• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Stanje na Jahorini 2.dio - sezona 2015-16

Started by vip-jahorina, 04 February, 2016, 09:02:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

HeAd

Mijate ne pucaj klepke drugima koji hoce da izraze svoje misljenje ??? Znas da nas prozivaju da smo klepkasi :DD
╔╝╚╗♫╚╣║║║║╔╣╚╗╔╣║♫║
╚═♫╝╚═╩═&#9 Nikad ¾irafa neæe biti top! https://youtu.be/tq_jiVdP0p4

HeAd

Ako hoces piti mozes gore kad god, ako hoces skijati i piti onda ides gore kad padne metar snijega. Jahorina nema vjestackog sem Prace al i to je klimav k... radi vode, tako da ne mozes u oktobru fiksirat datum skijanja za januar pa evo i februar..nije planina kriva vec ljudi..
╔╝╚╗♫╚╣║║║║╔╣╚╗╔╣║♫║

Archikes

Velika je neodgovornost na Jahorini. Nema investicija-ulaganja i brige da sezona bude uspesna. Na Kopaoniku je pala ista kolicina snega kao i na Jahorini, ali tamo rade sve zice i skoro 60km staza je aktivno svakog dana. Eto...

DarkoN

Ugledajte se na Lternativnog i cugnite koju medovacu... dobra je za zivce.  :bravo::( :bravo::( :bravo::(
Jedva cekam da se svrsi ljeto, dosta mi je vrele klime, zbogom more, zbogom more odoh u planine...

HeAd

Od srijede idu konstantnije padavine i nadam se kraj ovog susnog perioda...
╔╝╚╗♫╚╣║║║║╔╣╚╗╔╣║♫║

skisator

SKIslo, haj nam ziv bio onu svoju 100 dnevnu izbaci  austin:(

SKIslo

Ajde jedna informacija ako mo¾e. Mo¾e li se doèi iz Poljica  na Praèu skijama ? 

HeAd

ili autom ili sestosjedom na vrh pa prema praci (tako jedino na skijama mozes)...
╔╝╚╗♫╚╣║║║║╔╣╚╗╔╣║♫║

djmiros

Ovo me sve vise podseca na sezonu 2013/2014 ;((

SKIslo

Quote from: HeAd on 07 February, 2016, 15:43:40
ili autom ili sestosjedom na vrh pa prema praci (tako jedino na skijama mozes)...
Tako sam I mislio sa vrha Poljica ako ima dovoljno snijega. Kakva je staza ©ator? 

Zliko

Ljudi treba se pomiriti sa klimatskom sudbinom (kletom). Sezone kao 2013/2014 ce biti sve cesce. Skijalista u BiH su sa lokacijom dosta juzno. Planine su sve oko ili ispod 2k metara. Nece moci ni 40 topova pomoci i 10 aku jezera, ako bude 5 dana minusa i 10 dana proljeca i tako u krug, kao sto je izgleda ova zima. Ostaje nadati se da ce tu i tamo desiti se solidna sezona sa snijegom i temperaturom kao prosla godina.

Trenutno puse jako jugo (po ko zna koji put ove sezone), sumnjam da ce ista od ovih jadnih 20cm snijega sto je palo ostati po vrhovima. Ostaje nada za taj snijeg u srijedu, mada vidim da je po prognozi jak vjetar :( Nadati se da nece opet ultra prhki padati, vec napokon normalni vlazni teski snijeg.

Ove godine cini mi se da su se ljudi iz OC-a maksimalno trudili oko staza (donosenje snijega sa kamionima ko nikad do sada) koliko im trenutna MTS dozvoljavaju. Moja jedina zamjerka je, da se trebalo vise znakova za opasnost postavljati po dijelovima staza koje su totalni kamen i zemlja. To uopste nije skupo (znakovi + busnje i postavljanje istih), cisto da se ljudi koji dolaze prvi put ili nemaju dovoljni iskustva ne zalete i ne nastradaju i da im ne ostane Jahorina u losem sjecanju.

OC Jahorina i hoteli bi trebali uloziti dosta u vansezonske aktivnosti. Mada koliko vidim hoteli zive vansezone od seminara i konferencija, ali sumnjam da su prezadovoljni sa popunjenosti. Biciklisticke staze su mozda najbolja investicija za napraviti. Pohvalo je da su nosaci za bicikle za korpe dobavljeni. Da se nekako ljudi, koji zive od ugostiteljstva, probaju izvuci se od minusa tokom zimske sezone.

pozdrav

(nada umire posljednja)

(snow)  ole (snow)

JCVD

Dugo vremena pratim burne rasprave ovdje ali nikako da se oglasim,dugo skijam na jahorini bilo je boljih slabijih sezona realno ove god se skija na najmanje snijega sto je za svaku pohvalu,eh sada ostaje to pitanje moze li bolje,umjetno osnjezianje ce biti neophodno,bar po sistemu koliko stubova toliko topova kako mi objasnio covijek,zirafe su lepi k..... . E
E sada bio sam prije par vikenda gore bilo je kamena ali moglo se izabrati,skijalo se ja zadovvoljan ali nekulturu i nepismenost gospode iz ski skole Vucko to jos nisam dozviioo niti na jednom skijalistu,prvo se sa svojiom ucenicikma gurao ko blesav kroz guzvu a onda nakon toga nece da razdvoji ekipu vec se ceka da oni idu svi u jednu zicu ma ajd se u .... ,nakon toga sam uskocio sa ekipicom u sjedalicu  a momak ladno vadi cigaru pali i ako mu je znak pred nosom ukratko SELJACINA ! Ti koji bi trebao biti primjer ponasas se tako....
P.s. ocekujem nove padavine pa sam gore  :skijas: lijep podzrav
1