• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Policajci!

Started by jured, 15 December, 2006, 10:31:09

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mrme

Sreca nasa pa Supra nije pandur  :)

jazz

zagorska narodna: ne bu mene niki je*al v mojoj kuruzi

bogdanovicbl

supra

gabrijelos

Quote from: vip-jahorina on 15 December, 2006, 12:23:32

mi smo prije par dana kod nacelnika MUP urgirali.
Problem je sto za sada imamo od samo od mupa opstine Istocno Sarajevo (Repulika Srpska) rijec da se na nece se turisti na taj nacin zezati.
Gdje je problem: Svi gosti moraju proci kroz Sarajevo. A tu je MUP kanntona Sarajevo (Federacija BIH).

Tu je stalno izvlacenje novca od gostiju i to narocito na tom mjestu gdje set opisali, subotom kad je smjena gostiju (ali i ostalim danima)

Zamolio bi sve one koju imaju takva iskustva, da nam se jave. Zakazali smo sastanak sa MUP Sarajevo u nadi da ce i oni to rijesiti.

ovu temu sam detaljno vise puta procitao i par puta isao na jahorinu i sada me kazne na istu foru

vise puta sam isao tim putem i u trenu kad sam se trebao prestrojiti bio je kombi on prodje ja se prestrojim i skrenem desno i pravac jahorina
kad vidim policajci se okrecu i zamnom rotacija i spika
"napravili ste prekrsaj za 150km ja se objasnjavam da nisam on kaze ajde posto sam stranac onda 50km meni sve jasno i onda na kraju ja njemu 10Eur da nemoram se zezati jer navodno moram odmah platiti uplatnicu na posti bla bla neznam jel istina ali useru mi dan

dubrovnik4

moje iskustvo datira od prije 6 ili 7 godina.. zaustavio me policajac jer nisam bio vezan na izlasku s parkinga Poljice. i tra¾i mi 10 KM.. rado sam mu ih dao a onda sam ga zamolio da mi pomogne skinuti lance s obzirom da su puknuli pa smo ih jedva stavili kad smo se penjali.. i èovjek mi lijepo pomogao - 20 min. smo se muèili da otkaèimo taj slomljeni lanac.. u stvari se on sam muèio jer sam se ja smrznut grijao u autu  :-[
sve u svemu, malo bez veze naplaæivati pojas na parkingu (a rekao sam mu da sam ionako tu mislio stati da skinem lance) ali da nisam bio vezan je ipak èinjenica..

Mariborèan

Zdravo,
zamima me kakva je sada situacija sa "policajcima"?

asasa

situacija je odlicna...hehe...cuj ..kakva je.. vozi po pravilima i nemas brige...

AndrejST

vip-jahorina

svima poziv da zaobidju "poslovnog covjeka" iz okolice konjica, vlasnika restorana "SEDMICA"
ajd neko ko bude prolazio tuda da mi posalje sliku restorana i da ga promovisemo ko lokal koji trebao zaobici na proputovanju.....
kakvih likova sve ima

vip-jahorina

da, policija iz federacije i dalje lovi nase turiste kod vjecnice.
nek im je na cast, iako smo vise puta reagirali sto privatno sto sluzbeno, ocigledno da im nije stalo da se rijesi neki problem.

uz to, drago mi je da vas mogu obavjestiti u u regionu od momenta kad udjete u Istocno Sarajevo nismo imali niti jednu prituzbu na policiju. sta vise, pohvale o policiji koja pomaze a ne samo uzima pare.....
Pohvale sa nase strane

tonci

vip-jahorina

na samom kraju grada imaju 2 trake. desnom vozi tramvaj a lijevom auti.
tramvaj pravi krug oko vijecnice i ide u lijevo, auti takodjer, a oni koji idu na jahorinu/pale moraju se izmedju 2 semafora (VEOMA VAZNO) prestrojiti u desnu traku i voziti pravo. ako se prestrojite na predzadjnem semaforu, to je navodno neispravno. problem je u tome sto izmedju 2 semafora ima samo nekih 30 m za prestrojavanje, i naravno bez ikakvih posebnih oznaka.

medjutim kako to sve prepoznati: vijecnica je velicanstvena zgrada iz doba austro-ugarske sa lijeve strane ceste, i prilicno ostecena u ratu, a jos nije sanirana i na njoj se trenutno nesto radi.

tonci

Rude Boy