• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Stanje na stazama 2017/18 - drugi dio

Started by vip-jahorina, 22 January, 2018, 12:40:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

nemanjus

https://www.youtube.com/watch?v=nj5qoV7dmWA&feature=youtu.be

dugokontov

Quote...sve zajedno 320€...

A sezonski u predprodaji 405€ (:

brera

Nije aktualno stanje na stazama!
Da ne padne u zaborav! 
Aco, jedna od legendi Jahorine! FACA! CAR!
20. 2. 2012 stradao u saobraèajnoj nesreèi.

https://www.youtube.com/watch?v=cSBgXBw2xYg

brera

SKIslo

Quote from: brera on 20 February, 2018, 07:52:43
Pegla se...
Juèe slabo pripremljene staze i magla . Spustio se 3 puta na Poljicama i zakljuèio skijanje.

vranex

zliko svaka cast na postu, i ja sam vise istrubio ponavljajuci isto :)

a druze mijate, i ja sam bas zainteresovan da vidim rashode.. jer mi se cini da  u OC radi puno vise ljudi nego prosle godine, a i cuo sam razne price o skupim placanjima koncerata i sl.. nekako mi i matematika nije jasna kad daju izjave jer se svaki put sve izvrne, je li 15 puta vise ljudi, 2 puta, 90%, sve moze biti a i ne mora. samo muka mi vise od tih istih faca, ja nikad ni na jednom skijalistu nit sam znao kako se zove direktor niti clanovi upravnog odbora, ovi ovdje zvijezde postali,  iz pastete iskacu. a to sto su poceli sa uvredama na prvu u novembru, to im vecina skijasa nece zaboraviti.

i jasno je bilo kad su stavili racunicu u prvi plan a izbacili sve ostalo, da ce zauzvrat dobiti isto. fino papir olovka i sta se vise isplati.

a ako ove godine nisu u plusu, onda tu nesta ne stima.

za konak i cijene, imali su jelen toceni od litar, da to nije taj? :)

HeAd

Nije od litar nego 0,5L
A do Bilansa cemo doci i stavku po stavku ovde obrazloziti sa komparativnom analizom po godinama, definitivno da ima velikih rashoda koji se vuku godinama ali ove sezone se hvale i prihodima, pa cemo vidjeti, te na osnovu svega prikazanog odrediti jel SJEVERAC ili JUGO    (:smijeh:
╔╝╚╗♫╚╣║║║║╔╣╚╗╔╣║♫║
╚═♫╝╚═╩═&#9 Nikad ¾irafa neæe biti top! https://youtu.be/tq_jiVdP0p4

dugokontov

Smatram da je glavna poanta usporedbe cjenovnika evropskih skijalista i onoga sto pricaju ljudi iz okolice Jahorine (tzv. lokalci), jeste da je cijena sezonske karte nesrazmjerna cijenama ostalih ski pasova na planini. Naime, sezonski ski pass na svim skijalsitima u Evropi nije skuplji od dva desetodnevna ski pasa (osim na Jahorini, naravno, gdje je sezonski u rangu dva 14dnevna i, gle slucajnosti, Kopaoniku gdje je sezonski malo jeftiniji od cak 3 14dnevna).

Skijaliste          | Sezonski | Duplo skuplji od | Cijena za taj broj dana
--------------------+----------+------------------+------------------------
Super Dolomit       | 800      | 10 dana          | 419 (2x=838)
Zell am See/Kaprun  | 638      | 9 dana           | 324 (2x=648)
Nassfeld            | 444      | 6 dana           | 239 (2x=478)
Les 2 alpes         | 670      | 8 dana           | 332 (2x=664)
Jahorina            | 405      | 14 dana          | 205 (2x=410)
Kopaonik            | 618      | 14 dana (ali 3x) | 209 (3x=627) * 3x, ne 2x

Cijene su u €

Zbog toga mi je jasno da svako ko dolazi na Jahorinu jednu ili dvije sedmice ne razumije zbog cega se mi lokalci zalimo. Ako smatraju da je cijena sezonskog od 810KM u redu, onda bi u redu bilo da oni svoje karte placaju minimalno 40% vise (ako pogledamo Nassfeld, ili Les 2 alpes, onda cak i 100% vise).

Dakle, 6 dana na Jahorini bi trebalo kostati 420KM da bi opravdao sezonski od 810KM.

Medjutim to nije slucaj... 4, 5 ili 6 dana je nesrazmjerno jeftiniji od sezonske ski karte. I upravo zbog toga se cuje fraza: "Jahorina tjera lokalce".

maliq53

Kakva je praca kad su ovakve uzasne magle ? Da li se moze skijati normalno  jer nisam dosad imao prilike da skijam po jacim maglama  :DD

brera