• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Primjedbe

Started by MIRO, 03 January, 2007, 08:43:58

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

MIRO

Zdravo,
upravo sam se vratio sa Jahorine , tacnije 02.01.2007 godine. Ukupan dojam je vrlo dobar, imao sam srece da smo mogli da skijamo od 26-31.12. dok 01.01. staze su bile stvarno lose . Medjutim strasno su me nervirali sa motornim sankama. Posto imam malu dijecu uvek sam strepio kada idu motorne sanke i divljaju po stazi , naginju se na jednu skiju, prolecu kraj skijasa strasno brzo i mislim da bi to trebalo ZABRANITI i usmjeravati na staze namjenjene samo za njih i debelo KAZNJAVATI. Takodje izduvni gasovi toliko smrde i unistavaju ona predivni vazduh na Jahorini . VIP moze li se sta uciniti po tom pitanju ?
ostalo je sve PREDIVNO

ipa76

Dragi Miro,

U potpunosti se slazem s tobom i drago mi je da je neko pokrenuo i ovu temu. Mislim da bi trebalo nesto poduzeti jer sam siguran da ce vrlo skoro neko biti povrijeden.

sandra

Baby pink

vip-jahorina

u potponosti se slazem.
isprintao sam par vasih primjedbi i predocicemo to odgovrnim (nacelnik i direktor OC).

to su jednostavno mane starih struktura vlasti koje koce ovu fantasticnu planinu i duh ljudi koji su spremni nesto da urade.
sve teme koje se ovdje spomenui, bice iznete na sjednicama. problem nam je da sada imamo toliko posla, da jednostavno nismo u stanju da se bavimo stavrima koje bi trebali rjesavati politicari i vlast. ali vjerujte da smo dosta toga postigli, iako je jos mnogo toga pred nama.
(ali i jedna mana sto je nama sltka: u Bosni smo, i neke tako stvari koji su drugima totalno lude, nas cine intersantnim). :-X

zeljuga

Tri sedmice sam boravio na jahorini od 16/12/2006 do 6/01/2007. impresioniran sam novoizgradjenim objektima a isto toliko razocaran pristupom dijela gostiju prema planini . " Nemogu zaobici bacanje konzervi raznih vrsta direktno sa zicare u sumsku prosijeku ispod . Na prvoj Jugovini svo ruglo masovne, blagim rijecima "nekulturne posijete planini "ispliva na vidjelo . Svakim ovim komadicem "civilizovanog smeca" samo unistavamo nase nerodjene potomke.Povrh svega Reciklaza je nepostojeci pojam na ovim prostorima . Odvoz smeca ,narocito na Satoru Propast. Psi lutalice trce nekontrolisano po planini. Imaju neogranicen izvor hrane ,Smece. Motorne sanke da i ne spominjem, izgleda da je sva Mafija balkana trenutno na njima . Jurcaju Uredjenim stazama bez ikakvih regulacija , i deru pritom ski staze gdje su ponajtanje. Niko i ne pomislja da koristi Ski doo izvan staze zasto je inamijenjen.Sve u svemu Planina plus  a Ljudski faktor u njoj Beskonacan Minus , Nek nam je na cast svima.!!! vozdra !!!

vip-jahorina

istina je da se gosti se neugledno ponasaju. ali ipak velika vecina gostiju je ok. mi se ne mozemeo pozaliti.

Gosp. "zeljuga", kao sto vec rekoh mi smo u Bosni. Veliki dio vasih primjedbi nije realan i o tome smo vam vec govorili za vrijeme vaseg boravka na jahorini. nije tako kao sto je u Engleskoj, ali mi i nezelimo tako ;) to ostavljamo za one koje zive tamo i pate od toga....

teksas

vip-jahorina

smijemo li znati ime kafica? ako ne zelite objaviti moze kao privatna poruka (PM) za administratora.

teksas

vip-jahorina

hvala, kafic necemo navoditi, ok je i gazda,
a kretena poznajem, pa cemo malo "popricat" s njim.... ;D

tona

Quote from: MIRO on 03 January, 2007, 08:43:58
Zdravo,
upravo sam se vratio sa Jahorine , tacnije 02.01.2007 godine. Ukupan dojam je vrlo dobar, imao sam srece da smo mogli da skijamo od 26-31.12. dok 01.01. staze su bile stvarno lose . Medjutim strasno su me nervirali sa motornim sankama. Posto imam malu dijecu uvek sam strepio kada idu motorne sanke i divljaju po stazi , naginju se na jednu skiju, prolecu kraj skijasa strasno brzo i mislim da bi to trebalo ZABRANITI i usmjeravati na staze namjenjene samo za njih i debelo KAZNJAVATI. Takodje izduvni gasovi toliko smrde i unistavaju ona predivni vazduh na Jahorini . VIP moze li se sta uciniti po tom pitanju ?
ostalo je sve PREDIVNO

Jucer sam se vratio s Jahorine, sve za 5. Osim sto su me u par navrata strasno naljutili ti "frajeri" na skuterima odnosno motornim sanjkama. I sam sam bio sudionik skoro bliskog susreta s jednim jel sam bio pocetnik i nisam bas previse vladao skijama. A za prijemjer kada im je jedan njemacki turist povikao da ce zvati policiju jel su mu rasplakali dijete vozeci (citaj: divljajuci) se po stazi namjenjenoj za trening pocetnicima i sanjkanju klincima (ona dola pred zlatnim zitom)... Sva trojica su se zajurila direktno prema njemu punim gasom i u zadnji tren ga obisli te na njemu njegovoj zeni i bebi ostavili brdo snjega.... mislim stvarno.. Druga situacija opet ti "frajeri" pijani izlaze iz Lavine i u nemogucnosti da jedan od njih smota te sanke udari u novi audi4 BG registracija, malo ode u rikverc i odjuri dalje.. I nije istina da se nemoze doci na kraj tim likovima, jel su u pitanju uvijek ista 3-4 skutera i ista 3-4 "frajera".... toliko.

vip-jahorina

OBAVIJEST:
imamo prve nezvanicne najave da vec iduce sedmice (ajmo reci oko 1.2.07.) bi trebalo biti rjeseno pitanje kretanja i koriscenja motornih sanki u ski centru Jahorina.

Veoma lijepa vijest, nadamo se dobroj sprovedbi i vasim daljnim pozitivnim i negativnim iskustvima sa olimpijske ljepotice.
Bes vasih reakcija ne mozemo previse pokrenuti.... :)

MIRO

VIP
Bravo,uz takvu azurnost Jahorina samo moze da dobije , naravno ni ljubitelje motronjaka ne treba zaboraviti , samo obezbijediti adekvatne staze i malo kontrole.
Jos jednom SVAKA CAST

sasav

DANAS JE ZAVR©EN NACRT ODLUKE O UPOTREBI MOTORNIH SANKI NA PODRUÈJU OC JAHORINA JO© SAMO DA GRADONAÈELNIK POTPI©E ODLUKU I POÈINJE PRIMJENA. KORI©TENJE MOTORNIH SANKI NA STAZAMA ÆE SE KA®NJAVATI NOVÈANOM KAZNOM U IZNOSU OD 1000 DO 5000 KM.