• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Stanje na Jahorini 2015 - 2.dio

Started by vip-jahorina, 06 January, 2015, 15:42:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

smislo

(Y)

Quote from: bokirus on 10 January, 2015, 16:35:27
Sto napadate djevojku,nije fora zaputiti se iz Bg. ili Ns.i doci na livadu i skijati po kamenju. Lako je raji iz Sa.moze pjeske za sat stici. Nemojte svoje frustracije na drugima iskaljivati. Kod nas je fora ako padne eto nas, jer smo blizu. neko pomenu ski pas 40 e.kada je dobra staza,nije problem i da je toliko,ali neka srede sve da imaju za sta uzimati lovu,a ne da skijas po kamenju i jos im platis gorivo za ratrake koji ne urade nista ako nema prorodnog snijega. Sretno

HeAd

Nikad ne rezervisi unaprijed, prati prognozu i imaj zimske gume. Sveta tri pravila za Jahorinu WTF
╔╝╚╗♫╚╣║║║║╔╣╚╗╔╣║♫║
╚═♫╝╚═╩═&#9 Nikad ¾irafa neæe biti top! https://youtu.be/tq_jiVdP0p4

mdunja

Nisam platila sve i nikada to ne bih uradila. A rezervisati sam morala jer imam dvoje male djece, a niko ne bi mogao ocekivati od pametnih ljudi da ce takvo skijaliste sebi ovo dozvoliti pored onakvih minusa. Sramota nevidjena. Danas vidim samo blato na stazama. Zar mislite da ce neko iz inostranstva dolaziti tu da se pati na ovakvim stazama? Tu se ne isplati doci nikom osim ljudima iz Sarajeva.
A ja odustajem od svoje rezervacije i odlazim tamo gdje mogu posteno proskijati za svoje pare. Laku noc Jahorino.

HeAd

Ne znam da li znas ali Jahorina nema sistem za vjestacko zasnjezivanje. Imaju neki pokusaji dole na praci ali dok se akumulacija ne prosiri meni licno isto kao da i nema. Sretno na tom drugom skijalistu i slobodno stavi koju sliku na forum ;))
╔╝╚╗♫╚╣║║║║╔╣╚╗╔╣║♫║

mirzajahorina

evo vidim da mnogi pisu negativna iskustva i dizu tenzije neke, pa da napisem i ja svoje iskustvo, bio sam u cetvrtak na jednodnevnom skijanju i mogu samo da kazem da je skijanje bilo ok, snijega nema dovoljno to je istina ali malo pogledajte sta se uradilo proslih godina na jahorini, tri sestosjeda sa garazama, vjestacko osnjezavanje koje nije ispalo bas kako se ocekivalo ali je tu i sigurno da ce se uz neke dodatne radove postici bolji rezultati, dolazim na Jahorinu vec nekih 10godina i svake godine izgleda sve bolje i bolje, a uz to cijena ski passa je odlicna za ono sto se nudi, Jahorina jedina u BiH ima ovakav vertikalni transport, znam da su prije par godina i uzeli neke nove ratrake ako me sjecanje dobro sluzi, prosle godine sam zbog nedostatka snijega otkazao Jahorinu i otisao na Vogel, prvo sto je apartman bio udaljen nekih 4kilometra od skijalista, ski pass kosta 29eura a od vertikalnog transporta samo novijeg godista je jedan cetvorosjed(ima jos jedan ali ono se ne moze nazvati stazom, napravljeno samo da se ne penjes pjeske uz brdo), jedan jednosjed i jedan dvosjed, a jednosjed je od 7 dana radio samo jedan dan, snjega je bilo u velikim kolicinama i staze su bile odlicno uredjene ali nista mnogo bolje nego na JA kad ima snjega naravno, na Jahorini mogu od kuce do staze na skijama i nazad, ne moram se vozati svaki dan u kolima do staze i nazad, cijene su upola manje od restorana do ski passa, ljudi su veseliji i atmosfera je na odlicnom nivou, koliko ja vidim ljudi iz OC-a se trude i poprilicno dobro odraduju posao kad im prirodni uslovi to dozvoljavaju, uvelo se i nocno skijanje opet jos jedan plus za jahorinu, interesantno je sto ljudi vide samo negativne strane necega, ja cu nastaviti da dolazim na Jahorinu, rezerviso sam 17tog sedam dana i nadam se snijegu, pozdrav svim ljudima dobre volje iz Tuzle   ole

HeAd

Mirza dobar tekst, toliko je toga ovdje napisano al neki konstantno svoju pricu guraju (Y)
╔╝╚╗♫╚╣║║║║╔╣╚╗╔╣║♫║

vip-jahorina

nekad mi nije jasno kako neki ljudi su u stanju sami sebi u tolikoj mjeri zivot ili u ovom slucaju odmor da zagorcaju.
Najlakse bi bilo Dunji da kazem "sto se mene tice, daleko ti mi svi bili", ali ne pada mi na pamet. Najradije bi je pocastio domacom rakijom, ali vjerovato joj je i to bolje negdje u Austriji. Naravno da mozes imati svoje misljenje, ali bezveze je nas vrijedjati.

Vrijeme? Jahorina.org ima instalirane kamere, meterorloske stanice te vrijeme koje pokazuje nas portal je sa tih stanica. I ne kontam sta sad treba da se "uskladjuemo" ?!?

----------------------------------------------------

Mirza & darioR - iskreni i fer izvjestaji. Naravno da nismo savrseni, niti smo blizu tome, ali se u ovoj drzavi u kojoj nista, ama bas nista ne funkcionise, Jahorina je kao sat za ostatak drusta. I vjeruj mi da se o svakoj ideji raspravlja da smo svi ovdje u kontaktu i da raspravljamo sta mozemo promjeniti, naravno u svojim mogucnostima. Ali nigdje ni na jednom skijalistu te nece ovako normalno primiti, normalno te napiti i normalno s tobom popricati. Svugdje se gost biti cifra a kako stvari stoje, tesko ces se i naskijati. Mozda u Svici. Samo sto je tamo ski pas >50€, a nedi ti bog da probac caj a kamoli pivo ili neku ljutu.

U medjuvremenu nasi gosti su danas nasa raja koji idu na sve strane da skijaju, ali obavezno svrate na Jahorini i ostanu tu da bi se odskijalo, prodruzilo, pa i napili, neki i da bi se ozenili  (:smijeh:

mospre

POZDRAV svima :)

Imam pitanje jedno, trebao bih da dodjem za koji dan gore na malo skijanja ako vrijeme dozvoli. Da li se placa parking pored skijalista posto imam smjestaj na palama najvjerovatnije?

Hvala unaprijed na info :)

JAHORINSKIHOBIT

sanjchi011

Pozdrav iz Beograda. Uredno vas pratim jos od prosle godine al se nisam oglasavala:). Mi smo rezervisali od 26.01 i nadamo se tom snegu u drugoj polovini januara. Bili smo i prosle godine al nismo skijali vec setali jer je vreme vise bilo prolecno nego zimsko.Jahorinu obozavamo,kakve god da su staze, jer nama planina nije samo skijanje, vec i ljudi,atmosfera,kvalitet hrane,odnos cene i onog sto dobijes za to....E sad,mnogo toga se promenilo sto se kvaliteta staza i odnosa prema njima tice od 2002 kad sam prvi put bila,a ove godine ce biti 8-i put....naravno ima svasta tu jos da se zameri,al dobra volja postoji. A za one kojima su draze neke druge planine i staze,porucujem da ce imati "dobru ekipu" za pice.

skidub

sanjchi011

Ma jok....ona je tamo gde nema kamenja po stazama i gde caj kosta 350 dindzi ;)). Cuj da izvrne nogu na neki kamen u ovim pink cizmicama.