• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Stanje na Jahorini 2008 - 1.dio

Started by vip-jahorina, 02 January, 2008, 13:03:47

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Onill

heh...ziponja kad ima toliko snijega na bjelasnici sto si bio na jahorini:)
i ponesi web cam pa instaliraj negdje gore na bjelasnicu da svi vidimo tu kolicinu snijega na jahorini je  bar sve transparentno tri kamere znam tacno koliko ga ima i bez mjerenja cim pogledam na kameru...

ziponja

Pa zar nisi ti jucer bio gore??
Ako si bio onda ti imas informaciju iz prve ruke. Podijeli sa nama ono sto si vidio
Ima li kamenje, jesu li oguljene staze??

ziponja

Quote from: Onill on 03 January, 2008, 17:04:43
heh...ziponja kad ima toliko snijega na bjelasnici sto si bio na jahorini:)
i ponesi web cam pa instaliraj negdje gore na bjelasnicu da svi vidimo tu kolicinu snijega na jahorini je  bar sve transparentno tri kamere znam tacno koliko ga ima i bez mjerenja cim pogledam na kameru...
Sto sam bio na Jahorini ?
Zato sto mi se vise svidja atmosfera i planina.
A Ti ako mozes vidjeti iz Banja Luke kakve su staze, onda svaka cast ..

supra

Quote from: ziponja on 03 January, 2008, 16:39:36
OC Jahorina ce morati nesto da smisli, sta sa borderima u ovim uslovima kad ima cca 40-60 cm snijega. Ljudi vide sta se desava. Mislim skijasi.
Nemam nista protiv bordera, naprotiv izuzetno su mi simpaticni ( to sam vec pisao) ali na ovaj nacin iz sezone u sezonu mislim da ce biti sve gore i gore.
Nije normalno da dan nakon sto je palo 30cm novog snijega , i ratraci utabali stazu, snijeg nestane na kriticnim mjestima kao da je ;)borderom odnesen.
Ja cu sutra na Bjelasnicu. Gore ima 70cm snijega i samo par bordera. :)

Poceo sam da pisem pa sam izbrisao sta sam napiso jer nemam vise zivaca da se raspravljam i dajem moja misljenja koja niko ne zeli da svati.
Volio bi da vam BoArDeRi u takvim klimatskim uslovima okrenu ledja bar JEDNU SEZONU pa da vidim po cemu bi se onda skijali!!!

IvanSki

pa na manje istruganoj stazi, naravno!!!!

neca

danas dan perfektan zaista je bilo dobro skijat samo sto sam oko 2 morala nazad u sarajevo i plakalo mi se sto ne skijam jos al valjda i sutra bude sunce

Nodi

Moze li neki info jesul izvuceni - spasehi ti ljudi sto vise na zici usljed kvara od popodne. Vijest je provjerena samo molim ozbiljan odgovor bez centure i banovanja da znam dal sa djecm dolaziti. Koja je zica bila u pitanju da se zna izbjegavat. Hvala na ozbiljnim odgovorima.

vip-jahorina

evo iz prve ruke:
upravo sam se vratio sa lica mjesta.
Akcija je zavrsena!!. svi su spusteni i na putu ka svojim kucama ili hotelima.
bilo nas je stvarno dosta, gorska sluzba, jedinice policije (Trnovo + Pale), sluzbe OC-a, dobrovoljci ..., -  i kao i uvijek najvaznije je: nema povrjedjenih.

Veoma je nezgodno bilo prici nekolicini ljudi, jer su na veoma nepristupacnom mjestu ostali u korpama te im nismo mogli prici. Praca je inace malo nezgodna zica. Kasnije cemo se javiti da Vam jos par podataka objavimo

gabrijelos

pa jel nije praca bila renovirana ove godine

jel neki veci kvar ili samo kratkotrajni zastoj

vidim u nedjelju vrlo jak vjetar na prognozi a to znaci samo da je u praci spas