• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

uredjenje staza!!!

Started by whistler, 09 January, 2006, 15:45:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

rupert

gabrijelos

vip-jahorina

razmislja, ocekujemo to vjerovatno za slijedecu sezonu, jer bi trebalo doci do privatizacije jednog dijela Jahorine (staze i zicare). trebao bi se jedan 4-sjed pored toga napraviti.

@rupert
taj dan je strahoviti snijeg padao. alternativa je bila zatvoriti staze skroz.

gabrijelos

jos jedno pitanjce, privatizacija jednog dijela Jahorine sto to treba znaciti, kakve ce biti promijene, znaci li to da ce se morati birati izmedu privatiziranih staza i onih ostalih i hoce li to dici cijene "skijanja" prevenstveno ski-passa

vip-jahorina

sve je u zraku. nista se jos ne zna. samo nagadjanja za sada.

zeljuga

--- dupla poruka ----
http://www.jahorina.org/forum/index.php/topic,183.msg1012.html#msg1012

admin promijenio

Damian

slaven

Evo jos jedan novi kolac (iz Banjaluke)

Sinoc sam se vratio s Jahorine gdje sam proveo dva divna dana. Mogu reci da su informacije koje sam ovdje nalazio prethodnih nepar nedelja bile tacne i od velike pomoci da bi covjek uopste znao sta da ocekuje, mada sam dugogodisnji fan Jahorine.
E, sad topic:  staze!   Ljudi, izgleda da se nesto stvarno desava tamo gore, nakon niza godina ljudi odgovorni za uredjenje staza su poceli stvarno dobro da ih rade!  Ironija na stranu, ali u granicama prirodnih i sigurno i ljudskih i tehnickih mogucnosti, staze su bile odlicne. Prvi put sam skijao na Jahorini bez hupsera! Nije to jos uvijek ono sto bi se moglo, ali sam stvarno prijatno iznenadjen. Mislim pri tom na nekoliko dana pretprosle godine kada su staze uz 1,5 m do 2 m snijega uz prekrasno vrijeme bile ocajne i vrlo opasne za skijanje.
Jos je toliko puno toga sta moze da se ucini, npr vezano za oznacavanje staza i svega ostalog; eto htio sam da u povratku pogledam taj Snowpark, mada nisam border i ne interesuje me to narocito, ali ne samo da nisam uspio da vidim nikakav putokaz niti leaflet, vec niko od ljudi koji rade na stazama nema otprilike pojma o tome!
Moram zapitati administratora na sta on zapravo misli kad kaze da smo na Jahorini ljudi a u Austriji samo gosti? Misli li mozda na to da covjek nema kome da prijavi lokalnu lolu koji se citavo popodne vozi sankama preko 50KM/h po prepunim stazama (juce)? Ili mozda na upoznavanje sa sadrzajem WC solje tek otvorenog restorana na vrhu kojem vec ne radi vodokotlic i i ciji WC jos nijednom nije ociscen? Ima toga jos, i sve redom nema veze sa novcem vec sa navikama dobrog domacina i sredine koja se odlucila da zivi od turizma. Svakako da ima i suprotnih i svijetlih primjera, ljubaznih i korektnih ljudi. Znam, znam da nema u Austriji da te gazda apartmana gdje si odsjeo casti picem tek tako, ali eto, ja bih ipak volio da nema gorenavednih losih primjera....
Za 10 dana idem u Bad hfg, pa jedva cekam da iznesem neka poredjenja...

kuki

sasav

PA VEÆ DU®E VRIJEME ®IVIM NA JAHORINI I UPOZNAT SA SA KOMPLETNIM STANJEN NA PLANINI. ÈITAJUÆI PRIMJEDBE GOSTIJU MI©LJENJA SAM DA SE TOKOM OVE GODINE KAO I PRO©LE GODINE PO TOM PITANJU NAPRAVIO VELKI POMAK. NAIME LIÈNO MI JE POZNATO DA SE STAZE RADE SVAKI DAN PO ZAVR©ETKU SKIJANJA. PROBLEM NASTAJE KADA PREKO NOÆI NAPADA SNIJEG A DE®RSTVO VOZAÈA RATRAKA NEPOSTOJI (BAR MI NIJE POZNATO) TAKO DA SE DE©AVA DA STAZE UJUTRU BUDU PRENATRPANE NOVIM SNIJEGOM I ONDA SE ÈEKA DO 12 ÈASOVA DA SE ISTE ISPEGLAJU. STAZE NAKON PEGLANJA SU DOBRE S OBZIROM DA NA JAHORINI NEPOSTOJI VJE©TAÈKE SNIJEG TAKO DA STAZE NEMOGU BITI TVRDE KAO ©TO ÆE TE NAÆI NA EVROPSKIM PLANINAMA I MORATE RAÈUNATI NA BROJ SKIJA©A KOJI PROÐU RECIMO ©ATORSKOM STAZOM I RECITE MI KOJI TO SKIJA©KI CENTAR IMA TOLIKU KONCENTRACIJU SKIJA©A NA 20-aK KILOMETRA UREÐENIH STAZA.   

vip-jahorina

po mojoj informaciji od ove godine se sredjuju staze i ujutro, naravno ukolko padne novi snijeg

sasav

vip-jahorina

zasada samo radimo....
bice i to za koji dan

SAJKO

vip-jahorina