• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Stanje na Jahorini 2014 - 2.dio

Started by vip-jahorina, 06 January, 2014, 19:44:41

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

skiDeki

Podigla se magla, mogao bi sneg da pocne, tako obicno bude. Na kupresu je mecava, a padavinski sistem nam dolazi za jugozapada, tako da verujem da ce uskoro poceti i na Jahorini da pada.. E sad kolicina hmm. Al.sto rece Boki svaki cm trenutno je bitan!
...skije na rame i sanke u ruke pa put rajske doline...

skifreak

nenobl

u banjaluci pada... i to pada... bas pada!  (snow) (snow) kontam da ide prema Jah! :D

Radiohead

Quote from: djetlic1986 on 28 January, 2014, 11:53:10
Quote from: vranex on 28 January, 2014, 10:25:44
ma jeste da nema skijasa, ali siguran sam da kad bi se radile promocije da bi bilo. na kraju krajeva, cak i da ih skoro za dzaba puste, pogotovo klince do 18, puno njih koji inace ne skijaju, bi se "navuklo" i eto ti dogodine i za 10 godina novih musterija. realno sada skijaju vecinom djeca ciji roditelji imaju nadprosjecna primanja.
tako bi se dugorocno ispunilo skijaliste, a valja reci i da bi se napokon ispostovali i vlasnici sezonskih ne zatvarajuci skijaliste SVE DOK IMA SNIJEGA!!
Bilo bi normalno da, buduci da smo izgubili dobar dio sezone, a platili smo sezonske sa obecanjem osnjezavanja, da se to tako kompenzira. i onda, kad vec vrtis zice, bar 1 sestosjed i Olimpik, zasto ne napuniti ih?

istina, marketing, marketing
Tesko da ljudi-tj vecina na ovim vaznijim funkcijama zna razmisljati marketinski. Ko od njih razmislja duze od mandata koji im je dodijeljen??? I sad ti njemu da objasnjavas sta dobija kad ima male skijase sada na stazi. Jbg na svim tim funkcijama su ljudi koji nisu mentalno dorasli trzistu....

trening po mjeri

Ако је истинита ова информација за Веска... свака част, желим му пуно успјеха!

Korisnik

vranex

sto se pomjeranja odmora tice, to je nemoguce jer realno procenat RADNIH ljudi koji idu na odmor i mogu priustiti skijanje (ili ih uopste zanima to) je vrlo mali, tako da nikad nece biti neka kriticna masa sto to moze pokrenuti.

Za ove popuste, trebalo bi ici i dalje, jer gomila ljudi koje znam nema ni opremu. trebali bi se rentali ukljuciti u akciju i zajedno sa OC napraviti promociju : od 15 marta dnevna karta i oprema 15 km po glavi za djecu do 18 godina. Za odrasle 20 KM.
To je cifra za koju sam siguran da nije previsoka, a ako bi se dalje islo u tu pricu, lako je nahvatati i odredjeni broj firmi u okruzenju da finansiraju malu skolu skijanja od 7 dana za djecu uposlenika po tim cijenama. I eto ti pune Jahorine, i to pune djece!
Svima dobro, OC nesta zaradi i dugorocno ima vise skijasa, rentali uzmu 5 markica dnevno za opremu sto bi inace stajala (to je moja pretpostavka, ispravite me ako grijesim, jasno je da tu ima i amortizacije ali nemam pojma koliko), firme se za pravo male pare ispromovisu kao socijalno osvijestene, uz malu podrsku medija.
Naravno, djeci najbolje jer dobijaju izvanrednu sansu da okuse nesto novo i lijepo. Kad porastu cuvace lovu za novi bord ili skije umjesto da ih bacaju na razne pjevaljke. U to sam siguran 1000%.

Nadam se da grijesim, ali po onome sto vidim u Lukavici ima sigurno 90% djece u osnovnoj skoli koja nikad nisu stala na skije ili bord.

HeAd

╔╝╚╗♫╚╣║║║║╔╣╚╗╔╣║♫║
╚═♫╝╚═╩═&#9 Nikad ¾irafa neæe biti top! https://youtu.be/tq_jiVdP0p4

Radiohead

BL

Quote from: *mana* on 28 January, 2014, 15:51:33
... I gdje trenutno rade ti silni topovi i ¾irafe?

pogledaj fotke na adresi: http://www.palelive.com/jahorina-novosti/od-petka-skijanje-na-stazi-skocine

FZL

Evo u sarajevu pada snijeg, kakvo je gore stanje?