• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

uredjenje staza!!!

Started by whistler, 09 January, 2006, 15:45:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

whistler

connected

Potpisujem svaku napisanu rijec gore... Samo to nije problem ove godine vec usudio bih se reci da je tako vec zadnjih deset godina.
I ja sam bio na Bjelasnici u subotu i sve je za deset sto se tice uredjenja staza. ZOI tamo ima dvije dobre i jednu malo losiju mashinu koje cim liftovi stanu izlaze na stazu i ne gase ih dok sve ne zavrse i to rade SVAKI DAN, napominjem SVAKI DAN, sto nazalost nije slucaj na Jahorini.
Koliko puta ste imali hangove recimo na obje Ogorijelice, tolike da se dijete mladje od 5 godina ne vidi iza njih...a decki koji voze ratrake fino ih poredaju na mostu i to jedan iza drugog sa upaljenim, motorima, rotacijama i svjetlima i onda laganim korakom predju preko staze kod Darke u Rajska Vrata gdje nemilice tuku 'viljamovke"....A hangovi uredno docekuju skiajse i narednog jutra...
Da ne duzim...imam skije koje ne trpe neuredjenu stazu i ako se taj javasluk bude nastavio tako ocigledno i ove sezone bit cu primoran vecinu svog slobodnog vremena provoditi na Bjelasnici.

vip-jahorina

Sve kritike prihvatamo...

Vase komentare sam prenio direktno u olimpiski centar.
Da vidimo oce li oni nesto poduzeti......

Damian

vip-jahorina

veoma je to relativno. u austriji su sigurno bolje staze, ali sve ostalo, od provoda, ljudi, prijatnosti i ljubaznosti nije.
staze su u svakom slucaju bolje nego prosle sezone.

zena se nece razvesti. biti ce joj biti toliko ugodno kod nas na planini, da nece htjeti otici 8)
salu na stranu: u austriji ste samo tamo neki gosti, ovdje ste ljudi.
ja to znam jer je austrija moj veliki partner: http://www.jahorina.org/austrija/

Damian

rupert

dejan

Damian

kenanm

Damian

mickyy

vip-jahorina

dugo sam pratio vase postove i zao mi je sto neki pokusavaju redovno da "desetkuju" i uniste ono sto mi stvaramo godinama. primjedbe su ok, ali vrijedjanja nisu. almedinin post je izbrisan i ona ce biti iskljucena iz rasprave.

kao sto ste dosada mogli procitati nase misljenje je prilicno cijenjeno ovdje u forumu, pa se tako javljaju gosti koji tek idu i oni koji su se javili prije.
Jahorina nije niti skupa niti preskupa. po mom misljenju cak i prejeftina. ali ne brinite, trudimo se da ostanu cijene kakve jesu.
staze nisu kao u austriji - tamo nisu trenutno nikakve jer nema snijega, a kod nas ga ima preko 70 cm na 1500 m a na vrhu cak i vise (1900m).
salu na stranu, normalno da su tamo bolje staze, ali da su nase lose, daleko od toga. to potvrdjuju desetine postova gostiju koje su posjetile jahorinu. zato bi vas zamolio da konkretno pisete o odredjenim slucajevima.

sto se tice ratraka - postoji plan i program, ali kad su vremesnki uvijeti takvi, moraju ratraci na staze. prosle godine su nam zamjerali, sto su staze nakon 12 lose, a ove nam neko pokusava raci sto ih radimo. takve laicke kritike nisu kritike, nego u kontekstu "ja sam najbolji trener"....

par pojasnjenja: ako je magla i vjetar necemo otvoriti zice koje idu na vrh da ne biste izginuli. (ili misli " rupert" da o tome ne treba razmisljat!!!). rupert, za tvoju informaciju taj dan je (3.1), pored tanjura Poljice, radio je dvosjed skocine koji se spusta na 1300 m NN. zato postoji ta staza u slucaju nevremena. a jeli misli neko da je propust jahorine sto je mozda lose vrijeme?

jos jednom, osvijestite se, dolazite u Bosnu sa svim svojim manama i vrlinama, poznato skijaliste u svijetu, gdje se hiljade ljudi trenutno fantasticno provode, ja to znam jer sam danima bio u kontaktu s njima.

uzivajte i skijate - trenutno se to moze na rijetkim mjestima u europi (imam pozdrav izzelene Austrije, Italije Francuske Slovenije, Ceske- a bijele slike sa Jahorine..... :)