• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Stanje na Jahorini 2014 - 2.dio

Started by vip-jahorina, 06 January, 2014, 19:44:41

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

bnbg

Prilicno tacna je ova prognoza na sajtu. Samo kada stoje centimetri, uvek padne vise snega.Nadamo se da ce pasti dosta snega od srede,
i da ce moci da se skija posle 20-og Januara.Bilo bi krajnje vreme.

vranex

ja sam prestao da ih gledam, gledam samo ovdje prognozu na forumu, svejedno smo svi toliko zagorili da cim bude kakvog takvog snijega u najavi ima da forum plane
prvi put u ko zna koliko godina godina da imam ovoliko odmora, sezonski, zdravlje, i ovako se smorim .
isplatice se sezonski kontam, ali treba urgirati odmah da im bude jasno da ove godine nema gasenja zica sve dok ima snijega, ako i kad ga bude. ne bi me iznenadilo da sve pogase vec polovinom marta kako bi izbjegli trosak da vozaju samo budale koji su im lovu vec dali. bilo bi fakat previse.

leon

tu ste u potpunosti u pravu ali se nadam ako bude snijega da ce skijaliste raditi i iza 15.03 a i radno vrijeme zicara bi moglo biti bar sat duze,ak nista bar u 3mj ole (snow) :bravo::(

Nerve

Haj, kolika je Jahorina planina...

Filipino

Vide se bijele fleke ispod zirafa,izgleda da su poceli sa osnjezavanjem  :X :X
Do 1.3. mozda i pripreme stazu  (head)

djmiros

Quote from: bnbg on 10 January, 2014, 17:46:10
Prilicno tacna je ova prognoza na sajtu. Samo kada stoje centimetri, uvek padne vise snega.Nadamo se da ce pasti dosta snega od srede,
i da ce moci da se skija posle 20-og Januara.Bilo bi krajnje vreme.
Moramo biti realisticniji. Situacija je takva da od nekog skijanja na Ja nema nista do u najboljem slucaju 27-29  januara. A pravo skijanje mozemo ocekivati tek sredinom februara.

bnbg

Da bi bilo skijanja u narednih nekoliko dana, treba da padne dosta snega. Sto bih voleo da se desi, ali tesko. Prognoze i nisu bas obecavajuce.

dark knight

Da li ce snijega biti,zavisi od Sibira i Skandinavije,jer ako tamo pada snijeg i sto je jos bitnije,hladno je, onda se ta hladna fronta spusta i sudara sa anticiklonom i kod nas pada snijeg,prosto za objasniti, ostalo su tantre mantre...a na planini je uvijek nepredvidivo, sto pluta sam se uvjerio, tako da mora i taj snijeg pasti, nemoguæe je da zima prodje bez snijega..ja imam rezervisano od 21-og, valjda ce me ispostovati:-D a za sezonski ski pas, koji sam uzeo, se ne brinem,oni u OC-u su galantni i vraæaju pare :DD naci ce oni 1001 razlog da ne refundiraju pare,kao i neki hotelijeri, iako je situacija cista u vezi sa tim.. Ostaje nam jedino da se izdano u baba vangu i puno  (snow) (snow) (snow)! Pozz svima iz BL

jednostavan41

da znam - znao bi

HeAd

╔╝╚╗♫╚╣║║║║╔╣╚╗╔╣║♫║
╚═♫╝╚═╩═&#9 Nikad ¾irafa neæe biti top! https://youtu.be/tq_jiVdP0p4

skiDeki

Quote from: HeAd on 11 January, 2014, 13:56:56
Pravi za smudja...
veruj mi da razmisljam o tome ludzatobom:((
Konacno se prognoze polako okrecu u korist zime, doduse stidljivo, ali za planinske krajeve to bi znacilo da ce   uskoro sneg:-) za period iza 20. postoji mogucnost prodora sibirskog vazduha u nase krajeve, ali je to poprilicno dalek period za neku precizniju prognozu. Bar se nesto pocelo menjat u meteoroloskom smislu.
...skije na rame i sanke u ruke pa put rajske doline...

mijat

sa kim si se ti konsultovo u vezi vremenske prognoze?

djmiros

Ako nisu dosada uradili, sada mogu da provere ispravnost celokupnog vertikalnog transporta kao i mehanizacije i svu pratecu instalaciju i opremu.
Da ne bude posle opet i kad padne met snega da im nesto nefuncionose, cesto staje verikalni transport, nestane struje zbog ovog onog itd. Jer kad u februaru nagrnemo svi na Ja bice kolaps ne samo vikendom vec i radnim danima. Takodje rukovodstvo treba da se organizaciono pripremi da i u toku dnevnog rada aktivira mehanizaciju da prepeglaju staze ako ne barem dva puta , onda jedanput oko podneva i da eventualno u slucaju vecih guzvi pomeri i radno vreme od 8.30 do 16.30.

HeAd

Da ratraci idu na vodu i tada bi im bilo skupo za peglati (:smijeh:
╔╝╚╗♫╚╣║║║║╔╣╚╗╔╣║♫║
╚═♫╝╚═╩═&#9 Nikad ¾irafa neæe biti top! https://youtu.be/tq_jiVdP0p4

leon

u pravu si head,ali imamo se pravo nadati,pa nek je i skuplji pass nekoliko eura  a da se radi sat duze mislim da se nitko ne bi bunio