• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Stanje na Jahorini 2.dio - sezona 2015-16

Started by vip-jahorina, 04 February, 2016, 09:02:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 9 Guests are viewing this topic.

umjetnik

Prema prognozi sutra æe puhati vjetar oko 30km/h.....je li ¾ice rade na tom vjetru?

SKIslo

Poslijepodne na nekim mestima kamenje ali se mo¾e zaobièi. Poljice bolje od Ogorelice ali treba kod Pegya skrenuti na Termag.

vranex

Sa 30 km/h nema problema misllim.. vozile su i po vecem vjetru

umjetnik

Korisnik

SKIslo

Pada  sitan  (snow) dosad oko  1-2 cm novog.

SKIslo

Zliko

Ja sam danas 3 sata odradio. Moglo se. Po prognozi ovaj vikend bi mogao biti ok i mozda to bude od februara, a mozda i komplet zime (da ne ureknem).Potrudili su se iz OCa maksimalno sa obzirom na kolicinu snijega, tacnije ovo je bilo skijanje po podlozi, koja se napokon zahvaljujuci mokrom normalnom snijegu napravila. Poljice donji dio los, Ogorjelica II je jos najbolja, Ogorjelica I klasika sa prelomnicama. Pracu nisam vozio, jer kazu da je donji dio sami led, a kantne nenaostrene. Kad bi na ovo sada palo jos 20cm novog mokrog, bila bi (minimalna) idila, no nazalost prognoza trenutna je toliki horor, da ne mogu da vjerujem. Snowforecast +9C na Jahorini po noci u februaru (yr.no +11C dnevna???), pa u septembru zna hladnije biti, sta se ovo desava? :(

Trebam otici prema Mostaru, da vidim da jesu li sve planine na broju, ne kontam ovu kolicinu kalorifera :(

nastavimo sa  ole mozda zapada krajem mjeseca stagod ;)

Zliko

Trenutno pada nesto izmedju kise i snijega uz jako (a sta drugo) jugo. horizontalno "pada"

U zadnjih 10 godina, ovo je treca sezona da je situacija prelosa. Pitam se hoce li biti 3 od 10 i dalje ili ce biti obrnuto 3 od 10 da valjaju  :-\

2013/2014 nije ni imala nesto padavina, ova ko i ima nesto padavina, ali 5 dana zime 5 dana proljeca i tako u krug.

nadam se mozda ce se vratiti zima pred kraj februaru, pa mozda i mart iznenadi...vidjecemo :)  ole

SKIslo

trenutno pada sitan snijeg. Prognoza opet proljeèe-zima

bnbg

Quote from: Zliko on 13 February, 2016, 01:51:05
Trenutno pada nesto izmedju kise i snijega uz jako (a sta drugo) jugo. horizontalno "pada"

U zadnjih 10 godina, ovo je treca sezona da je situacija prelosa. Pitam se hoce li biti 3 od 10 i dalje ili ce biti obrnuto 3 od 10 da valjaju  :-\

2013/2014 nije ni imala nesto padavina, ova ko i ima nesto padavina, ali 5 dana zime 5 dana proljeca i tako u krug.

nadam se mozda ce se vratiti zima pred kraj februaru, pa mozda i mart iznenadi...vidjecemo :)  ole
Ovo od 18-og obecava, i bilo bi mozda dobro sa novim snegom i ovo jada sto ima taman da se popravi situacija, ali ova kisa sto se oceluje je prava propast. Ima da unisti ovo malo jada sto ima :(

S Kojotovski

Sve pripremio da jutros idem na skijanje. Kad' sam vidio da mi do auta treba kisobran, neka fala, drugi put. J**i ga  :(

SKIslo

vip-jahorina