• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Stanje na Jahorini 2008. god. 2 dio

Started by sasav, 08 January, 2008, 13:05:05

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Jokerica

jel ima nesto novo???

kakvo je stanje???

:)

Sarayka

Pa, ovako: i ja gore idem iz Sarajeva redovno. Dugo se nisam javljao jer sam veliki kriticar (znali su me i banovati zbog toga) ali ovaj put moram donijeti ohrabrujuce vijesti. Sa sinom sam skijao u petak i bilo je extra. Onda ova jugovina i mislio sam da je gotovo, pogotovo sto u gradu lici na mart. Ma kakvi. Gore je stanje super. Snijega ima sasvim dovoljno, prosto da covjek ne povjeruje statistici koja pominje tih 40-tak cm. SVAKA CAST LJUDIMA STO ODRZAVAJU STAZE jer su izuzetno tvrde, pogotovo u 9,00, jer nema hangova i jer nigdje nema kamena. Skijao sam na Poljicama (rano ujutro do 10,00 sati kad se stvorila velika guzva), potom na Ogorjelici 1 a najvise Ogorjelici 2. Nigdje nisam vidio niti jedan kamen (u petak, prije 6 dana malo ga je bilo na Ogorjelici 2 u onom klancu). Problem za one sa slabijim koljenima i kantnama je velika kolicina leda na gotovo svim prelomnicama ali to je normalno kad je malo snijega a temperatura ovakva. Medjutim vecina se moze izbjeci. Najvaznije od svega je da je temperatura vrlo blizu nule, znaci ne topi se kao u proljece. (u martu se staze drze a oni brijegovi okolo budu kamenjar, e pa sad se skija i po neuredjenim dijelovima Jahorine).
Poruka svim koji planiraju dolaziti: NISTA SE NE SEKIRAJTE, SNIJEGA IMA DOVOLJNO CAK I DA NE PADNE NOVI I STAZE SU SASVIM OK. Izuzetak je za bas pocetnike i ski skole ali oni ionako imaju drugi rezim rada, ucitelje i td.

Za kraj ipak kritika (molim da me ne ukinete zbog ovoga): zasto malo ratrak ne poravna one kanale koji su se formirali na spoju izmedju Ogorjelica i Olimpika. Danas sam gledao nekoliko padova ljudi (narocito djece) koje brzina povuce a nemogu se iscupati iz utvrdjenog zlijeba. Osim toga, nezgodno je i kad se spusta tik ispod lifta Ogorjelice 2 i naleti na kanal, izbacuje te i pravis skok iz kojeg se tesko moze iscupati.

Koga interesuju detalji moze na PM ima i fotosa al me mrzi postavljanje
meri, pohvale na kritikama!!!
ja cu morat da si zbavim new daske, te kako si i ti u Rajvo'sa mo¾da te malo upeglam na pm kako vidim da je opcija otvorena

mrme

Eto i mene gore sutra pa sta nam bog da,nadam se da ce biti solidno skijanje.Poz

nenobl

eeee folks... eto nas sutra!!! pa kako bilo da bilo.. a gledam neke prognoze.. vikend mogla bi se skotrljati koja pahulja snijega.. poooozzz!!! :)

metrobg

atymen

svaka cast.i ja se slazem sa vama..ja dolazim u subotu iz ns..i vazno mi je da znam sta me tamo ceka..bez obzira na stanje,mi cemo doci,jer smo uplatili aranzman..ali ipak bolje znati,nego neprijatno se iznenaditi,..pozzz svima

gabrijelos

evo kratko

vratih se maloprije s jahorine

bilo je vrlo dobro

snijega ima dovoljno za normalno skijanje (sa strane ga ima i vise nego dovolnjo pa ga mogu nabacivati gdje im treba), nije idealno posebno poslije 12h
staze se rade svako vece i do 11 su skoro pa idealne, fale ili veci minusi ili barem 15-20cm novog snijega ali ne onog "pijeska"
kada sam krenuo kuci i vidio kakva je situacija na jahorini je sasvim ok

poslije cu detaljniji

Onill

Quote from: gabrijelos on 12 January, 2008, 15:44:29

evo kratko

vratih se maloprije s jahorine

bilo je vrlo dobro

snijega ima dovoljno za normalno skijanje (sa strane ga ima i vise nego dovolnjo pa ga mogu nabacivati gdje im treba), nije idealno posebno poslije 12h
staze se rade svako vece i do 11 su skoro pa idealne, fale ili veci minusi ili barem 15-20cm novog snijega ali ne onog "pijeska"
kada sam krenuo kuci i vidio kakva je situacija na jahorini je sasvim ok

poslije cu detaljniji

hahah...pa jel dobro ili nije:)

metrobg