• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Policajci!

Started by jured, 15 December, 2006, 10:31:09

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

meri

kenanm

sasav

pitar

Ko ima stranu vozacku dozvolu neka slobodno kaze policajcu da mu napise kaznu i posalje mu je na kucnu adresu. Uz malo polemike, pustice vas da prodjete jer su previse lijeni da bi to radili.

viva anarhija

torpedo

Mixa_BG

Interesantan topic nema sta taman da se informisem. Citajuci odgovore na ovu temu shvatam da policija u federaciji ima zajednickih osobina sa policijom u Republici Crnoj Gori(cesto idem dole) Jedan savet za sve nikako im nemojte placati tzv kazne to jest ne davati im mito nego im reci samo da napisu kaznu u nek posalju vasem MUP-u. Verujte nece nista napisati mrze olovku u rukama vise od djavola samog :)

tati

Damian

Ja sam se, zahvaljujuci i ovom forumu pripremio na put, pogotovo kroz Sarajevo. No, nisam imao nikakvih problema kroz Sarajevo, a jos manje napred do Jahorine.ne zam, zasto oni, koji se plase Vjecnice ne koriste put iznad Sarajeva , koji je oznacen sa tablom Tranzit i Pale.

Uprkos pripremi, u subotu,17.02.07 u 12.26 naletio sam na "podmitljivog "zmeðu Doboja i zenice (na polovini).Vozili smo u koloni oko 60-70 na sat.Ogranicenje 60 km/h. Odjednom golf uz cestu, pored policajac i mene, kao zadnjeg (a mislim i jedinog sa stranom reg.) povuce iz kolone .
"radar kontrola,vozili ste 94" a ja kazem, da sam vozio istom brzinom, kao cela kolona, a to sigurno nije bilo 94kmh. Jos mi je bila greska, da sam imao prometnu nad staklom, a vozacku u novcaniku, gde je "podmitljivac" odmah primetio novac.
"Doðite do naseg auta" rekao je, i mislio sam, da moram pogledat radar. Tamo nisu imali ni radara,ni nista drugo, jedino je u autu bio jos jedan "glumac" sa kojim su skupa glumili o "elektronskom laseru" koji je postavljen par km ispred, o kazni 600 KM kod suca,koji pocne tek u ponedeljak, idr.
hteo sam dati 20 EUR, kad kaze :"odebljaj,Damjane,odebljaj...." ja jos 20 EUR, jos nije dovoljno"Odebljaj,Damjane...Ajde jos 10,skupa 50EUR. Kad mu jos nije bilo dovoljno, popizdio sam i htio uzet novac nazad, pa nek idemo sucu.Onda je onaj drugi unutra zaglumio, kao, neka me pusti,i deca i sve, koji su samnom.
Ajde, na kraju mi je dao ,kao ruku, i obavjestio me o mobilnom radaru u sledecih 20 km iako mu nisam vjerovao.
kad sam se vratio u auto,laksi za 50 Eura, a uglavnom osramocen sam pred sobom, jer sam dozvolio, da se nad mnom izziljava obicna budala,sin mi je rekao, da je poslikao i njihov auto i nas dva.
Sad jos malo razmisljam, ali vjerovatno cu slat slike sa tacnim vremenom, reg.brojem auta i nama na slici u ambasadu BiH u SLO skupa sa prijavom.Pa da vidimo.

LP Damian

sasav

damjane moze li fotografija na moj meil

vip-jahorina

da, stanje se doista promjenilo, bar kad se tice vjecnice i puta prema palama i jahorini.
od zadnjih akcija koje smo poduzeli, nismo imali prituzbe na policiju u tom podrucju.

Damian, ja bi te zamolio ukoliko imas slike od tih "policajaca" da ih proslijedis "sasav". on ce se pobrinuti dalje....

ipak bi sve nase goste zamolio da i dalje budu oprezni.

teksas

vip-jahorina

nije istina. vozac nije imao izbora. tako su 2 policajca ove zime na palama ostala bez posla a njih 3 suspendirano bilo.
identican slucaj.

teksas

Quote from: vip-jahorina on 01 March, 2007, 21:42:05
nije istina. vozac nije imao izbora. tako su 2 policajca ove zime na palama ostala bez posla a njih 3 suspendirano bilo.
identican slucaj.
Ako ste imali veæ takav sluèaj onda se isprièavam, ja sam povezao ovaj sluèaj s tim u Hrvatskoj.
Ako je onda tako ja se ne bi dvoumio i poslao bi slike.

sasav

davanje novca policijacima je krivièno djelo i kao takvo je opisano u kriviènom zakonu BiH a sami proèitajte kolika je visina kazne. U praksi uzimanje i davanje mita su krivièna djela koja idu zajedno i uzajamo su povezana. Ja znam sluèajeve gdje je odgovarao samo graðanin kada je nudio novac policajacu.

vip-jahorina

da, jedna stvar je nudit novac, a druga stvar je kad policajac zaprijeti i kaze ili **** ili 50 KM
sta treba? da mu covjek ne da 50 DM nego da ga tip gnjavi satima?
das mu novac i prijacvis ga.

druga je stvar kad mu ponudis sam novac.