• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Stanje na Jahorini 2014 - 1.dio

Started by vip-jahorina, 12 December, 2013, 17:18:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

loop

allways stand sideways!

ninodragoljub

vip-jahorina

za poluditi!

Uvijek kad je na Platku ili Kotaru padalo je kod nas bilo zatrpavanje. A sad  3:(

vip-jahorina

evo dize se polako magla. Znaci moci cemo skijati  austin:(

Radiohead

Quote from: vip-jahorina on 30 December, 2013, 14:08:32
evo dize se polako magla. Znaci moci cemo skijati  austin:(
Zaboravio si da poslije nedostatka padavina i magle ide vjetar :)
Pa onda slab interes skijasa..

Radiohead

Quote from: loop on 30 December, 2013, 11:40:51
evo zanimljiva meteo novina

http://www.crometeo.hr/novi-produkt-crometeo-wrf-a-koja-ce-vrsta-oborine-padati/
Zanimljiva jeste ali j..... i njih i njihove modele vise....dobro je meni komsija rekao: nista do sredine januara 3:(

vip-jahorina

Na nasoj prognozi kao da se sprema ljeto. U stvari kraj proljeca, pa mozda padne jos snijega

vip-jahorina

Nego, evo opet se vracamo na nesposobnost, petljanje, laganje da ne spominjemo kradje i sl OC rukovodstva.

Mora nam se desiti ovako nesto, da bi se glave prodrmale (doduse oni sad misle kako ce proslaviti NG), pa ako ne padne snijeg do Bozica, eto malo janje, slave i sl. Pa ce valjda do tada pasti snijeg...

A mi godinama govorimo o topovima i jezeru. Kad sam Kormanu rekao da ce na 6sjedima voziti se beraci cvijeca i borvnica userd zime, on se smijao. Naravno svoje je odsmijao, ali i nas je dobro zajebao.
Sad imamo vrh 6sjede, stvarno mozda naj vertikalni (pardon, kosi) transopt na Balkanu, imamo topove koji su trebali oko 1,5 mio KM da kostaju i profunkcionisu prije 3 godine. Ne rade ni danas, mada su me ubjedjivali da su ih popravili, tj. doveli u red. Aha, trosak se u medjuvremnu popeo na oko 3 mio. KM a mi i dalje nemamo topove.

Ove godine su na velika vrata najavljivali jezero na vrhu, naravno onaj petljanac je ocigledno to samo koristio kako bi ostao direktor. Fala Bogu dragom bar smo se njega rjesili. Ali ni traga ni glasa od jezera na vrhu.

Cijeli decembar je bilo hladno, bili su minusi i to prilicni minusi. Nasi pretis lonci su samo tu i tamo nesto prskali. Da su stalno radili, moglo se na praci skijati po ovakvom vremnu jos 10-15 dana. Naravno nisu bili spremni, ali vazno je da su trgovke porusili, da bi Dzombicev hotel dobio na vrijednosti. Ali jebiga po njih, odletio Dzobmic, a Cicovic umro, Kormana metlom potjerali i nista od fora vise nema. Ostajemo mi ovdje sa nasim problemima, bez Jezera, i topova, bez miliona ali zato sa vrhunskim 6sjedima koji su vrh kad imamo preko metar snijega, znaci nekih mjesec do dva godisnje.

Turopoljac

Da li topovi za snijeg uopæe rade?
Temp. Je -3 idealno za radit snijeg.

vip-jahorina

jarane, samo procitaj post iznad. ubi smo se od ponavljanja istih odgovora na ista pitanja

Turopoljac

Znaci ne rade.
Oprosti na smetnji,dolazim u nedjelju tu pa mi vise pun kufer
ovog vremena.
Stalno gledam prognoze hoæe li ili neæe past snijeg.

djmiros

bnbg

Ljudi. Nema nista od skijanja jos nekoliko dana dok ne zaveje malo ozbiljnije. Kada dodje hladniji vazduh i okrene sa severa mozemo se nadati nekom snegu.Ovako dokle god juzi a nema sa severa i severoistoka hladnog vazduha, ni od snega nema nista. Za sve je kriva ta neka struja sa zapada. Zapad je opet kriv za sve.Otislo sve u Kanadu i SAD.