• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Stanje na Jahorini - 3. dio

Started by vip-jahorina, 14 January, 2013, 11:46:46

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

freakolowsky

peroo

Big_DANE

kapa

Ogrjelica sestosed neradi Miki je uzeo slobodan dan

Big_DANE

Da li neko zna da li koriste ovi vozaci ratraka VITLOVe za sredjivanje staza...s obzirom da su ih kupili...kako to funkcionise!? Jel ima ko sliku?

borisBP

Korisnik

Covjek pita jel koriste, ja koliko znam da se utabaju dobro staze ispod dvosjeda....ima tragova ratraka. A prilicno je strma staza tu, mada sam cito negdje ovde da posade jedan na vrh, a drugi se vitolm zakaci za njega pa da tako rade, tj. ne koriste neki anker na vrhu nego drugi ratrak.

Speed

Ma samo neka dobro pripreme staze jer sti¾em u subotu da u cugu sastavaljam Ogorjelicu i Praèu. A kako vidim i vrijeme æe biti solidno. Neæe biti sunca al zato ni meæave.

Atomic GS11

Speed

anchica

Drugari, jel' to nema danas skijanja ni na jednoj stazi zbog magle?  ;(( Moze li neki info..
Pozdrav svima

Big_DANE

Quote from: scofield on 24 January, 2013, 11:37:37
Koliko sam ja shvatio zakaèe se za neki anker i na velikim strminama se lak¹e penju, to jest tabaju. U suprotnom puno energije ulo¾e i kopaju previ¹e. Kad ima manje snega di¾u i zemlju. Manje snega je potrebno da spreme strminu.

Ma znam kako rade....nego nisam video nigde sliku niti je ko komentarisao.... a pitanje je bilo da li koriste vitlo!?

Quote from: Korisnik on 24 January, 2013, 11:53:35
Covjek pita jel koriste, ja koliko znam da se utabaju dobro staze ispod dvosjeda....ima tragova ratraka. A prilicno je strma staza tu, mada sam cito negdje ovde da posade jedan na vrh, a drugi se vitolm zakaci za njega pa da tako rade, tj. ne koriste neki anker na vrhu nego drugi ratrak.

Aha taj fazon! Pa dobro...valjda moze i tako! ;)

Koliko vidim na kamerama...oblacno za vikend sa dobrih -10 stepeni! ;)  Uzivajte za nas smrtnike koji ne mozemo biti gore! :)

vip-jahorina

Ratraci:
ankeri nisu postavljeni; kako su mi rekli u tehnickoj bazi, ako ima potrebe, zakaci se ratrak za ratrak i to su prilicno usavrsili. Da li se to i primjenjuje ne znam, ali vjerujem da vertikalu ispod 2sjeda je veoma tesko i riskantno bez vitla odraditi.
Isto vazi i za start veleslaloma  i jos neke djelove Jahorine.

Big_DANE

Quote from: vip-jahorina on 24 January, 2013, 12:53:51
Ratraci:
ankeri nisu postavljeni; kako su mi rekli u tehnickoj bazi, ako ima potrebe, zakaci se ratrak za ratrak i to su prilicno usavrsili. Da li se to i primjenjuje ne znam, ali vjerujem da vertikalu ispod 2sjeda je veoma tesko i riskantno bez vitla odraditi.
Isto vazi i za start veleslaloma  i jos neke djelove Jahorine.

Nisu mi bas najjasniji...sto prosto ne zakucaju anker i cao...mnogo LAKSE se tako odradi koliko sam uspo da procitam na raznim stranicama....i kad nema snega mnogo bolje stazu urade...itd itd..kako je tako je...

Speed

Ah ljepote, dan hoæe ovako i u subotu zasijati sunce....