• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Stanje na Jahorini 2014 - 2.dio

Started by vip-jahorina, 06 January, 2014, 19:44:41

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Stale

smislo

Ja sam dosad "pao" 1300€, akontacija za hotel 300 i avion 1000, od 14-24/2, i sta radit? Riknuti jos toliko i doci ili sacuvati 1300 i nedoci...vec sam osijedio od gledanja prognoze...

Stale

Stale

vranex

Smislo ne znam sta da ti kazem. Ja sam ubijedjen da nesta mora pasti do tada, ali sam bio ubijedjen i za ovaj vikend da ce da se skija. znaci pripremi plan B.
ja otkad skijam nisam vidio da u februaru ne  padne. tada je obicno problem magla ili vjetar, a najhladnije je uvijek polovinom februara.
ovdje vidim da su svi prestali gledati prognozu, mijenja se 3 puta dnevno, naravno uvijek nagore. nemam pojma o metereologiji, ali kontam da oni jednostavno imaju neke sprance ponasanja vremena, tako da ako se stvari poredaju na odredjeni nacin, onda po iskustvu znaju da tome slijedi snijeg ili kisa ili sta vec. to poredaju u algoritme i kompjuter ti izbacuje x puta dnevno prognozu.
Problem je sto stvari ne fukncionisu kako bi trebale, sama klima se mijenja, tako da to iskustvo sto imaju vise vecinom ne vrijedi, ne poslazu se kockice kako bi trebale
opet kontam da nas je vec dovoljno zajexxalo pa da ce ove sedmice da padne nesto.

Stale

vranex

ee ko onaj sa glavom u rerni i nogama u zamrzivacu

DarkoN

Ljudi koliko se ja sjecam u spetembru i oktobru su najavljivali polarnu zimu. Ove godine definitivno nista ne mogu da pogode...
Jedva cekam da se svrsi ljeto, dosta mi je vrele klime, zbogom more, zbogom more odoh u planine...

Big_DANE

Stanje na jahorini tuzno...jbg tako je svukud u okolini....

http://youtu.be/FvWvPpzleGM

SKIslo

ima nade ...   srijeda 12.2    (snow)

http://www.yr.no/place/Bosnia_and_Herzegovina/Republika_Srpska/Jahorina~3205994/long.html

http://meteoplaneta.rs/desetodnevna-prognoza/

SKIslo

ima li ko informaciju  hoèe li preko noèi raditi ¾irafe ? 

smislo

Quote from: vranex on 03 February, 2014, 20:01:07
Smislo ne znam sta da ti kazem. Ja sam ubijedjen da nesta mora pasti do tada, ali sam bio ubijedjen i za ovaj vikend da ce da se skija. znaci pripremi plan B.
ja otkad skijam nisam vidio da u februaru ne  padne. tada je obicno problem magla ili vjetar, a najhladnije je uvijek polovinom februara.
ovdje vidim da su svi prestali gledati prognozu, mijenja se 3 puta dnevno, naravno uvijek nagore. nemam pojma o metereologiji, ali kontam da oni jednostavno imaju neke sprance ponasanja vremena, tako da ako se stvari poredaju na odredjeni nacin, onda po iskustvu znaju da tome slijedi snijeg ili kisa ili sta vec. to poredaju u algoritme i kompjuter ti izbacuje x puta dnevno prognozu.
Problem je sto stvari ne fukncionisu kako bi trebale, sama klima se mijenja, tako da to iskustvo sto imaju vise vecinom ne vrijedi, ne poslazu se kockice kako bi trebale
opet kontam da nas je vec dovoljno zajexxalo pa da ce ove sedmice da padne nesto.

Kad se vec riknulo onda idem do kraja, pa valjda ce se u tih 10 dana ubosti nesto...ako bude ovako da se moze/ ne moze skijati, onda ne bih grebo svoje skije nego bih iznajmio...kako se gleda na ogrebotine kod ovih sto iznajmljuju?