• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Stanje na Jahorini 6.dio !!!

Started by gabrijelos, 14 November, 2007, 22:50:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

ziponja

Palo je jos desetak cm . Sad realno ima cca 40cm.Ali ipak je pao na hladnu i tvrdu podlogu. Skijanje garant.
Jedino sto ne znam da li ce prije vikenda raditi ista od liftova, zica.
Ako neko zna neka postira...

Popokatapetl

vip-jahorina

Stvarno nam nije potreban taj tip dezinformacija :o. Snijega nema vise od 30-40 cm.
Informacije od tog "tipa sto radi gore" trebao bi zadrzati za sebe.
Na smetovima i mjestima gdje se snijeg skuplja, ima ga sigurno i vise od metar, ali tako se ne mjeri snijeg. :)

Nista nije zagarantirano, da li ce biti skijanja za vikend odluciti ce se u subotu ujutro iskljucivo u ovisnosti od vremenskih prilika (ili neprilika).
Naravno, kao i uvijek iz prve ruke cete vi znati ako bude skijanja, koje zice ce raditi itd....

vip-jahorina

Za sada je suncano, veoam hladno, snijega je oko 30-40 cm

[prilog je obrisao administrator]

ziponja

Sve tacno , ali.
Zovem jutros pitam radi li sta ??? NE RADI NISTA !!!!
Odem na Bjelasnicu i ??????????????????????
FANTASTICNO. Dan kao da je Mart, a staza iz pocetka februara. Opeglana do bola. Malo polje - skakaonice.
Skijasa ukupno 15-20, GUZVA :NISTAAAAAAAAAAAAA.
Dan kao iz snova. Ludilo.
Ima jos.
Pedja  kralj kuhara u restoranu Srebrana Lisica, stvara sta zelis. ljubazan, prijatan, ma eto fin ko fin.
Evo i slika za one koji nisu bili da se malo napale !!!!!!

dsoukup

Pozdrav svima,u velikoj sam nedoumici! Znaci nitko do subote ne moze sa sigurnoscu znati hoce li koja zica raditi ili ne??!! E hebem ti srecu,a mi planirali sutra zaletiti se gore,vec rezervirali smjestaj.Ako netko nesta zna molim Vas da pomogne,ipak moramo potegnuti dobre kilometre a nebi imalo smisla doci i ne skijati! Hvala i jos jednom pozdrav

vip-jahorina

unaprijed je stvarno tesko reci sta ce bit, ali po nagovjestajima bi trebalo biti skijajanja.

neca

Quote from: ziponja on 06 December, 2007, 17:32:21
Sve tacno , ali.
FANTASTICNO. Dan kao da je Mart, a staza iz pocetka februara. Opeglana do bola. Malo polje - skakaonice.

Ja sam danas na igmanu skijala i bilo je savrseno,sunce jako cak sam izgorila po licu a skijasa nigdje mislim da je to razlog sto na jahorini ne rade zice nema ljudi ne isplati se ,kad pored sarajeva na igmanu ima samo desetinjak  skijasa.
sezona ce tek da pocne ovaj snijeg je samo dobar uvod.

Onill

Quote from: neca on 06 December, 2007, 21:19:08
Sve tacno , ali.

Ja sam danas na igmanu skijala i bilo je savrseno,sunce jako cak sam izgorila po licu a skijasa nigdje mislim da je to razlog sto na jahorini ne rade zice nema ljudi ne isplati se ,kad pored sarajeva na igmanu ima samo desetinjak  skijasa.

mogu samo reci blago vama!!!
ja sam iz banja luke i ovdje mi je najblizi Vlasic...ali na vlasicu nema snijega skoro nikad:)

Onill

Quote from: neca on 06 December, 2007, 21:19:08
Sve tacno , ali.

mogu samo reci blago vama!!!
ja sam iz banja luke i ovdje mi je najblizi Vlasic...ali na vlasicu nema snijega skoro nikad tako da te neke dnevne varijante su mi neizvodive...

Siladi

Ima li kakvog nagovestaja kad bi mogla ova sezona,onaako redovno da pocne???
Nestrpljivo gledamo svako jutro 'dal rade zice...'al nazalost :-\
Znaci svaki dan,da se boardamo:)
Da ne dodemo samo na cevape...cak iz Budimpeste
Predhodnih godina(kada je bilo snega)kad su proradile zice?
pozz pa se vidimo ;D

BBB

Evo i slika za one koji nisu bili da se malo napale !!!!!!

;D Bravo majstore i hvala na ovim predivnim kadrovima.

meri

Prica o drugim skijalistima na temi "stanje na Jahorini" jeste malo off pa molim administratora da ukine ovaj post ako smatra potrebnim. Igman je planina gdje vlada tzv. temperaturna inverzija. Drugim rijecima, kad nakon hladnog talasa ojuzi na ostalim planinama ovdje ostaje minus. Po noci je to -12, a juce dnevna temp. -7. Skijasa 15-tak, staze idealne i na 30 cm snijega. Iako jedva cekam da proradi Jahorina uzivao sam i na onoj kratkoj Igmanskoj stazi. Ionako je ovo pojava prisutna uglavnom u decembru i januaru. Evo fotkica.

meri

A ovo je staza. Idealna i na samom vrhu koji je jedini osuncan, ostatak je ionako u hladu i uvijek zaledjen.
NADAM SE DA CU OVAKVE FOTKE DONIJETI I ZA VIKEND S JAHORINE!!!!!

vip-jahorina

Nemamo nista protiv objavljivanja slika sa drugih planina u BiH. Cak sta vise razmisljamo o tome da napravimo jedan poseban topic (temu) vezanu za pojedine planine, jer ocigledno u manjku informacija, sve vise ljudi se obraca na jahorinski forum u nadi da ce dobiti neke informacije vezane za Bjelasnicu, Igman, Vlasic itd.
A kako smo mi na izvoru informacija, a vjerujem da bi i dobili podrsku sa ovih planina, mnogi bi mogli dobiti svjeze izvjestaje....