"  austin:(

Dr. Kljajic

vip-jahorina


brera