• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Stanje na Jahorini 2015 - 2.dio

Started by vip-jahorina, 06 January, 2015, 15:42:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

vip-jahorina

Sve me boli od lopatanja, a izgleda da ce ga biti nos puno vise!!!!

Onda odlucih da batalim lopatu, upalim sanke i odem na jahorinske goleti. Snjezni smetovi od po 5 metara, ludilo. Evo par slika

skiDeki

Odlicne slike, kao da sam bio tamo (:smijeh: danas na stazama nije bilo ni jednog kamencica:-) a izgleda da ih nece biti jos dugo, jer se opet nebo muti..
...skije na rame i sanke u ruke pa put rajske doline...

Muminonsen

Oglas: besplatno lopatam na Jahorini uz obezbijeðen topli obrok i krevet  regge regge

ritta

Danas zadnji dan i odlicno skijanje. Neke staze su bile dosta meke zbog velike kolicine novog snjega.
Sve u svemu jedan od boljih dana u zadnjem tjednu.
Pozdrav cjeloj ekipi i vidimo se opet ja Jah pred kraj sezone.

Radiohead

Poljice i lijeva Praca na kraju dana. .

djmiros

Ko nije bio danas kajace se.
Sve je bilo odlicno :bravo::(

dugokontov

Prelijep dan. Ujutro je bilo ruzno vrijeme, nije radila Ogorijelica, samo Praca i Poljice. Ali je zato bilo snijega i cjelca kao u prici. A onda jedno pravo ugodno iznenadjenje. Dok smo se penjali na Praci, obavijestenje putem razglasa da je otvorena Ogorjelica. Ja dosad nisam cuo da se ova obavijestenja daju na ovaj nacin, tako da stvarno svaka cast. Sve cestitke za ekipu koja radi na zicari.

Onda je uslijedio jos ljepsi dio dana, sa suncanim vremenom i jos nepocjepanog cjelca. Nasa patnja se tako produzila na cijeli dan. Boardanje se na koncu moralo zavrsiti, ali pozitivnim iznenadjenjima ni tu nije bio kraj. Saobracaj oko aparmana Kosuta, gdje postoje dvije ceste, je najavljeno da ce vikendom biti jednosmjeran, tako da se time izbjegnu guzve i omoguci vise parking prostora. Ideja je odlicna, ali se do sada nije provodila. Medjutim, danas su na oba raskrsca stajali prijatni policajci koji nisu dozvoljavali ulazak u zabranjenom smijeru, te su cak objasnjavali i o cemu se radi. Cista petica.

Da stvar bude jos cudnija, naisli smo i na par policajac na potezu Termag-Board, koji su branili ljudima da parkiraju vozila na toj dionici. Sto ce reci da nije bilo sansi da se napravi guzva i ceka po par sati da bi se izaslo sa Jahorine.

Stvarno ljudi nesto rade. Sve su ovo sitnice o kojima pricam, ne kostaju puno, a pravo mnogo znace. Stvarno mi se cini da je Jahorina ove godine dobila na kvaliteti.

Svaka cast, ko god je odgovoran za ovo (:

atymen

pozdrav..par puta sam bio na Jahorini..ali nikad u hotelu Bistrica...znam da je hotel staiji..ali nije ni preskup..pa nam ocekivanja nisu ni previsoka..otprilike znam gde se hotel nalazi.malo nize od zicara...pa bi samo hteo da pitam..da li je moguce peske doci do njih..mislim tu na sestosede..ili imamo samo mogucnosti da se skijamo samo na praci..ili da pesacimo malo vise..da bi smo dosli do ogrjelice ili do poljica..?! drugo pitanje..u blizini da li ima neki ski rental..ili samo na stazi ili u drugim hotelima...i gde se najvise isplati iznajmiti opremu( cena..kvalitet)..nadam se da ce mi neko odgovoriti..vidim da isnega ima dosta..i lepih fotografija..pa jedva cekam da stignemo dole...Atila iz Beceja

armangsb

Kakvo je stanje trenutno gore? Ja se evo spremam da krenem ali me interesuje hoce li uopste raditi zice?

dugokontov

Quote from: atymen on 01 February, 2015, 00:37:21
pozdrav..par puta sam bio na Jahorini..ali nikad u hotelu Bistrica...znam da je hotel staiji..ali nije ni preskup..pa nam ocekivanja nisu ni previsoka..otprilike znam gde se hotel nalazi.malo nize od zicara...pa bi samo hteo da pitam..da li je moguce peske doci do njih..mislim tu na sestosede..ili imamo samo mogucnosti da se skijamo samo na praci..ili da pesacimo malo vise..da bi smo dosli do ogrjelice ili do poljica..?! drugo pitanje..u blizini da li ima neki ski rental..ili samo na stazi ili u drugim hotelima...i gde se najvise isplati iznajmiti opremu( cena..kvalitet)..nadam se da ce mi neko odgovoriti..vidim da isnega ima dosta..i lepih fotografija..pa jedva cekam da stignemo dole...Atila iz Beceja
Od hotela Bistrica se mozes spustiti na skijama do Ogorjelice. Istina, putem kojim prohoduju motorna vozila, ali je moguce. Na tom putu ces sa lijeve strane naci barem tri ski rentala. povratak do Bistrice se takodjer moze uraditi na skijama. Bili sa Prace ili Ogorjelice, spustis se na Rajska vrata, onda na Rojal, pa cestom do Bistrice.

SKIslo

Charlene

Te gotove teletabis prognoze se svaki dan vise puta mijenjaju u zavisnosti kako izlaze novi GFS izlazi..Ne vidim potrebu da se stalno stavljaju..Na Jahorini uglavnom nema juzine ni na vidiku, uglavnom minusi i ne mnogo padavina. Od nadolazece promjene oko srijede i na dalje najvise ce profitirati krajevi Slovenije i sjeverne Hrvatske.

bnbg

Quote from: Charlene on 01 February, 2015, 10:11:27
Te gotove teletabis prognoze se svaki dan vise puta mijenjaju u zavisnosti kako izlaze novi GFS izlazi..Ne vidim potrebu da se stalno stavljaju..Na Jahorini uglavnom nema juzine ni na vidiku, uglavnom minusi i ne mnogo padavina. Od nadolazece promjene oko srijede i na dalje najvise ce profitirati krajevi Slovenije i sjeverne Hrvatske.
U pravu si za prognozu, svaki dan neka promena. Bitno je da nema juga. Malo je problem ova oblacnost zbog magle ali opet je bolje nego jugo.

MiKuLa