• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Velika tragedija na Jahorini

Started by vesna, 04 January, 2008, 15:47:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

vesna

Odgovorom Alfe sam vrlo zadovoljan i pomiren!!

neca

glupo je bacati ljagu na OC jer ljudi rade max da bi osposobile one zice kakve takve imamo i juce su dali maximum u spasavanju skijasa tragedija nije uopste toliko velika kolko se naprica to sve od usta do usta.zvanican info(sa vijesti pre 45 min) na zici je bilo oko 120 skijasa od kojih desetinjak djece i jedna trudnica koji su po prioritetu prvi evakuisani sve je proslo dobro niko nije imao nekih povreda.
Ocigledno je da OC ne moze  sam izdvojiti sredstava za obnovu zicara na jahorini ,za to je nadlezno  ministarstvo turizma il vec cega odnosno vlada.
Nadajmo se da ce vlada reagovati(valjda je  neko od nasih ministara koji su ovi dana skijali po jahorini bio na praci za vrjeme kolapsa) i da cemo vec sledece sezone imati bar jednu novu zicu!

neca

nenobl

ma dajte ljudi, pa to je i ocekivati od slovenaca,  >:( mislim na 24ur... toliki slovenci ne idu na kranjsku goru nego na.. jahorinu..  :P  isto kao i dnevni avaz za ono dvoje izgubljenih ljudi sto su "malo" experimentisali.. milsim... ok, zao mi je ljudi, ali nek je ziva glava!!! i ja dolazim gore za 7-8 dana pa sta.. ok.. desilo se.. jbg.. nekome mora! :) pozz svima!

dadot

dajte ljudi tragedije se desavaju svagdje, samo ovo nije bila tragedija vec jedan obicni mehanicki kvar koji je na pocetku sezone dobio atest za rad. Znaci bio je ispravan. Ali nazalost po sve ljude koji su se zadesili doveo je do zastoja na zizari.

Mislim da je uradjen Master plan za jahorinu ali ne moze sve preko noci da se popravi niti vlada i drzava mogu da urade sanaciju komplet jahorine za godinu dana. To ne bi mogle ni razvijenije zemlje, iako se slazem da je krajnje vrijeme da se stvari mijenjaju malo brze u pozitivnijem smislu, a vec se napredak vidi.Vratite se desetak godina unazad, pa uporedite.
A OC JAHORINA je koliko mi se cini akcionarsko drustvo, pa neznam koliki dio ima drzava i koliko je u mogucnosti da neke stvari mijenja sama.

A kod nas su i mnoge druge stvari losije nego na zapadu. poput puteva pa manje ljudi  procentualno strada nego u razvijenijiim zemljama, pa...,
Tose proeski je navodno poginuo zbog velike brzine i nije mu se otvorio AIR BAG, pa....
Na utakmici lige sampiona su se upalile prskalice za travu, pa....

Na jahorini sam od 26.01. sa jos 15 prijatelja iz Banja Luke, ZAGREBA i BEOGRADA i jedva cekamo da dodjemo, uz nadanje da ce se do tada otkloniti kvar na Praci, jer svi skijasi znaju koliko nam ona znaci kada je jak vjetar.

Svi slovenci, hrvati, i ostali strani turisti koji su boravili na jahorini su najbolji AMBASADORI JAHORINE.

pozdrav iz Banja Luke

Onill

Gledao sam u Srbiji kako zicare postavljaju znaci rok postavljanja  3 mijeseca....znaci sve zice se mogu promijeniti i za manje od godinu dana...samo daj pareeee  evo firme http://www.doppelmayr.at

supra

Quote from: dadot on 04 January, 2008, 21:39:05
dajte ljudi tragedije se desavaju svagdje, samo ovo nije bila tragedija vec jedan obicni mehanicki kvar koji je na pocetku sezone dobio atest za rad. Znaci bio je ispravan. Ali nazalost po sve ljude koji su se zadesili doveo je do zastoja na zizari.

Mislim da je uradjen Master plan za jahorinu ali ne moze sve preko noci da se popravi niti vlada i drzava mogu da urade sanaciju komplet
jahorine za godinu dana. To ne bi mogle ni razvijenije zemlje, iako se slazem da je krajnje vrijeme da se stvari mijenjaju malo brze u pozitivnijem smislu, a vec se napredak vidi.Vratite se desetak godina unazad, pa uporedite.
A OC JAHORINA je koliko mi se cini akcionarsko drustvo, pa neznam koliki dio ima drzava i koliko je u mogucnosti da neke stvari mijenja sama.

A kod nas su i mnoge druge stvari losije nego na zapadu. poput puteva pa manje ljudi  procentualno strada nego u razvijenijiim zemljama, pa...,

Tose proeski je navodno poginuo zbog velike brzine i nij mu se otvorio AIR BAG, pa....
Na utakmici lige sampiona su se upalile prskalice za travu, pa....

Na jahorini sam od 26.01. sa jos 15 prijatelja iz Banja Luke, ZAGREBA i BEOGRADA i jedva cekamo da dodjemo, uz nadanje da ce se do tada otkloniti kvar na Praci, jer svi skijasi znaju koliko nam ona znaci kada je jak vjetar.

Svi slovenci, hrvati, i ostali strani turisti koji su boravili na jahorini su najbolji AMBASADORI JAHORINE.

pozdrav iz Banja Luke
[/size]

Tragedia nije to sam i ja prvi rekao, ali bogami nije ni obican mehanickim kvar, ustvari mozda i jeste, ali zasto neko da visi 7h na -10 zbog obicnog kvara?
Pitao bi ja vas kako bi pisali da ste vi visili toliko na takvoj hladnoci sa ne daj boze dvoje male djece!

Lako je napraviti MASTER PLAN, tesko je ga sprovesti u djelo! Kad pocinju radovi i kad se zavrsavaju?

Normalno da se vidi napredak ako se gleda kako je bilo prije deset godina, prije deset godina se tek zavrsio (necu o tome)...

Znaci da je Tose imao prskalice za travu mozda bi prezivjeo?

jazz

zagorska narodna: ne bu mene niki je*al v mojoj kuruzi

greeny

E moram se i ja umijesati. Prvo, nije tacno da je bilo -10. Drugo, desio se kvar ali mislim da ga ne treba odmah povezivati sa zicarama starim 25 godina. (inace, mislim da je garancija za svu tu opremu i duza nego sto mozemo i pomisliti, ali to neka kaze neko ko se vise razumije)
S cim su povezivali tragediju u Austriji, Kaprunu mislim, kada je u najsavremenijoj gondoli postavljenoj na sine u tunelu zivot igubilo vise ljudi. To sigurno nema veze sa tehnickom zastarjelosti opreme. Pa to je najsavremenija, najbrza i najskuplja oprema pa su ljudi izginuli. Niko nije vijest prenio kako treba i kako je bilo a to je da je na Jahorini doslo do kvara na dvosjedu i da su svi spusteni i da nije bilo povrijedjenih. Jedino za sta ja zamjeram je da je trebalo 7 sati. Mislim da se sve to moze i brze izvesti. To jeste strasno za ljude koji se tu nadju ali po meni nista previse neobicno za ski centar da bi sada toliko naglabali.
A da ce neko odgovarati nevjerujem jer opet ponavljam ovo se mozda pogresno povezuje sa stanjem zicara.

jazz

zagorska narodna: ne bu mene niki je*al v mojoj kuruzi

greeny

Kakvoj javnosti. Pa javnosti mediji serviraju ,,svoje,, istine. Evo upravo sad sam procatala slovenacki clanak u kome cak stoji i da je EUFOR intervenisao helikopterom i spasavao skijase. Ja sam mozda corava ali helikopter nisam ni vidjela ni cula. Ovakve vijesti uvijek treba prihvatati sa dozom rezerve. A ubijedjena sam da ce OC sprovesti istragu i saopstiti razloge kvara. Takodje, iskreno se nadam da ce se u buducnosti ulagati u vertikalni transport na Jahorini ali i ljudi lupaju gluposti. Citam maloprije na ovom forumu kako se neko nada da cemo i mi imati zatvorene sjedesnice. Pa sta ce nam? Nismo na 3000 m nadmorske visine. Slazem da se treba ulagati i to pod hitno ali brate, i ljudi svasta lupetaju!

Damian

ne znam,zbog cega Vesna pretjeruje o komentarima u SLO. Komentar na 24 ur je bio dosta realan, da je bilo po podacima spasioca 120 ljudi gore, izmeðu njih i nekoliko djece i trudnica, a izmeðu ovih 120, da je bilo i nekoliko Slovenaca.
Po podacima skijasa, neka bi bilo na zicari oko 200 ljudi. Rjesavali su od 15.00 do oko 21.oo. Jedina primjedba je i inace bila sporost rjesavanja.
Inace su komentari na to su blagi i korektni do Jahorine. I ja sam prosle godine skijao kod vas, i jos cu dolazit.

Vesna, ne znam, kakva ti je racunica, da pretjerujes i seres po nama Slovencima??

Pozdrav svima na Jahorini.