• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Stanje na Jahorini 2008. god. 2 dio

Started by sasav, 08 January, 2008, 13:05:05

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

supra

Quote from: mrme on 09 January, 2008, 22:54:55
Quote from: neca on 09 January, 2008, 22:54:05
danas dan perfektan!bas sam se iskijla.led i kamenje nisi uopste strasni toliko ima al se moze zaobici .na zelji i olompiku nema uopste.

E da znas da ti zavidimo.Uzivaj
¾ensko na vidiku u u u u u u u u u u u  :-[

metrobg

Hvala svima na odgovorima. Ubedili ste me. Danas uplaæujem drugu ratu i dloazimo u subotu. Pozdrav iz maglovitog Beograda.

Jokerica

ziponja

Danas je bilo solidno . Izgleda da je i sinoc palo par cm snijega. A negdje oko pola dva je poceo padati , pa prestao , pa opet poceo. Imam osjecaj da ce veceras biti 10-tak cm

patak

:) to zvuci jako dobro heheheh. nego valjda su najavili padavine za vikend  :) da bar paden jednu 20 cm :)
Gola Voda :)

srdjanbu

SAmo da nepada kisa,to mi je  sablasno da kisa pada u januaru na JAhorini.

Onill

stanje je kako vidim na cameri pola vino pola voda :D

meri

Ah, a ja taman planirala da si uzmem day off i malo doletim do gore sutra. Hmm.. Mozda ce biti vise suncanja nego skijanja, ali eto. Barem cista hava:)
kakvo je stanje na Orogjelici I? Pretpostavljam da su, obzirom da na webu pise 35centima (koji uzas!!!) one dv ije posljednje, donje padine gole samo tako..??!

Ajd narode, nek me neko ohrabri da dodjem sutra pa vodim na caj :)

Lp iz Sarajeva punog SO2 i CO2 kako spikaju po medijima

Pa, ovako: i ja gore idem iz Sarajeva redovno. Dugo se nisam javljao jer sam veliki kriticar (znali su me i banovati zbog toga) ali ovaj put moram donijeti ohrabrujuce vijesti. Sa sinom sam skijao u petak i bilo je extra. Onda ova jugovina i mislio sam da je gotovo, pogotovo sto u gradu lici na mart. Ma kakvi. Gore je stanje super. Snijega ima sasvim dovoljno, prosto da covjek ne povjeruje statistici koja pominje tih 40-tak cm. SVAKA CAST LJUDIMA STO ODRZAVAJU STAZE jer su izuzetno tvrde, pogotovo u 9,00, jer nema hangova i jer nigdje nema kamena. Skijao sam na Poljicama (rano ujutro do 10,00 sati kad se stvorila velika guzva), potom na Ogorjelici 1 a najvise Ogorjelici 2. Nigdje nisam vidio niti jedan kamen (u petak, prije 6 dana malo ga je bilo na Ogorjelici 2 u onom klancu). Problem za one sa slabijim koljenima i kantnama je velika kolicina leda na gotovo svim prelomnicama ali to je normalno kad je malo snijega a temperatura ovakva. Medjutim vecina se moze izbjeci. Najvaznije od svega je da je temperatura vrlo blizu nule, znaci ne topi se kao u proljece. (u martu se staze drze a oni brijegovi okolo budu kamenjar, e pa sad se skija i po neuredjenim dijelovima Jahorine).
Poruka svim koji planiraju dolaziti: NISTA SE NE SEKIRAJTE, SNIJEGA IMA DOVOLJNO CAK I DA NE PADNE NOVI I STAZE SU SASVIM OK. Izuzetak je za bas pocetnike i ski skole ali oni ionako imaju drugi rezim rada, ucitelje i td.

Za kraj ipak kritika (molim da me ne ukinete zbog ovoga): zasto malo ratrak ne poravna one kanale koji su se formirali na spoju izmedju Ogorjelica i Olimpika. Danas sam gledao nekoliko padova ljudi (narocito djece) koje brzina povuce a nemogu se iscupati iz utvrdjenog zlijeba. Osim toga, nezgodno je i kad se spusta tik ispod lifta Ogorjelice 2 i naleti na kanal, izbacuje te i pravis skok iz kojeg se tesko moze iscupati.

Koga interesuju detalji moze na PM ima i fotosa al me mrzi postavljanje

rockanddown

Quote from: nenobl on 09 January, 2008, 22:20:08
pa s obzirom koliko ovi tvrde da ima kamenja na Jahorini, to boardanje po pijesku je mozda i sad moguce... :P
Da se ne lazemo.
Bio sam prosle godine na jahorini, bordujem pet godina i ove godine sam prvi put uspio da poptuno unistim kantove 5 januara jer kamenja ima u neogranicenim kolicinama.
Sto se kamenja tice gore je nego prosle godine jer su staze gore.
O tome da su mi drugovi ostali 3 sata na zici necu da pricam.
Ipak tacno je da je jahorina nevjerovatna planina koju i u takvim uslovima volite.

Onill

Prije svake sezone na zavrsnicama bi trebalo lagano uzeti grablje i pograbljati kamenje, jedino tako vidim rijesenje..e sada da li oni to rade ili ne rade prosudite sami...t.j. pitajte skije neka vam same kazu :o

meri

Kome je zao skija ima glecer, samo su tamo cijene drugacije. Naravno, salim se, ja sam od ove sezone uhvatio tek desetak dana i jos nisam ostetio skije. Trenutno je kamenje ispod leda a kako se moze ocekivati samo niza a ne visa temperatura to obecava da ce kantne ostati relativno pristojne. Interesantno je da, npr. u onom klancu na Ogorjelici 2 bilo je kamenja u petak (prije ovog toplog talasa i kad je bilo koji cm vise snijega) a danas je to ledena ploha preko koje se predje bez problema.

skydiver

Red dobrih red losih vijesti u svakom slucaju vidimo se u subotu gore.
Napisite kakvo je stanje na Zelji i Olimpiku ako se neko vratio skoto.
Pozz

metrobg