• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Pripreme za nadolazecu sezonu 2017/18

Started by Filipino, 05 September, 2017, 16:25:52

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

brera

Quote from: vip-jahorina on 13 November, 2017, 16:51:33
Jbm... ti demagogijiu!
BL1 je trajno odstranjen sa foruma.
Ajmo mi dalje konstruktivno sa odgovarajucom temom.

Istorija se ponavlja... regge kako èe se sad kamuflirat? B1L... ideea:(

brera

reger

Konkretna pitanja Mijate, ali cisto sumnjam da cemo dobiti odgovor.

Zadnjih dana sam imao dosta obaveza na Jahorini i dosta kontakta sa ljudima iz OC-a. Dosta sam obilazio i svasta vidio.

Pa bi to ukratko sazeo:
Svi govore da im je potrebno 10-15 dana lijepog i suhog vremena. Sve da ga i bude, niko mi nije mogao reci kako ce napuniti vodu. Znam od ranije da im ne daju vidu za onu kadu (oko 7000 m3) na Praci, a kako ce im tek dati, recimo 30.000m3 cime bi napunili trecinu jezera.

Staze jesu velikim djelom izravnate i poravnate. Kome je to dobro a kome lose je pitanje licnog ukusa. Sto mene smeta je hrpa kamenja koja ostaje po poravnatim stazama. Ono ce s vremenom propasti u zemlju, zarasti ce trava, i busjenje. Ali sta ce biti ove sezone?

Pracu ce moci osnjeziti samo onoliko koliko budu imali vode. Ako prodje ovaj tender za topove (a cuo sam o mnogim malverzacijama i svadjama unutar nadzornog odbora, cija ce opcija proci) sa par dodatnih topova ce biti smijesno osnjeziti stazu, ali ostaje pitanje vode!?!

Dalje, veoma sam iznenadjen izjavama Ljevnaica. Cista mazanje ociju. A mi kao ovce treba sve da potvrdimo. Vezano za njegovu izjavu juce:
810 naspram 720 nije veliko povecanje? Prosle godine je karta bila od oktobra do decembra u pretprodaji za (mislim) 470KM, sto je u odnosu na ovih 810 u pretprodaji skoro 80%.
Elek rece sa 38 na 40!?! Nije 38 nego je bilo 37 u skupoj sezoni, a ove zome je u skupoj sezoni 45. A i ovih 37 je bilo vikendim koliko se sjecam, dok je radnim danom bilo 33KM.
Sta sad, mi svi budale?

120 skijaskih dana moze nam samo dragi Bog ove zime obezbjediti. Ljevnaic ako skonta semu kako da konstatno puni jezero na Praci. To bi i bilo moguce, ali onda da budu redukcije vode na samoj Jahorini i djelom na Palama.

Vec sam spomenuo malverzacije oko kupovanja topova. Ima jos i jedna oko famoznih olimpijskih krugova. Kcerka od clana nadzornog odbora je "slucajno" dobila tender za krugove i to sa 7-8 puta skupljom ponudom od konkurencije. Za projekat koji je trebao biti odradjen za nekih desetak dana, razvuceno je na skoro 2 mjeseca da bi se opravdala sredstva.

Opet nas prave budalama.

Radiohead

(:smijeh:, uvijek volim slusati reporte over prirode, al kako oni samo barataju sa ovim brojkama na ovom linku sto ovaj Burli postavi, bas tako mi svi budale. Pa naravno da gledam svoj licni interes, necu njegov, ja sad trebam izdvojiti skoro 80% veceu cijenu da bi platio njegov angazman u OC Jahorina. Eto nek dovuce sa Kopaonika skijasa ove godine

DarkoN

Ako VIP nije slagao trenutna visina snijega je 25cm. Sta bi sa onim skijanjem na 20cm snijega? Koliko se sjecam i to je bilo jedno od opravdanja za podizanje cijena...  (head)
Jedva cekam da se svrsi ljeto, dosta mi je vrele klime, zbogom more, zbogom more odoh u planine...

Sarajevo 1984

Prosle godine sezonsku platio 360KM i 20 KM parking. Toliko o minimalnom poskupljenju!

vranex

ima nas dosta "starih" sezonaca. organizovacemo se ovih dana i izdati saopstenje koje ce nadam se svi sezonci potpisati

kljuc je u tome da smo mi "ambasadori" jahorine i da nas se tjera. svaki nas sezonski je multiplikator i sigurno u sezoni dovede jos bar 15 dnevnih karata od prijatelja iz cijelog svijeta

ovaj odvratni odnos prema nama ce uroditi plodom u smislu da cemo mi sami postati ANTIREKLAMA za planinu.

sramota me 10 godina sezonskog i ljudi sa svih strana svijeta koje sam doveo, da mene neki picopjevac iz beograda otjera sa planine.

e nece moci. ima nas puno, nismo ni naivni ni glupi a ni bez kontakata, kako finansijskih tako i politickih

gadi mi se i pomisao da ovih 5-6 seniora sto dolaze 50 godina nece moci doci ove godine jer ko ce od penzijice da ozdvoji 900 maraka? i da ja gledam i trpim kako neki cvikeras iz beograda meni te ljude tjera?

a ovi politicari sto se sa njim slikavaju, jesu li svjesni koliko ce glasova da izgube? ne glasaju za njih stranci nego bas mi lokalci. mozda i nisu svjesni, al ce ubrzo biti

Ime

Pozitivna strana je sto je predsezona zvanicno pocela danas i sto ce OC Jahorina odmah imati priliku da pocne ubirati plodove svog rada, a pogotovo sto domaci skijasi nece praviti guzvu mnogobrojnim gostima.

Radiohead

Ime

Mislim da je shvatio da po punoj cijeni nece prodati ni 10 sezonskih, a pogotovo sto je najavio da im je namjera da povecaju broj prodatih sezonskih karata. Cudi me samo da ne konta da niko razuman nece dati ni 810 KM, jer za te pare kupuju samo neizvjesnost, posto je jasno da nema nista od vjestackog snijega ove godine. Sezonske karte kupuju uglavnom ljudi upuceni u problematiku na Jahorini, radove, stanje staza, itd, a oni znaju da se trenutno na stazama nalazi jako mnogo kamenja i da nema nista od vjestackog snijega.

vranex

Quote from: Radiohead on 15 November, 2017, 12:08:00
Dobar post Vranex  (Y)
muka me natjerala druze. kako da mi covjek ogadi planinu na kojoj sam vise nego u kuci sopstvenoj.

idem gore 50 dana u sezoni a van sezone 2put mjesecno minimum i iskreno osjecam da sam domaci gore.

kad bordam svako minutu naletim na nekoga koga znam i sa kim dijelim neka lijepa iskustva. necu da pustim da ti ljudi budu odstranjeni sa planine zarad necije demonstracjie sile. i pazi, radi se samo o demonstraciji sile, jer ekonomske logike nema ni blizu. a tek je nece biti kad krene antikampanja