• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Stanje na Jahorini 2014 - 1.dio

Started by vip-jahorina, 12 December, 2013, 17:18:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

ritta

Bedirate me sa ovakvim informacijama.... ;((

HeAd

Nema beda, samo jos da padne   8)) (snow)
╔╝╚╗♫╚╣║║║║╔╣╚╗╔╣║♫║
╚═♫╝╚═╩═&#9 Nikad ¾irafa neæe biti top! https://youtu.be/tq_jiVdP0p4

ski M

hvala !!!

jos jedno pitanje u vezi ng, lavina, royal itd... jel negde muzika, kako da se izrazim, drugacija od narodne :)

i malo mog optimizma, zadnje 3 god sam za ng na Jahorini, nije me jos izdala, pa i sad verujem da ce pasti, pomno pratim prognoze vidim neki  (snow) u cet i pet, a verujem u nepredvidljivost planine da preokrene
to malo snega u nekih min 30cm snega  (snow) (snow) 8)) (snow)

ritta

Uhhh....lazite me...ali bitno da me utjesite... regge

dugokontov

Mi smo boardali oba dana vikenda na Jahorini. Vrijeme je u nedelju bilo prelijepo, ko god je ostao u gradu ima za cim da zali. Sto se tice staza snijega ima mozda par centimetara. Stvarno svaka cast OC sta su uradili na stazi Zeljo. Ovo je vec treci vikend da se skija na 10tak cm i staza je progledala samo u donjem dijelu, na onom prevoju iznad rajskih vrata. Ostatak staze je kratak, ali dobar.

Poljice su na granici, sto se tice onog donjeg dijela, odakle vozi tanjir. Bez nekog dobrog snijega, bit ce patnja skijati sljedeci vikend. Kamenja, trave i zemlje na stazi ima, ali se to moze izvijugati.

Sto se tice informacije za Pracu, cuh da su je osnjezavali par dana, ali je problem sto je onda temperatura otisla u visok plus, pa je otopilo. Onda nocu kad krene minus smrzne, tako da, kako su meni rekli, dole je sada ledena ploha i nije za skijanje. Eh, kad na to napada 20tak cenata snijega, onda ce to biti prva liga. Do tada, sve su prilike, nista od nase Prace ):

kriwi

http://www.weather2umbrella.com/en/weather-forecast-jahorina/eta2/11/133800/7/meteogram

Daj Bo¾e da bude ovako

Radiohead

Quote from: kriwi on 23 December, 2013, 09:27:22
http://www.weather2umbrella.com/en/weather-forecast-jahorina/eta2/11/133800/7/meteogram

Daj Bo¾e da bude ovako
Pazi sta pozelis mozda ti se i ostvari!
Ovo je kisa najvaljena samo da znas

JAHORINA13

Quote from: Stale on 22 December, 2013, 17:22:33

Ovdje  se u aprilu i maju nemoze izaci sa autom od snijega , a sada moze eto koliko ima snijega.

vip-jahorina

@Jah13
ovdje se poslije svakog nevremena, prije svega zbog smetova ne moze izaci.
Smetovi dolaze sa gole Jahorine i nije nista drugo nego snijeg kojeg vjetar oduva i nanezse, recimo na tu cestu. U martu i aprilu ima po metar snijega, u uvalama i do 3-4 metra snijega, pa nije ni cudo za smetove.
Sada nema niti 10 cm snijega koji je ionako vec prije 15 dana oduvan sa lica mjesta.

Kazem uvijek, kad se nesto zbori, onda ipak sa nekom podlogom, jer je sve ostalo za ljudi koji nisu na planini moguca dezinformacija.

salle

Dali je ski pass podignut na 37KM od 21.

skiski1

pozdrav svima, trebao bi sada 28.12 ici na jahorinu, imam apartman tjedan dana. zanima me ima li skijanja trenutno, vidim rade 3 staze samo. ocekuje se nesto snijega u cetvrtak i petak pa ako netko ima informaciju da li se isplati dolazit uopce???

vip-jahorina

dobrodosao nam!
procitaj zadnje 2-3 stranice ove teme. mislim da je vise manje sve objasnjeno, izvjestaji sa lica mjesta su reciprocni.

skiski1

po ovome sta pise nije bas pametno dolazit?

JAHORINA13

Quote from: vip-jahorina on 23 December, 2013, 12:51:42
@Jah13
ovdje se poslije svakog nevremena, prije svega zbog smetova ne moze izaci.
Smetovi dolaze sa gole Jahorine i nije nista drugo nego snijeg kojeg vjetar oduva i nanezse, recimo na tu cestu. U martu i aprilu ima po metar snijega, u uvalama i do 3-4 metra snijega, pa nije ni cudo za smetove.
Sada nema niti 10 cm snijega koji je ionako vec prije 15 dana oduvan sa lica mjesta.

Kazem uvijek, kad se nesto zbori, onda ipak sa nekom podlogom, jer je sve ostalo za ljudi koji nisu na planini moguca dezinformacija.

Da vip u pravu si nego sam se bas iznenadila da su i sada mogli izaci mislila sam da je vise vjetar nanio snijega na put od Mladosti do na vrh.