• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Stanje na Jahorini 6.dio !!!

Started by gabrijelos, 14 November, 2007, 22:50:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

rockanddown

Ja mislim da je krajnje vrijeme da pocnemo da panicimo u vezi sa kolicinom snijega. Svi ste nesto cool kao bice snijega a ovamo pise 25cm. PANIKAAAAAAA.
AKo bude kao prosle godine za Novu ja idem da se ubijem sad...odmah.
Pozdrav iz Podgorice

gabrijelos

Jahorina jutros u 7:50

jel primjecujete 2 vozila na slici ;D

[prilog je obrisao administrator]

irvas

e svaka ti dala :) bas me obradova jer ja eto dolazim da provedem vikend na jahorini.  samo jos nesto, ima li sanse da rade zicare ako nastavi da pada ovim tempom ??

gabrijelos

cuj ja ti nisam na jahorini

jucer je radio lift poljice, danas sa ovim novim snijegom sigurno ima dovoljno bar da neku stazu otvore, ali pitanje ako je jak snijeg i vjetar onda tesko da ce nesto raditi

vjerujem da ce sigurno barem nesto raditi tokom vikenda

bit ce tokom dana sigurno svjezih informacija

patak

jako lijepe vijesti i u banja luci pada ko lud mogu misliti sta je gore :D Znaci ipak vredelo je dati pare za novu opremu :) vidimo se gore 12.01  :P
Gola Voda :)

irvas

kakav je put od pala do jahorine? da li ciste i posipaju i jel ledi? hvala  :)

neca

ja sam sinoc bila gore i snjeg je padao prava mecava put je bio fuj poledio al moze se samo polako.
ako je cilj skijanje put je zanemarljiv. ;D

rockanddown

dobro dobro ali id alje nije dovoljno.
Zivjeli ratraci........hvala na fotografiji. stvarno svaka ti dala, i po dvaput.

Speed

Super :). Izgleda da æe za vikend biti skijanja!

meri

Quote from: irvas on 14 December, 2007, 10:41:14
kakav je put od pala do jahorine? da li ciste i posipaju i jel ledi? hvala  :)
Kakav god da je put racunaj na to da se ocekuju temperature od -10 do -16 narocito jutarnje i da ce biti poledice svakako. Malo opreza nece biti naodmet.
Dok ne stignu svjeze informacije evo jedne sa sajta koji donosi stanje na svim bh skijalistima. Tamo pise da na Jahorini ima 45-50 cm snijega, temperatura u 8 sati -8 C i sljedece: "Pada sitni snijeg, Trenutno rade Poljice lift i Poljice dvosjed , a po potrebi æe biti ukljuèen i dvosjed Ogorjelica." Jedva cekam da se licno uvjerim u ove informacije.

direktorica

:D :D :D :D :D :D :D :D
snijeeeeg  :D :D :D
cak je i u Splitu padao cijelih 7 minuta :))) sta mislite, koliko ce se dugo zadrzati?

BBB

Quote from: gabrijelos on 14 December, 2007, 07:57:58
Jahorina jutros u 7:50

jel primjecujete 2 vozila na slici ;D

Svaka èast, hoæe biti fotka i sutra? Zanima me koliko æe snijega pasti kada je ovako krenuo ranim jutrom?
Pozdrav!

vip-jahorina

bice slika.
ljudi, jezivo je hladno :D, i snijeg dalje propaduje ili pada, kako ko zeli procitati. vjerujem da bi ga puno vise palo da je bar malo visa temperatura.
trenutno ga je 50-55 cm, sve je bijelo i bajno. da nije magle, savrsen dan. moj termometar pokazuje -10 °C

Najave su da ce ovako padati jos dva-tri dana, podlogu na stazama imamo, ovaj suhi snijeg je pokrio sve, tako da ocekujem preko vikenda savrsene staze i naravno punu Jahorinu.
ako budu normalni vremenski uvijeti (znaci bez jakog vjetra i velike magle) radit ce poljice, i ogorijelica a mozda i zeljo.
Ukoliko bude lose, radit ce liftovi. To stvarno nemozemo unaprijed reci, jer se odlucuje ujutro rano, tako da sve predpostavke mogu brzo pasti u vodu. Vrijeme je na Jahorini je nepredvidivo.....