• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Stanje na Jahorini 2014 - 1.dio

Started by vip-jahorina, 12 December, 2013, 17:18:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

HeAd

╔╝╚╗♫╚╣║║║║╔╣╚╗╔╣║♫║
╚═♫╝╚═╩═&#9 Nikad ¾irafa neæe biti top! https://youtu.be/tq_jiVdP0p4

djetlic1986

Evo bas putujemo nas 48 u autobusu za Risoul, Fra. Jedva cekam snijeg, planinu, minuse, naskijat cemo se, sve se cini savrseno, ali fali meni nesto, primjetih da nema onog osjecaja i radosti kad sjednem s drustvom u 3 ujutro u auto i jurim da stignem na prvu kavu na Poljice i na prvu zicu iza toga. Ono sto zelim reci, taj Risoul u koji idemo vjerojatno ima sve, topove, jezera, Francuskinje  ali nema kave na Poljicama, nema domacina koji ti cisti parking ispred vikendice, nema jelen piva,  :)) sve to ima moja Jahorina...snijeg ce uskoro, i brzo cemo se vratiti iz Francuske, a kod mene ona savrsena, 3 ujutro, auto, voznja 250km, kava i skijanje. DIVOTA  (l)
svim nestrpljivim forumasima pozdrav s autoceste BiJ  ;))

ts

Bes mi sve al su svi nabubali svega..

ja sam novi u tom ski svijetu, naravno da mi je do snijega i skijanja al sta sad napraviti ako ga nema, a infrastruktura jos nije izgraðena da se stvore uvjeti za umjetni snijeg?
Najbolje popljuvati sve i reci kako je dalje (alpe) najbolje.. pa eto koliko sam vidio u slo vecina zatvoreno, rogla jedino ima neke mogucnosti.. a oni imaju tradiciju ski turizma..

Ja sam platio 100% cijene unaprijed i sad cekam da padne snijeg, sreca da idem tek 2.2. pa bi trebalo biti, ako ne bude, pitati cu da mi premjeste termin za kraj 2. mjeseca ili pocetak 3. naravno ako ima mjesta, kod njih ili kod nekoga drugog, barem mogu zamoliti da mi izadju u susret..

Dobit ce i Jahorina svoje jezero, topove, umjetni snijeg, a ako netko ima love da ulozi i da to sve odjednom plati, kontam da su investicije uvijek dobro dosle :D

vip-jahorina

nicko malo drugacije razmiljsa, zato treba vremena da skontas sta je pisac htio da kaze.
U svakom slucuju, kad ga znas ti je lakse i znas da mu je svaka dobronamjerna.

@ts
Dobrodosao nam, naravno da je razocarenje veliko i kod nas i kod gostiju. ali sta da radimo?
A ovi sto pljuju i prizivaju neke druge zemlje, kazem uvijek samo naprijed.

Svi ovi su prolazni, ne zive direktno od Jahorine nego su imali cilj da ju potkradu. Mi koji smo tu im to necemo dozvoliti. A Jahorina je KULT i to ce uvijek biti. Mjesto na kojem su svi dobrodosli, mjesto na kojem su zezancije nabolje, olimpjska planina koja ima vrhunske staze (jos su neke zapustene).
Zato jedna malo iskrikirana narodna: svugdje podji ali opet na Jahorinu dodji.

brera

AndUp

Mene samo iritira, sto kad ima snega, ljudi se ne trude da sve bude spremno na vreme.. Nikad necu moci da zaboravim prosle godine, dan savrsen, snega kao u prici, a ogoreljica ne radi do 11 h.. pesacio sam do poljica sa sve skijama.. I to nije samo taj dan i te prosle godine.. desavali su se takvi incidenti i ranije.. Takve stvari ne smeju da se desavaju!
Jbg, nema snega, za to nije niko kriv, sta je  tu je. Ali kad ima snega, pa mora da se radi kako valja..
I iskreno o tom gostoprimstvu o kome svi pricaju, verujem da ima sjajnih domacina, ali za ove tri godine koje dolazim dva puta za malo da se pobijem sa "domacinima" (ne smestaja u kom sam ja bio smesten nego okolnih) oko parkinga, taksi te odere kad god moze, u odredjenim lokalima samo gledaju kako da ti maznu novac a usluga nikakva...
Ne kazem da su svi takvi, daleko bilo, ali to je ono sto sam ja doziveo..

Sinke

Bilo bi dobro kada bi vi pokrenuli neku inicijativu ili fokusirali svoje konstruktivne predloge i kritike u posebnu temu, sajt ili inicijativu. Kada kazem "vi" mislim na vas koji ste vise, intimnije i duze povezani sa Jahorinom, nego mi koji smo "samo" turisti.

Time ne devalviram misljenje i kritiku jednog turiste, jer sam u nekoj od tema ovde i sam napisao sta su skijaske zamerke nekoga ko prvi put skija na Jahorini. Te iste zamerke uglavnom ne primecuju ljudi koji su redovni... Ipak moj ukupan dozivljaj planine i skijalista je vise nego pozitivan.

Jasno je da postoje odredjeni hronicni problemi, ali puko ponavljanje u temama koje nisu namenjene za to, odnosno temama gde turisti dobijaju neke servisne informacije mislim da nije dobro. Pravi se negativna atmosfera, a pozitivne stvari se stavljaju drugi plan. Posebno je ocigledno da hronicni poblemi prerastaju nekima u frustracije, sto nije neprirodno, ali je opet lose prosipati gorcinu gde joj nije mesto.

Iako je ovo Balkan pa je uredjen sistem misaona imenica i sve se svodi na licnu akciju i interes, ipak pokretanje grupne gradjanske inicijative i vrsenje gradjanskog pritiska na upravu skijalista nekada daje rezultate. Posebno ako se odigra pametno i valjano medijski proprati. Fokusiranje vaseg nezadovoljstva, kritika i sugestija treba da bude organizovano i usmereno na pravu adresu, odnosno ka upravi skijalista Jahorina. Ako kritiku pravilno artikulisete, bez sumnje pridruzice vam se i turisti, ako ne drugacije, onda preko interneta.

Mozda vi vec delujete kriticki proaktvno preko nekih udruzenja i organizacija, ali ja ne znam za to.

Iskustva iz Srbije kazuju da ce sebicni interes jednog hotelijera uvek biti ispred interesa armije skjasa, ali opet pokazuje da se nesto moze promeniti dugotrajnim, organizovanim i jakim pritiskom na vlast, odnosno upravu skijalista...

loop

allways stand sideways!

vip-jahorina

@loop
vec danima su sve gore i gore. vlajda ce onda biti obrnuto

@sinke
Ne postoje "Skijalista Jahorine" ili nesto slicno, nego samo OC Jahorina d.d., koje absolutno zaboli sve za misljenje i stanje na Jahorini.
Dok je bio stari direktor Korman, imao je podrsku tadasnjeg premijara Dzombica i nisu mu mogao niti prici niti mu sta reci. Cilj je bio izvuci od vlade sto vise novaca. i samo oni znaju kako su ih potrosili.
Danasnji direktor je VD i najkasnije je sad skontao da je ipak samo VD.
Ostali u OC (od vodece garniture) gledaju samo svoje interese.

Jedino mi ovdje smo glas naroda i skijasa. I nas nisu uspijeli nit zaplasiti niti potplatiti. I jedino sto mozemo uciniti jest da pokrenemo lavine kakve smo i do sad pokretali, pa su se desile promjene.
I samo ovo pali, i to sto nas je vise, to smo jaci. OC priznaje samo pritisak ovog foruma i nas oko foruma, ne zato sto nas voli, nego zato nas se boji, jer smo u stanju da pokrenemo medije i ljude sa Jahorine u organizovanom obliku.

leone

A sta bi sa Lucicem,zasto nije traja...

vip-jahorina

Na Lucica je tada izvrsen veliki pritisak, jer je bio potencijalni kandidat.
Na kraju se on sam povukao. Nije bas covjek za to, tu se moras fajtati.