• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Stanje na Jahorini 2008 - 1.dio

Started by vip-jahorina, 02 January, 2008, 13:03:47

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Rude Boy

sitne 23 godine i kusur ! kolko i Vuèko !  :D
zato ona ide radije u Kitzbihel jer se boji Jahorinskih vukova ! by Edo  ;)

helga

Znate sta? Ovo je sve jako tuzno, imamo najljepsu planinu na Balkanu a odnosimo se prema njoj kako samo mi to znamo.......
Odlucila sam posto svakako dolazim u januaru, sve vrijeme cu da fotografisem i napisacu dobar clanak o stanju na Jahorini. Bila sam u decembru i "odusevila " se ulaganjem u obloge za postojece korpe na zicama. kako vas nije sramota!!!!! Pa da li ste negdje na nekom skijalistu vidjeli da su korpe oblozene cijelom povrsinom?????? Sve djeluje kao prvorazredna SKALAMERIJA!!!! Dok na KOP-u postavljaju cetvorosjede...
Skijam na Jahorini otkako je rat zavrsio i jedino sto ste ulozili kada su staze u  pitanju su oni novi ureðaji da lakse registrujemo ski karte i da ne moramo da ih vadimo iz d¾epova..... A ni toga ne bi bilo da nije HYPO banke.........
Iz pouzdanih izvora cujem da se i nosivi stub zice na jednoj od  Ogorjelica dobro ljulja???? Zar zaista treba neko da strada da vi shvatite kako se skijaliste treba odrzavati. Ispravite me ako grijesim, ali  ja  od 1984.god.nisam vidjela ni jednu novu korpu a cujem da je juce pukla NOSIVA SAJLA
lifta. Godinama samo krpite a nista ne ulazete.

SRAMOTA

supra

Quote from: helga on 04 January, 2008, 15:10:42
Znate sta? Ovo je sve jako tuzno, imamo najljepsu planinu na Balkanu a odnosimo se prema njoj kako samo mi to znamo.......
Odlucila sam posto svakako dolazim u januaru, sve vrijeme cu da fotografisem i napisacu dobar clanak o stanju na Jahorini. Bila sam u decembru i "odusevila " se ulaganjem u obloge za postojece korpe na zicama. kako vas nije sramota!!!!! Pa da li ste negdje na nekom skijalistu vidjeli da su korpe oblozene cijelom povrsinom?????? Sve djeluje kao prvorazredna SKALAMERIJA!!!! Dok na KOP-u postavljaju cetvorosjede...
Skijam na Jahorini otkako je rat zavrsio i jedino sto ste ulozili kada su staze u  pitanju su oni novi ureðaji da lakse registrujemo ski karte i da ne moramo da ih vadimo iz d¾epova..... A ni toga ne bi bilo da nije HYPO banke.........
Iz pouzdanih izvora cujem da se i nosivi stub zice na jednoj od  Ogorjelica dobro ljulja???? Zar zaista treba neko da strada da vi shvatite kako se skijaliste treba odrzavati. Ispravite me ako grijesim, ali  ja  od 1984.god.nisam vidjela ni jednu novu korpu a cujem da je juce pukla NOSIVA SAJLA

SRAMOTA
Ima tu mnogo istine.
Nisam znao za magnetne/chip kartice, od kad ima to? Prosle godine nisam ih vidio ili nisu bile u funkciji.
;) HYPO :D

mrme

Ma postoji to vec neko vreme,bilo je i prosle godine.Samo mislim da sedmodnevni i na vise dana pass-ovi podrzavaju tu mogucnost.One jednodnevne moras gurati u onaj otvor.

neca

Quote from: supra on 04 January, 2008, 15:33:37
Quote from: helga on 04 January, 2008, 15:10:42

SRAMOTA
Ima tu mnogo istine.
Nisam znao za magnetne/chip kartice, od kad ima to? Prosle godine nisam ih vidio ili nisu bile u funkciji.
;) HYPO :D

to postoji vec 4 godine ako ne i vise za sezonske ski karte za ove ostale im se valjda ne isplati

ziponja

Quote from: sasav on 03 January, 2008, 17:03:37
onda èekam pravu informaciju iz prve ruke.
Snijega ima ( mislim preko oko 60 cm )Staze dobre, ali ipak ima kamenja. Medjutim moze se zaobici. Nije cijelom sirinom staze.

mrme

ziponja

Nema ziva roba. Mozes napraviti 15 zica za 4 sata. Malo polje  je imalo nekakvo takmicenje. Ovo sto pisem je u Babinom dolu.

Zg-freak

Bio sam prosle zime od 6-12.1 i bilo mi je super,snijega je bilo,ljudi su ljubazni,domacini hotela Board svaka cast!!!
Ne zanimaju me fancy skijalista,da imam 50km staza i takve gluposti,Jahorina je za 5 :)
Ali ovo sto sam cuo na vijestima da se dogodilo sa zicom-VELIKI MINUS!!!!!
Znam da se svakom moze dogoditi tako nesto ali upravo to sto nista nije ulagano u to skijaliste(modernizaciju i komfor)rezultira ovakvim reakcijama.........Ne morate imati mekane i udobne sedeznice,vjetrobrane na njima,ravnu stazu bez hupsera ili magnetske kartice ali nam bar osigurajte SIGURNOST na zici jer one izgledaju svakojako samo ne da su sigurne za sjest.
Imate geografski plus da ima snijega kad ga nigdje drugdje nema,nadaleko poznati pozitivni mentalitet,sve predispozicije za vrhunski boravak zato zapnite jos jace jer sezona traje samo par mjeseci i ne dopustite da se ovako nesto opet dogodi.
Vidimo se i ove godine unatoc ovome :)

ziponja

Naravno . Danas je popravljena i sutra vozi ( ali ko ce sjest to cemo vidjet) :)

direktorica

Quote from: ziponja on 04 January, 2008, 21:07:07
Naravno . Danas je popravljena i sutra vozi ( ali ko ce sjest to cemo vidjet) :)
ja cu sjest :P ne odmah sutra, ali u nedjelju sigurno ;) :D:D

skipjack

vidimo se gore. ja isto sutra s familijom krecem za Jahorinu.