• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Stanje na Jahorini 2015 - 2.dio

Started by vip-jahorina, 06 January, 2015, 15:42:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

amer

skidub

borisBP

amer

vip-jahorina

Sa jahorine:
Ludilo nam je, po meni u pozitivnom. I mislim da se uvijek isplati doci na Jahorinu kad ima snijega.
Iako je mcava, mi smo ovdje od ranog jutra svi na nogama, ali snjeg pada takvim intezitetom da ga je skoro nemoguce ocistiti.

Danas je OC mini autobusima vozio skijase (osim bordera :-))" ) na pracu, prvi put!!!
Ratraci su bili na jednoj stazi dok se skijalo na drugoj, i opet je bilo snijega na stazi.

Ali ljudi, ovdje je idila, naravno ko voli zimu i ne boji se snijega.

Put je prohodan, imali smo dosta problema sa omarama koje su kao zrele kruske padale.

vip-jahorina

Milos CTS

Sa Haubama je ~70km/h max brzina vetra tj ~20m/s

vip-jahorina

Danas nisu zice ka gore radile zbog jakog vjetra, udara vjerta prije svega.
Praca je bila pod kontrolom.

vranex

Ja sam prvi kukao kako kabine ne valjaju i bezveze se bacaju pare, al zeznuo sam se samo tako.
To sam govorio jer je jedno skijaliste na koje sam znao ici prije, skinulo sve kabine. Vjetar im je duvao vecinom sa strane sa koje je bilo vise problema sa kabinom nego bez. Valjda odzada, nemam pojma..
Juce na kraju dana, kad je vjetar vec bio jak a minus veci, na sestosjedu Poljice nije se moglo opstati, a na Ogorjelici sa kabinom laganeze, kao da ne duva uopste!

anamina

Jedno pitanje, kakva je ove godine situacija sa parkingom na Satoru? da li se naplacuje i koliko?
Pozdrav za sve na forumu i ugodno skijanje...   ole

Ⱨᕕ尺ɨ丂۝₦(° ͜ʖ ͡°)