• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Stanje na Jahorini - 3. dio

Started by vip-jahorina, 14 January, 2013, 11:46:46

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

hjuz

Slican problem sa odrzavanjem staza na ovom kijametu imaju i na Vogel-u... U ponedjeljak smo jedva dosli do Bohinjskog jezera, izmedju Zagreba i Ljubljane na autoputu katastrofa, htjeli smo se vratiti, cistila se samo jedna traka i to nedovoljno... Na Vogelu jucer radila samo jedna vucnica (sidro) a danas sidro i jedna sjedasnica(cetverosjed)... Snijeg padao cijeli dan i ima ga oko 150 cm

mijat

Quote from: vip-jahorina on 16 January, 2013, 19:55:00
hehe, Rakije nabavi da ti slucajno ne zafali (ako si preko 18, a ako ne, cuvaj se za nekoga).

ja izbegavam dru¾enje sa vipom dok sam na jahi, sednemo, zaginemo i propade mi skipas (:smijeh:

vip-jahorina

Brane Lauda u vipovom golfu moze sve  austin:(

BOJAN-BG

zburkos

Koliko dobar snimak.... :bravo::( :bravo::( :bravo::( :bravo::(
Imao sam cast da me vozi, e to treba dozivjeti...:D

ski_lady

brkic1000

gajo

Danas je OC pokazao sve negativne strane organizacije ili bolje receno neorganizacije .
Kad je dosla struja u 12 i 30 h pustili su lift na Poljicama i naravno odmah se napravio kilometarski red , kad redari rekose da je pusten u rad i sestosjed Ogorjelica i Praca , odahnusmo. Kad konacno docekasmo red la lift, nema druge nego sumskim putem prema Ogorjelici. Ali kad dodjosmo do Oborjelice - NE RADI!!! Krenemo dalje prema Praci , nekako se vec umorni od hodanja na skjama popnemo pored Rojala do staze , racunajuci da ce bar Praca raditi, jer je prethodna dva dana jedina dadila , kad tamo - NE RADI. Mozete zamisliti kako smo se osjecali! Nezamislivo je da u ovo vrijeme i sa ovakvim cudom od informatike ne mozete da dobijete pravu informaciju o stanju na stazama. Izgleda da je jedini nacin da dobijes takvu informaciju od drugih skijasa.
Nakon sat vremena kad smo vac izgubili svaku nadu pustise Ogorijelicu , a nesto kasnije i Pracu, ali staza ocajna, nezamislivo ocajna, dubok snijeg, sve u svemu ocaj! Pa zar se nisu mogle staze urediti da budu spremne, pa cim struja dodje da se omoguci skijasima koji sunkupili ski pas da  mogu kvalittetno skijati!
Nemam rijeci za ovakav nemar !

sve za skijanje

Kako da budu uredjene staze, kad pada bez prestanka (snow) (snow) (snow) (snow) (snow) (snow) (snow) (snow) kao lud  (snow) (snow) (snow) (snow) (snow) ole ole ole ole ole ole ole ole ole ole ole ole ole ole ole

Big_DANE

Quote from: zburkos on 16 January, 2013, 22:46:00
Koliko dobar snimak.... :bravo::( :bravo::( :bravo::( :bravo::(
Imao sam cast da me vozi, e to treba dozivjeti...:D

Hehehe...vozio me...150km/h od Pala do Satora! :D

MilanP

Quote from: gajo on 16 January, 2013, 23:43:36
Danas je OC pokazao sve negativne strane organizacije ili bolje receno neorganizacije .
Kad je dosla struja u 12 i 30 h pustili su lift na Poljicama i naravno odmah se napravio kilometarski red , kad redari rekose da je pusten u rad i sestosjed Ogorjelica i Praca , odahnusmo. Kad konacno docekasmo red la lift, nema druge nego sumskim putem prema Ogorjelici. Ali kad dodjosmo do Oborjelice - NE RADI!!! Krenemo dalje prema Praci , nekako se vec umorni od hodanja na skjama popnemo pored Rojala do staze , racunajuci da ce bar Praca raditi, jer je prethodna dva dana jedina dadila , kad tamo - NE RADI. Mozete zamisliti kako smo se osjecali! Nezamislivo je da u ovo vrijeme i sa ovakvim cudom od informatike ne mozete da dobijete pravu informaciju o stanju na stazama. Izgleda da je jedini nacin da dobijes takvu informaciju od drugih skijasa.
Nakon sat vremena kad smo vac izgubili svaku nadu pustise Ogorijelicu , a nesto kasnije i Pracu, ali staza ocajna, nezamislivo ocajna, dubok snijeg, sve u svemu ocaj! Pa zar se nisu mogle staze urediti da budu spremne, pa cim struja dodje da se omoguci skijasima koji sunkupili ski pas da  mogu kvalittetno skijati!
Nemam rijeci za ovakav nemar !
Evo da kazem par reci na ovo....
Danas sam bio gore i radio sa momcima na ogorijelici 1..
Prvo citavo jutro smo cistili sneg koji je napadao, 3 sata lopatanja i nije bas ugodno,
drugo struja je dosta tek oko 12 i 30 ali kad uzmes u obzir da bi se zicare startovale napon mora da bude stabilan,a on nije bio takav u prvih pola sata, nakon toga smo izbacili 3 korpe da bi videli da li ce zica uopste moci raiti posto je na vrhu duvao vetar 19 m/s.. Nakon toga su izbacene i ostale korpe i skianje je pocelo u 2, skijalo se do 4 i 15 .
Mislim da nebi trebao toliko zamerati momcima sa zicare posto oni samo slusaju nadredjene....
Sto se tice staza, ratraci su sinoc sredili staze ali napadao je novi sneg, tj sneg nikako nije ni prestajao danas, citav dan je malo padao....budite srecni sto se OC odlucio da danas uopste bude skijanja....
(snow) (snow) (snow) (snow) (snow)

brera

dr.zela

brkic1000

al valjalo bi da ima neki semafor na poljicama i ogorjelice, na kojem ces moci videti koje staze i liftovi  rade....

sto se tice staza... ne mozes nista ljudima zameriti...
oni su ih sinoc peglali, a ne moze OC da utice na padavine, pogotovo kad zatrpava kao u zadnja 3 dana ...

vip-jahorina

Mi smo ovdje da vodimo diskusije i ukazujemo na greske, ali ljudi ovo nije normalno kako je padalo.
Zato, dajte malo respekta pokazite prema momcima koji se ubijaju od posla na tim zicama.