• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Stanje na Jahorini 2014 - 2.dio

Started by vip-jahorina, 06 January, 2014, 19:44:41

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

bnbg

Mozda do ujutru napada pola metra. Aj da se malo zanosimo.

SKIslo

mirjana

:DD :DD..Izvini ja sam Italiji..Kronplatz..tu je poèeo.. (snow).. :DD :DD

electro84

Danas dodjoh sa Jahorine, skijalo se na praci. Uslovi su bili losi, ali bolje ista nego nista. Nadam se da ce snijeg da napada malo da se drugi mogu skijati ko ljudi kad to nisam mogao ja :) (snow) (snow) sinoc je poceo a i danas je padao kad sam ja kretao nadam se da ce da napada da se skijate vi koji ste gore. Srecno
Rakija je bolja neg' majèino mlijeko, 100 godina ¾ivio  ko rakiju  peko :)

electro84

Jedno sam zaboravio da kazem, ne gledajte ovu vremensku prognozu sto ima ovdje, jer samo dezinformacije sire kad kazu da ce padati snijeg njega nema, kad bude da nece padati on bas tad pada :)
Rakija je bolja neg' majèino mlijeko, 100 godina ¾ivio  ko rakiju  peko :)

DarkoN

Manje-vise ove godine ni jedna prognoza nije pouzdana. Ova godina je potpuni izuzetak sto se svega tice ostaje nam samo da se nadamo da ce da bude bolje.  (snow)
Jedva cekam da se svrsi ljeto, dosta mi je vrele klime, zbogom more, zbogom more odoh u planine...

ocajna87

ja sam se uvijek prema accuweather rukovodila i bili su dosta pouzdani,a sad katastrofa,svaki dan kad udjem razlicito  (sweat) ..

I ja sam cula da je u Italiji snijeg da ga ima cak i do 4m,neka barem 1m posalju na Jahorinu  :))

Tonik

a pazi ove prognoze i nevremena...

https://mapsengine.google.com/map/edit?mid=z_DnF-t3127Q.kK8xY_el_bcY
i think too much i drink too much

ritta

Neznam kako ostali ali ja sam odlucila da na Jahorinu se ne isplati ici u koliko najmanje ne padne 40-50cm  (snow)
Sto je vrlo mala vjerojatnost za to. Sve ovo do sada je bilo samo pacenje i pokusavanje skijanja a da ne pricam o unistenoj opremi.
Tako da nama (meni) koja moram prijeci dosta pota do Jahorine stvarno se ne isplati dolaziti.
Ukratko,ove sezone ocito nista od skijanja. (sweat)
Jel tih 5-10,15 cm sto padne isto tako i nestane u jednom danu a ako ne, drugi dan se otopi jel naleti juzina.
Tuzno ali realno.

HeAd

Ritta bit ce skijanja...pa makar 17.03 :)
╔╝╚╗♫╚╣║║║║╔╣╚╗╔╣║♫║
╚═♫╝╚═╩═&#9 Nikad ¾irafa neæe biti top! https://youtu.be/tq_jiVdP0p4

sarajevo

zna li neko da li se OC oglasio o moguæim popustima ili slièno za slijedeæu sezonu onim koji su kupiili sezonske?

ritta

Ni ne sumljam da nece samo ja osobno ne dolazim dok ne padne 40-50cm snjega...
Tako da se sa ovih 5-10cm niti veselim niti opterecujem a niti sanjam o nekom skijanu, pogotovo ne po blatu.
Kao dobro je,moze se...samo sto na svakh deset metara staze po snjegu ide dvadeset po blatu  3:(

HeAd

Quote from: ritta on 07 February, 2014, 09:14:28
Ni ne sumljam da nece samo ja osobno ne dolazim dok ne padne 40-50cm snjega...
Tako da se sa ovih 5-10cm niti veselim niti opterecujem a niti sanjam o nekom skijanu, pogotovo ne po blatu.
Kao dobro je,moze se...samo sto na svakh deset metara staze po snjegu ide dvadeset po blatu  3:(
Pola metra i vise je sasvim pristojno  :DD
╔╝╚╗♫╚╣║║║║╔╣╚╗╔╣║♫║
╚═♫╝╚═╩═&#9 Nikad ¾irafa neæe biti top! https://youtu.be/tq_jiVdP0p4

ritta