• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Pripreme za nadolazecu sezonu 2017/18

Started by Filipino, 05 September, 2017, 16:25:52

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Radiohead

Quote from: IggyPop on 21 November, 2017, 16:50:47
Ovaj na Ravnoj planini vec pravi snijeg vidi se na kamerama. Jahorina i Bjelasnica jos nista.
Na Bjelasnici nisu stavili korpe jos, kaze treba par dana da se korpe montiraju. Ravna planiina ce biti krcata ove godine

Radiohead

Quote from: S Kojotovski on 21 November, 2017, 16:56:17
Snizili su cijenu parkinga, nadam se da je sljedeci korak revizija cijene ski pasa

Sent from my D2303 using Tapatalk
Dakle objavili cjenovnik prije 20tak dana i sad se radi nekakva revizija, uradit ce oni i reviziju ski pasa na slicnom principu

sasa82

Hvala Vip-u  na brzom i preciznom odgovoru, sto bi rekli kratak ali sazet :). Sudeci prema prognozama, nazalost tesko da ce biti tih 10 dana u kontinuitetu bez padavina :(. Takoðe se zahvaljujem i Mijatu na dobrodoslici . U svakom slucaju sam raspolozen za cascenje, ali kako sam novi morate mi reci o kom lokalu se radi pa cu sa zadovoljstvom navratiti. Vezano za informacije sta planiraju ljudi zaduzeni za organizaciju skijalista, naravno da nisam mislio da oni iz OC-a pisu, vec clanovi foruma koji cesto borave na Jahorini sigurno da znaju ko su ti ljudi i logicno mi je da se i licno poznaju i da su "bliski" bar toliko da svremena na vrijeme razmjene informacije sta se planira raditi, dokle se stiglo i sl, jer mislim da je i OC-u to bitno da se informacije o unapredjenju skijalista sire, ili mozda nije ?! Samo mi je bilo u neku ruku normalno da takva komunikacija postoji izmedju ljudi koji provode dosta vremena na Jahorini i vezani su za nju i osoblja OC-a, a da bi svima takve informacije bile od koristi. Mada, ko zna, mozda moj rezon  i nije ispravan...U svakom slucaju hvala na odgovorima.

Korisnik

Jel se meni cini ili ce biti dovoljno dana, lijepih i suvihm za postavljanje folije? evo vec 2 dana fino vrijeme.

sasa82

Sudeci po web kamerama ima dosta snijega, a i prognoziraju u nedelju i ponedeljak nove padavine :(...

IggyPop

Zna li neko kad se pale zicare? Kad pocinje sezona za otprave? I ko je rekao ovo za parking da li je istina? Koliko ce na kraju biti parking?

S Kojotovski

Evo odakle informacija:

Sent from my D2303 using Tapatalk

Sarajevo 1984

Danas sam zvao OC.  I ja sam dobio  informacije za cijene parkinga sto je postavio S Kojotovski.

Jos informacija koju sam dobio od gospodje iz OC-a je da onaj ko kupi kartu u periodu snizenja od 10% (od 07. do 10. decembra) nece dobiti 5% bez obzira sto je imao ski pass iz prosle godine.

Na ovaj nacin iz OC-a nisu pokazali senzibilnost za nas kupce iz prethodnih godina, jer nas tretiraju kao i sve ostale kupce.
Dakle, za vrijeme popusta tzv. Ekspo zime, svako ko kupuje godisnju kartu ona kosta 810KM, imao ili ne ski pass iz prethodne sezone.  :(

BD-electronic

Ima li iko informaciju koliko je sezonskih karata prodano?
I ima li iko sa foruma da je kupio sezonski skipass?

vranex

bas me i ne cudi da nisu pokazali senzibilitet :D

od okvirno 100 ljudi koje znam sa sezonskim ama bas niko nije uzeo.  sa novom cijenom parkinga , porast cijene sezonskog je 140%, sa 380 na 910 km sa parkingom. ja ne znam da sam ikad vidio proizvod koji je poskupio za 140% odjednom, sem u onim ludim inflacijama pocetkom 90tih.
sad su i radovi na tunelu prolongirani, pa je Jahorina jos neisplativija.
i minus je bio , ide decembar, a snijeg se naravno ne pravi.
na slikama od Gorske vidi se da je jezero na vrhu svo u snijegu. ako treba biti suho da se postavi folija, valjda ne treba biti snijega?
oc-jahorina sajt 24h nije radio, sad su ga pokrenuli opet, ali kad odes na cjenovnik otvori se neki piratski program u drugom prozoru. sve profi nema sta :D
http://oc-jahorina.com/cjenovnik-ski-pass/

prosle godine smo u ova doba kupovali opremu i spremali se naveliko, ove godine sve nekako kilavo i nedoreceno a nikakve potrebe za tim nije bilo.

vip-jahorina

OC radi trenutno na novom sajtu.

Ja ne poznajem nikoga ko je do sada kupio sezonski. Znam da ce ga 73 instruktora morati kupiti, tj skole za koje rade.
S druge strane, ja ga na zalost moram kupiti jer sam "kontrolor skole".
Bas ce me zanimati ko ce sve za expo kupiti sezonski. Jer predpostavljam da ce to biti jedinih par dana kad ce ljudi kupiti sezonski.

Sto se tice radova i lijepog vremena, gore je snijeg i nista od folije za sada.

Denis i Jan

Korisnik

kaze da ce razliku da nadomjesti kanton, jer su svjesni da ce proizvesti gubitke....jarane, dje logika?
znaci upravni odbor ti smanji cijene da bi ZOI ucinio sto vise zavisnim od Vlade kantona koja ce ti dati ili nece dati pare...jebo lud zbunjenog!