• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Pripreme za nadolazecu sezonu 2017/18

Started by Filipino, 05 September, 2017, 16:25:52

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

mijat

Quote from: Spock on 06 November, 2017, 23:34:54
Ja sam iz SA pa mi je svejedno, al’ ljudima koji planiraju da dodju iz inostranstva na skijanje ovo je totalno, ali totalno neozbiljno!!

tek je ljudima koji dolaze iz inostranstva svejedno kad æe objaviti cenovnik  ideea:(

dugokontov

@mijat: pa mislim da i nije bas svejedno... dosta ljudi vec sad planira gdje ce na zimovanje. Ako im je jedna od opcija bila doci na Jahorinu/Bjelasnicu, a planiraju izvrsiti rezervaciju smjestaja sad nekad, odustat ce jer ne znaju koje su cijene ski karata.

DarkoN

Jedva cekam da se svrsi ljeto, dosta mi je vrele klime, zbogom more, zbogom more odoh u planine...

HeAd

Koliki god ski pass da bude, bit ce u pola jeftiniji nego u Austriji i Italiji  ideea:(
╔╝╚╗♫╚╣║║║║╔╣╚╗╔╣║♫║
╚═♫╝╚═╩═&#9 Nikad ¾irafa neæe biti top! https://youtu.be/tq_jiVdP0p4

vranex

ovo nema opravdanja stvarno.  evo novembra a cijene se jos nagadjaju i sva ta pozitivna energija oko "utezanja" skijalista se polako pretvara u razocarenje. korisnicima se pokazuje kako su u stvari samo vrece para koje nemaju ni prava ni glasa na ovoj planini.

mnoge dobre poteze ova uprava ponistava takvim bahatim ponasanjem prema najvjernijim korisnicima, a realno nikakve potrebe nema za tim.

Radiohead

Dzaba cekate, predsezonskog ski pasa nece biti kao sto je napisano. One cijene od 900 Km su cijene regularnog sezonskog ski pasa pa ko voli nek izvoli.

Ime

Ne treba ici dalje od cijene parkinga od 10 KM. To nije samo bahato, vec apsolutno suludo. Ali to je nesto sto se NIKADA na ovim prostorima nece promijeniti, taj odnos prema korisnicima. U nekim skijalistima u Americi dnevna karta premasuje 200 KM, ali Amerikancima je od novca vazniji odnos prema njima kao korisnicima usluga i sta za te novce dobiju. Sta to OC Jahorina nudi osim skijanja? Nemaju ski park za odrasle, nemaju APSOLUTNO nikakvog skijaskog sadrzaja za djecu, pa cak ni neku stazu za pocetnike osim onog jada od 50 metara na Poljicama, nemaju nista osim malo vise od realnih 10-ak km staza, a za godinu ce opet govoriti da je 40 KM malo za ski pass.

Halo, 10 KM za parking mjesto? Za OC smo mi skijasi samo ovce koje treba sisati koliko god je moguce. Moze doci ne znam kakav direktor, ali to ce uvijek biti tako.

Radiohead

Ima skijaliste par stotina metara nize dole i eto, ja cu bar tako. Cemu tolika briga, eto nek prekopiraju Kopaonik ili Wengen gore ti menadzeri pa nek vide kako ce proci ako misle da mogu zivjeti od par stotina SHS turista...
Prije par godina OMV imao najbolju mrezu pumpi u BiH, dosao Gazprom i sve kupio. Naravno, niko vise nece da sipa rusko/srpsko gorivo...za par mjeseci na Gazprom pumpi na Stupu cekas u redu da naspes gorivo.I sad je tako! Zasto? Zato jer je pisljivih 0,05pf (nekih 0,02EUR centa) jeftiniji od svih pumpi u gradu....
Ko zna raditi posao, ne mora mu se ovo pisati.

Zliko

Jel iko naèuo glasinu da Majnex, ZOI i OC dogovaraju jedinstveni ski pass?

DarkoN

Jedva cekam da se svrsi ljeto, dosta mi je vrele klime, zbogom more, zbogom more odoh u planine...

vip-jahorina

U principu, OC je predlozio Bjelasnici cijene, izmedju ostalih za sezonsku od 900km. Bjelasnica je to prvobitno prihvatila. Nakon reakcije Konakovica (sda), Bjelasnica odustaje od dogovora. To je glavni razlog zbog cega se odugovlaci sa cijenama.
S tim sto imamo informacije da Bjelasnica bi mogla imati puno nize cijene od predlozenih sa Jahorine....