• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Prvi snijeg

Started by gabrijelos, 05 September, 2007, 10:45:27

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

vip-jahorina

http://www.jahorina.org/forum/index.php/topic,302.msg2359.html#msg2359
pomigli bi ste nam kad bi malo citali umjesto stalno ista pitanja postavljali

pseudonim

Quote from: vip-jahorina on 22 October, 2007, 14:01:13
za sada nije moguce

Hocesh reci da sada nema pola metra snijega? Evo u BL ga bogami ima preko 10cm iako mokrog ... ali mislim da ce tu trebati i metar snijega kako bi ratraci mogli izaci, samo shto je ovaj previshe vlazhan ... Ali definitivno cete morati jednu stazu pripremiti jer ljudi jedva chekaju da dodju .. Evo iz BL mi se javlja vec 10 ljudi da bih odma sutra ishli da znaju da su staze spremne ... Na vama je tamo da uradite sve shto je u ljudskoj mogucnosti da to osposobite jer ipak se radi o parama, a svi znamo kako je proshla sezona zavrshila a vrlo moguce je da ce i ova biti traljava, tako da vam je svaki snijeg jedinstvena prilika. Genearlno ako je rukovodstvo OC-a toliko traljavo onda dajte da ga mjenjamo, pa nismo dalmatinci pobogu a nismo ni Austrija jer kod njih sezona ne traje 2 mjeseca kao na Jahorini ;)

Nemoj se ljutiti, ali ovo su sve samo pozitivne kritike koje bi trebale da vrshe pritisak na vas gore da koristite svaku mogucu shansu i odradite te shto bolji posao ... Dobro, sada ce ovo vjerovatno kratko trajati jer je vec pred kraj sedmice najavljeno neko otopljenje, ali generalno da PR management OC-a zna raditi posao onda gore nebi bio problem za par sati srediti staze ako bi se 100% znalo da ce se isplatiti ti svi troshkovi i zaraditi josh, a bogami sa ovim poskupljenjem ski pass i smjeshtaja to ce sigurno to biti tako ...

Onill

u pravu je covjek...ne moraju sve zice raditi...ali zasto da ne pustiti jednu zicu ako ima uslova za njen rad...mislim da ti nije veliki trosak samo ako ima ljudi gore i mehanizacije..sve se to na kraju isplati...zasto da sezona traje samo dva mjeseca kad moze trajati ako ima uslova i pet mjeseci...

pseudonim

Ma taj olimpijski centar treba privatizovati, dok se to ne desi nishta od posla ... Evo ja bih odmah uzeo neke dionice ;)

sasav

gabrijelos

Svi smo nestrpljivi, posebno jer je prosla sezona bila znate i sami kakva

Strpimo se jos mjesec dana ;)

Onill

ma dobro realno gledajuci do polovine novembra nista...ovo je samo nadam se nagovjestaj dobre i snjezne zime:)

sasav

vip-jahorina

iz OC-a imamo obecanje da ce se staze raditi kako treba.
kao sto sasa vec rece prosle godine smo imali puno pohvala. ipak se dao maximum - samo se sjetimo kakvo je stanje sa snijegom bilo. uradjeno je skoro nemoguce, a Jahorina je jedan od rijetkih ski centara u Europi koja je omogucila svojim gostima svakodnevno skijanje.

ja se nebi previse brinuo o uredjenju staza. a i cijeli forum je tu tako da moze svako iznijeti svoje misljenje. sve se ovo pomno prati sa razlicitih strana, tako da svaka dobronamjerna primjedba (ali i pohvala) ima svoj ucinak.  :)

Onill

da prosle godine su staze bile koliko tolik OK za razliku od prijasnjih godina...al moze to i bolje:) ::)

jahorina-rulez

koliko ima snijega? ;)

vip-jahorina

ne dovoljno za skijanje ili pripremanje staza. zemlja je jos "topla"

telefon

hoce li ga bar ostati za dobru osnovu kad padne ponovo ja sam cuo da ga ima skoro metar jeli istina

gabrijelos

ne vjerujem da ima bas metar, realno negdje oko pola metra

ne mogu vjerovati da ratrak moze upasti ti strojevi tako mocno djeluju :)

evo na sljemenu ima pola metra ali nece biti nista, mislim da se sada skija samo na gleèerima i na preko 3000m n/v
jer slijedi zatopljenje

Strpimo se ako smo cekali cijelu godinu mozemo jos mjesec dana

eto neka nam daju neku novu sliku da malo uzivamo ;D

pseudonim

Quote from: vip-jahorina on 22 October, 2007, 21:22:56
... a Jahorina je jedan od rijetkih ski centara u Europi koja je omogucila svojim gostima svakodnevno skijanje.

Dobro VIP necemo sada pretjerivati, pa nismo ni mi vesla sisali, gdje smo mi a gdje Evropa ... Ja sam bio u Austriji proshle godine na 1300m u martu ... Nije bilo snijega nigdje osim na glecherima ali su ljudi profesionalci i imaju opremu tako da moguce skijanje i kad nema snijega. ;) To je koliko se sjecam nekad i na Jahorini bilo moguce , ali koliko znam ta oprema je nestala, a novi topovi se nisu nabavljali. Ja sam srecom bio proshlu Novu godinu na Jahorini kada je mozhda palo i najvishe snijega u sezoni, ali opet ne mogu reci da sam zadovoljan sa stazom i radom. Naravno ne krivim ljude koji rade shta im se kazhe vec upravu i drzavnu strukturu koja bi se trebala da pobrine o tome.

Svakako, kad vidish neshto bolje onda je teshko dati neki kompliment za neshto mnogo loshije. Ali i ja se iskreno nadam da ce se to stanje popraviti ... ali tek poslije privatizacije OC-a :)