• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Stanje na Jahorini 6.dio !!!

Started by gabrijelos, 14 November, 2007, 22:50:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ziponja

Slike su super. A i moderator. Podrzavam takav stav !!!
Bravoooo.

Onill

Ne mogu da ne prokomentarisem ove slike i Igman...kao vidim Igman nije veci od 1500metara nadmorske visine tacnije tu negdje, a visina snijega i geografski polozaj je fascinantan...naime najniza ikad zabiljezena temparatura u BiH zabiljezena je bas na igmanu -43C, te je to jedna od najhladnijih planina u BiH zato se snijeg i zadrzava tako dugo i ima ga kolicinski mnogo..ludilo a:) ;D

meri

Quote from: vip-jahorina on 07 December, 2007, 15:22:34
Nemamo nista protiv objavljivanja slika sa drugih planina u BiH. Cak sta vise razmisljamo o tome da napravimo jedan poseban topic (temu) vezanu za pojedine planine, jer ocigledno u manjku informacija, sve vise ljudi se obraca na jahorinski forum u nadi da ce dobiti neke informacije vezane za Bjelasnicu, Igman, Vlasic itd.
A kako smo mi na izvoru informacija, a vjerujem da bi i dobili podrsku sa ovih planina, mnogi bi mogli dobiti svjeze izvjestaje....
Cestitam na ovakvom stavu. Ipak mislim da na ovoj temi svakako ne bi trebalo objavljivati pricu sa drugih planina, prvo zato sto je totalno off, drugo sto je to kontra reklama (za nekog ko finansira rad ove stranice). Ja sam slike postavio samo kao informaciju da zaista u BiH ima snijega, ako nista kao super podloga za "prave" padavine, mnogo bolje nego lani kad je padalo na toplu zemlju. Slicno je stanje i na Jahorini.
Sto se tice Igmana jest da postoji taj temperaturni fenomen (zato se jedan lokalitet i zove Mraziste) ali realno tamo radi jedan prastari dvosjed sto vozi 12 minuta a stazu i obicni rekreativac prodje za 2 do 3 minuta. No, staza je idealna za djecu i pocetnike ili za pocetak sezone i lagano zagrijavanje. U cetvrtak je gore bilo 15 skijasa, a sve je licilo na februar i idealne uslove.

jahorina-rulez

kakvo je  stanje???
koliko snijega? ;)

neca

neca

nibleri

Quote from: neca on 09 December, 2007, 20:19:19
Quote from: meri on 08 December, 2007, 13:57:33
Quote from: vip-jahorina on 07 December, 2007, 15:22:34
Nemamo nista protiv objavljivanja slika sa drugih planina u BiH. Cak sta vise razmisljamo o tome da napravimo jedan poseban topic (temu) vezanu za pojedine planine, jer ocigledno u manjku informacija, sve vise ljudi se obraca na jahorinski forum u nadi da ce dobiti neke informacije vezane za Bjelasnicu, Igman, Vlasic itd.
A kako smo mi na izvoru informacija, a vjerujem da bi i dobili podrsku sa ovih planina, mnogi bi mogli dobiti svjeze izvjestaje....
Cestitam na ovakvom stavu. Ipak mislim da na ovoj temi svakako ne bi trebalo objavljivati pricu sa drugih planina, prvo zato sto je totalno off, drugo sto je to kontra reklama (za nekog ko finansira rad ove stranice). Ja sam slike postavio samo kao informaciju da zaista u BiH ima snijega, ako nista kao super podloga za "prave" padavine, mnogo bolje nego lani kad je padalo na toplu zemlju. Slicno je stanje i na Jahorini.
Sto se tice Igmana jest da postoji taj temperaturni fenomen (zato se jedan lokalitet i zove Mraziste) ali realno tamo radi jedan prastari dvosjed sto vozi 12 minuta a stazu i obicni rekreativac prodje za 2 do 3 minuta. No, staza je idealna za djecu i pocetnike ili za pocetak sezone i lagano zagrijavanje. U cetvrtak je gore bilo 15 skijasa, a sve je licilo na februar i idealne uslove.

Mozda nije ok da stavljam info sa drugih planina al milsim da je korsino za novèanik posto sezonske karte nisu jos gotove na jahorini da ljudi zanju da je 15.12.2007 dnevno i nocno skijanje na bjela¹nici za dj jer je otvaranje sezone. :D

ðabe je samo od 15-16 i od 17-18h

Rude Boy

po prognozi trebalo bi da pada ukupno tri dana ! u èetvrtak merimi visinu ! prognoziram 1 metar i kusur !  :D

pseudonim

Ej ljudi odoshte off-topic ... Kakvo je sada stanje na Jahorini? U Banjaluci kisa vec par dana, danas nesto vedrije ali su najavili padavine, znachi gore 100% mora biti snijega???

jahorina-rulez

kako je tamo???
po web cameri izgleda da je palo novog sniga!!
;)

ugljobrijez

Slike ponekad govore vise od rijeci...

[prilog je obrisao administrator]

vip-jahorina

hvala na slikama, svaka cast, vrhunske su :)

borderka

btw... prosli vikend na jahorini je bio............. zdravooo, za svaku pohvalu. snijega taman, dobro raspolozenje, teta sa rakijama hahahha sta ces bolje.

Onill

ugljobrijez

Evo jos malo materijala za Onill-ov "popizditis"...
Sorry, but...

[prilog je obrisao administrator]