• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Stanje na Jahorini 6.dio !!!

Started by gabrijelos, 14 November, 2007, 22:50:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

direktorica

Quote from: vip-jahorina on 14 December, 2007, 16:34:30
bice slika.
ljudi, jezivo je hladno :D, i snijeg dalje propaduje ili pada, kako ko zeli procitati. vjerujem da bi ga puno vise palo da je bar malo visa temperatura.
trenutno ga je 50-55 cm, sve je bijelo i bajno. da nije magle, savrsen dan. moj termometar pokazuje -10 °C

Najave su da ce ovako padati jos dva-tri dana, podlogu na stazama imamo, ovaj suhi snijeg je pokrio sve, tako da ocekujem preko vikenda savrsene staze i naravno punu Jahorinu.
ako budu normalni vremenski uvijeti (znaci bez jakog vjetra i velike magle) radit ce poljice, i ogorijelica a mozda i zeljo.
Ukoliko bude lose, radit ce liftovi. To stvarno nemozemo unaprijed reci, jer se odlucuje ujutro rano, tako da sve predpostavke mogu brzo pasti u vodu. Vrijeme je na Jahorini je nepredvidivo.....

e uljepsao si mi ne samo dan nego i cijeli vikend  ;)

mrboro

sasav

- 18  snijeg pada od hladnoæe, danas su radili liftpvi Poljice i ®eljo i dvosjedi Poljice i Ogrjelica 1.

ziponja

Ne da pada , nego sipaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!
Snijega kao u prici ...

mrme

Radi ti web cam,al na drugoj web strani,uskoro ce verovatno pustiti web cam i ovde.Poz

sasav

Salas

E a kako izgleda skijanje na -15?  Recimo da sutra prestane padat, da nebude magle, a da temeperatura ostane ista. Ja sam skijo najvise na nekih -7 i na zhici mi se nije svidjelo, alaj brije braco draga. Jel ovih -15 belaj?

sasav

zaboravih vam reæi da su staze vrhunski pripremljene i da æe ovaj snijeg ostati do Maja. Dobra podloga. Sada ga ima za odliènio skijanje.

extremist

Quote from: sasav on 15 December, 2007, 11:03:20
zaboravih vam reæi da su staze vrhunski pripremljene i da æe ovaj snijeg ostati do Maja. Dobra podloga. Sada ga ima za odliènio skijanje.

Sasavko, vidim da si trenutno aktivan na forumu, ne znas slucajno kakav je put do gore?...razmisljam da sada krenem (a prije toga se dobro obucem)

Onill

Quote from: sasav on 15 December, 2007, 11:03:20
samo da nebude jugovine:)
ja sam skijao na -12 i dati kazem bilo je extra:)

vip-jahorina

Quote from: extremist on 15 December, 2007, 11:27:01
Sasavko, vidim da si trenutno aktivan na forumu, ne znas slucajno kakav je put do gore?...razmisljam da sada krenem (a prije toga se dobro obucem)

Sasa je moderator foruma, pa bi te zamolio za malo uctivosti.
Put od Pala do Jahorine je ok, ali naravno u planinskom smislu ok.

extremist

Quote from: vip-jahorina on 15 December, 2007, 14:55:54
Quote from: extremist on 15 December, 2007, 11:27:01

Sasa je moderator foruma, pa bi te zamolio za malo uctivosti.
Put od Pala do Jahorine je ok, ali naravno u planinskom smislu ok.

No frks, samo da prijavim da sam bio i bordao...staza je ludilo a ni niske temperature nisu problem...put...prohodan!!! Idemo i sutra abd (:

rockanddown

zasto stoji dva dana da je 55 cm i d snijeg salno pada? I da najstinije pada pao bi 10cm, a da ne kazem i vise.