• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Stanje na Jahorini 2014 - 1.dio

Started by vip-jahorina, 12 December, 2013, 17:18:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

HeAd

U nedelju vidi prognozu za sedam dana i imas odgovor...
╔╝╚╗♫╚╣║║║║╔╣╚╗╔╣║♫║
╚═♫╝╚═╩═&#9 Nikad ¾irafa neæe biti top! https://youtu.be/tq_jiVdP0p4

ritta

Naravno da zive od turista ludzatobom:((
I da im je cilj i doci, naravno da je Jahorina ljepa sama po sebi ali ako uplacujem skijanje onda ga i ocekujem.
Za obilazak Jahorine mogu doci i po ljeti kada mi ne trebaju cizme.
Ok,ako zivim u Sarajevu pa mi se nije problem provozati da vidim u kakvom su stanju staze ali prelaziti 500-1000km...da bi dosla i vidjela da nema nista od snjega i skijanja je krajnje smjesno.
Svaka cast vama koji ste blizu i provodite cijelu zimu na Jahorini ali morate shvatiti i nas goste.
Uzimamo godisnji, vadimo djecu iz skola, ulaxujemo apartmane, vozimo se satima i onda od skijanja nista...
Mogu i u mojem kraju setati prirodom i sankati se.
Zato se nadam da ce  (snow) uskoro pasti i da cemo na kraju svi uzivati na Jahorinskim stazama..  ole

Stale

MilanP

ritta

Najmanji je problem u avansu.
Bitnije mi je znati stanje na Jahorini, realno koliko je to moguce pa je na svima da sami odlucuju a ako su se zeznuli pa padne snjeg njihov problem.

Sinke

Hah pa je ne kapiram ljutnju, gore pise forum Jahorina ski, a ne forum Vidovite baba Simane.
Otkud ljudi znaju da li ce pasti sneg, to sto zive na Jahorini, Palama ili Sarajevu ne znaci da imaju neku direkt telefonsku liniju sa nebom iznad njih, pa da mogu da pitaju kada ce sneg.
Svi gledaju iste prognoze vremena bez obzira gde zive i to je to. Ukucas na guglu "weather jahorina" i voila.

Od predvidivih stvari trebali ste da znate da Jahorina ima jako tanak sistem vestackog osnezavanja i konfiguraciju staza koja zahteva dosta snega za kvalitetno i bezbedno skijanje.
Trebali ste da znate da je Jahorina ispod 2000mnv i nema stalni sneg i nema garancije da ce uvek biti snega kao na nekom gleceru na Alpima. 

Gledao sam live kamere sa austrijskih Alpa pre neki dan...u Zeldenu, koliko sa video van staza je takan sneg i verovatno nije pao ove godine. Staze oko 3000m odlicne, one nize nesto tanje za njihove prilike. Nigde u Evropi jos nije pao neki veliki sneg ove godine.

Stale

ritta

Uhh.. ole polakse malo  :))
Nitko tj.barem ja nisam ocekivala tipa garanciju da ce biti snjega,  stvarno bi bila luda  ludzatobom:((
Niti smatram a ni ne ocekujem da mi ovdje netko govori unaprijed vremenske prilike/ne prilike.. regge
Samo...realno stanje na Jahorini od onoga tko je trenutno tamo..

A jesam ispotana,ha ha ha...
Budemo si popili koju kada dodjem dole da se malo smire tenzije...a i onak ne bu skijanja... ;))

bnbg

Evo snega na prognozi, ali sa jugom od 70m/s, na sta ce to da lici. Ja sam gore za Novu God i ne verujem da ce biti nekog dobrog skijanja ali sta je tu je. Bice ga kasnije pa cemo skijati.

SnowWhite

Svi se nadamo skijanju za NG, ali realno, tesko da cemo se naskijati. No, zima tek pocinje. :) (snow) Da izvucemo tu sedmicu za NG, neko je vec pitao gdje je najbolji party?  ;))

Stale

Arcturus

Auuu al je muèno ovih posljednjih par stranica - ovi se ljute sto se ovi drugi ljute i tako u krug  :bravo::(  police:(

Nego, daj nek mi neko objasni kako funkcionise ovaj novi ski pas "30 sati" ?

Stale

na zapoèeti sat...kao nekada mobitel na zapoèeti minut

pasity

Na poljicama pada!
Dal ce radit Praca?