• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Prvi snijeg

Started by gabrijelos, 05 September, 2007, 10:45:27

Previous topic - Next topic

0 Members and 8 Guests are viewing this topic.

vip-jahorina

pljunuti po svom je uvijek najlakse. :-[ nemoj slucajno da se pohvali. sve sto je tudje je uviek bolje. meni nije, niti ce mi ikad biti.
niti imamo topove niti glecere, ali za razliku od ostataka europe bilo moguce cijelo vrijeme skijati. momci iz odrzavanja su skidali snijeg sa granja, navlacili na staze - da bi izmedju ostalih i ti mogao skijati.
ovo su fakti, svidjalo ti se ili ne.

gabrijelos

Quote from: pseudonim on 24 October, 2007, 11:22:07
Quote from: vip-jahorina on 22 October, 2007, 21:22:56
... a Jahorina je jedan od rijetkih ski centara u Europi koja je omogucila svojim gostima svakodnevno skijanje.

Dobro VIP necemo sada pretjerivati, pa nismo ni mi vesla sisali, gdje smo mi a gdje Evropa ... Ja sam bio u Austriji proshle godine na 1300m u martu ... Nije bilo snijega nigdje osim na glecherima ali su ljudi profesionalci i imaju opremu tako da moguce skijanje i kad nema snijega. ;)

Moram te ispraviti u ozujku ove godine sam se skijao na Jahorini, evo gledam ski pass od 11 i 12.3 a skijalo se jos 2 tjedna iza toga i to po PRIRODNOM snijegu i to sam skijao po svim stazama neke su bile stvarno lose ali olimpik i zeljo su bile vrhunske

Tih dana stvarno su se ljudi trudili oko staza,znam da je u pon 12.3 bilo toplo i suncano i na jednoj uskoj prijelomnici pred kraj ogorjelice 1 se stvaralo doslovno blato vidio sam ratrak 3-4 puta da je izlazio i navlacio snijeg ni sam neznam odakle je skidao

Kazem bio sam i govorim iz iskustva sto sam vidio svojim ocima,ne sto je netko rekao

Da treba uloziti, treba svakako u topove,da su imali topove mogli su nocu praviti snijeg pa bi staze bile bolje

telefon

ja sam prosle sezone proveo 22 dana na jahorini i stalno sam skijao bio sam i u dec jan feb i martu stvarno se izvukao maksimum bilo je malo nepripremljenih mjesta zbog nedostatka snijega ali ove godine ce valjda biti  vise snijega volio bi da je pas malo jeftiniji i da sezona pocne sto ranije

pseudonim

@ VIP

Dobro VIP mojne se palish brate  ::) pa nisam po tebi pljuvao vec po rukovodstvu OC-a, jedino ako si ti dio tog rukovodstva :). Znam dosta ljudi koji gore rade i poshtujem njihovo zalaganje, ali znam i one koji upravljaju da veze nemaju o menadzhmentu, tako da ukoliko bi se te stvari popravile imali bi idealne uslove gore. Znam da je Vlada RS obecala sredstvai da bi do 2009 trebali i 4sjedi da dodju gore, samo nije sve u tehnichom dijelu neshto je i u vodjenju posla. Ja sam samo realan, ne pljujem po "svom", vec jednostavno govorim iz svog iskustva i sa svog stajalishta.

@ Gabrijelos

Svaka chast ako si uspio u martu na Jahorini... Po svim informacijama koje sam imao tada bilo je mozhda nekih 5-6 dana da se moglo skijati (boardati) na par staza, ali da se ne lazhemo, daleko je to bilo od skijanja, generalno svi znamo kakva je bila proshla sezona.

Sve u svemu nadajmo se svi da ce ove godine biti bolje i da ce svaka sljedeca biti bolja, iako ovo globalno otopljenje ce nam svima otezhati stvar ... Samo da malo budu lakshi sa dizanjem cijena s obzirom da nije bilo nekih bitnih pomaka i promjena na infrastrukturi (koliko znam), ali eto kao nafta otishla, pao dolar pa mozhemo i mi dici cijene :) To ce vjerovatno povuci i ove sa smjeshtajnim kapacitetima da nabuzhe cijene ove godine, ali dobro to je off-topic ;)

vip-jahorina

@pseudonim

ne palim se, nego ne zelim da se vrijedja tudji rad.
Vlada RS je obecala novac, bez njega ne mozemo nikakve velike investicije napraviti.
Ali mi smo svi na Jahorini odlucni i napravicemo od Jahorine vrhunski ski centar, sa primjesom naseg mentaliteta koji vec strasno cijenjen. :)
Vec svi vi znate, bilo da ste iz BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije... da je kod nas ljudska atmosfera, i stotine izvjesca gostiju nam to potvrdjuje :-X

OC radi kolko moze - mogle bi neke stvari biti i bolje, ali glavno je da su problemi sagledani i da se stalno ide naprijed. Zato smo i mi tu da vrsimo konstruktivan pritisak. Osim toga, turisticka zajednica Istocnog Sarajeva se sve vise trudi i nadamo se da ce i od njih doci jos vise podrske....

Onill

ljudi prosla godina je bila kakva je bila...Jahorina ima prirodni i geografski potencijal jer cinjenica je da je gore i bilo snijeg prosle godine i da se i skijalo kad se nigdje nije skijalo...e sada kako je to kvlaitetno bilo skijanje to velikim dijelo zavisi i od skijasa i njegovog znanja i pripremljenosti...mislim ja sam se licno naskijao, a snijega nije bilo za pohvaliti se t.j. bio je nekvalitetan....
Cinjenica je da u BiH politicka situacija nije idealna i stalno se vrte neki drugi problemi...kada se novac usmjeri na Jahorinu i kada se politicari budu ozbiljno pozabavili ovim vrhunskim ski centrom svima ce biti bolje i ponosni ce mo biti na Jahorinu mada ja sada vec jesam.
Zivli!

sasav

sasav

pseudonim

Ok Sasha ... ali mora malo pritisak da se vrshi nemoj tako ;)

Sjajne fotke ... kad pogledam ovo tmurilo kroz prozor i pogledam u tvoje slike odmah mi se promjeni raspolozhenje :)

Hvala na fotkama i nastavite dalje sa vashim online PR-om ... I to koristi vjeruj mi ... ;)

sasav

Sla¾em se al zao mi brate tih ljudi puno rade za male paree., a stvarno su se poceli truditi unazad dvije tri sezone.

Onill

ko u ovoj drzavi radi za velike pare:) moj stari vec godinama ide svaki dan za 300KM :)

sasav

Ma i u pravu si  sta cemo tako je kako je al su se bar neke stvari mjenjati na bolje

gabrijelos

@ Pseudonim

Vjeruj mi da se u martu itekako skijalo tko je mogao doci, imam cak i filmice samo imam dial up vezu pa ne mogu staviti na net
Istina je da je gore bio led,da je dolje bilo bljuzge,da je bilo kamenja na prijelomima ali moglo se skijati i to vrlo solidno posebno zeljo i olimpik su bili kao da je sijecanj(januar)

Sad sam se sjetio odi na pocetnu stranicu VIP Jahorine pa odi na vrijeme i visine snijega, pise 28.3.   70cm snijega

Eto samo zelim prenijeti svoje iskustvo jer sam bio i drago mi je da sam bio nisam se razocarao, nisam pozalio puta iz Osijeka zbog 2 dana skijanja

Petica ljudima za trud

Ostali problemi su jako vezani uz politiku a dobro znamo sta je politika

jahorina-rulez

slike su super!! :D
kakvo je stanje danas?koliko ima sniga? ;)
pozdrav

sasav

danas je bilo toplo sada trenutno je oko -1 stepen. Nece se moci zadrzati ovj snijeg topi se brzo.